|
|
|||||||
| Zobacz wyniki ankiety: STORY FACTORY - która praca jest najlepsza? | |||
| praca 1 |
|
3 | 14.29% |
| praca 2 |
|
4 | 19.05% |
| praca 3 |
|
0 | 0% |
| praca 4 |
|
0 | 0% |
| praca 5 |
|
9 | 42.86% |
| praca 6 |
|
4 | 19.05% |
| praca 7 |
|
1 | 4.76% |
| Głosujących: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
PREZENTACJA PRAC
Głosowanie potrwa do 01.04.2013 do godziny 22-giej. Przypominam, że nie można głosować na swoją prace. Nie wolno również zdradzać, która praca jest czyjego autorstwa. Życzę wszystkim powodzenia! ![]()
Ostatnio edytowane przez rudzielec : 28.03.2013 - 11:01 |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
głos na xxxxxxxxx
najlepsza praca
|
|
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 14
|
Jednak się nie wyrobiłem, ale widzę, że i tak chętnych nie brakowało
Głos oddam za chwilę, jak tylko przeczytam to wszystko xDEDIT: Głos oddany, choć nie było łatwo. Miałem mały dylemat pomiędzy dobrym pomysłem, a pięknym językiem. Mam nadzieję, że któraś z tych dwóch prac wygra :> Ostatnio edytowane przez Mroczny Pan Skromności : 28.03.2013 - 15:37 |
|
|
|
|
#4 |
|
Reputacja: 11
|
Żałuję, że nie miałam czasu skończyć tego, co zaczęłam. :C
Głos również oddam za chwilkę Powodzenia wszystkim.
|
|
#5 |
|
Reputacja: 11
|
Jedna praca totalnie mnie rozwaliła xD I nie bardzo widzę nawiązanie do fotki, ale może to wina tego, że jestem dziś nieprzytomna ze zmęczenia i mam bardzo słabe kojarzenie...
W kilku pracach bardzo rzucają mi się w oczy literówki i błędy interpunkcyjne. Przed oddaniem ich na konkurs można było dać do sprawdzenia znajomym nie z forum/rodzeństwu itp. Może i czepiam się pierdół, ale to jednak konkurs i uważam, że w takich przypadkach warto zadbać o jak najlepsze wrażenie, bo jak dla mnie, takie błędy wyglądają trochę niechlujnie, a praca zrobiona na szybko i tak na "odwal się" :> Poziom jest dość podobny, dlatego mam problem z oddaniem głosu. Muszę przeczytać to jeszcze raz, bardziej przytomna i wtedy zdecyduję. Ale ogólne wrażenie mam pozytywne, mimo że żadna z prac nie powaliła mnie na kolana. I jestem zaskoczona liczbą uczestników, nie spodziewałam się tak wielu. Życzę wszystkim powodzenia, macie naprawdę bardzo równe szanse na wygraną i jestem ogromnie ciekawa, kto z was zwycięży ![]() |
|
|
|
|
#6 | ||||||||||
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Pozwolę sobie skomentować każdą z prac.
I: Cytat:
Za dużo wielokropków. Przecinki. Czytając ten tekst nie mogę się oprzeć wrażeniu, że odchodząca dziewczyna jest w ciąży... Po prostu wszystko na to wskazuje ![]() Cytat:
Jakkolwiek rozważania i "analiza psychologiczna" to moja mocna strona, tak jestem na tym punkcie wyczulona i Twoja praca jest, moim zdaniem, pod tym względem przesadzona. Drażni mnie to użalanie się głównej bohaterki nad sobą. Tym gorzej, że jest to wszystko "ściśnięte" w kilku zdaniach. II: Przerażają mnie trochę te opisy. Jakościowo są to istne perełki, ale przesadziłeś/aś z ilością Pod koniec byłam już nimi zmęczona.W pierwszym momencie myślałam, że wiem, co się dzieje, ale im dłużej nad tym myślę, tym bardziej dochodzi do mnie, że jest właśnie na odwrót. Nie układa mi się to w logiczną całość, prolog zaś powinien być w miarę prosty i przejrzysty - wprowadzać, ale nie rzucać "na głęboką wodę". Tu czytelnik stawia za dużo pytań - kim są te postacie, co za uroczystość? III: Cytat:
Cytat:
Domyślam się jednak, co miałaś na myśli, dlatego dopisanie kilku wyrazów w odpowiednim miejscu przywróciłoby prawdziwe znaczenie tego zdania ![]() Cytat:
Może też miałaś okazję widzieć ten fragment (może i cały film?) i postanowiłaś to wykorzystać. Jeśli tak, to pogratulować pomysłu Są błędy w tekście znanej wszystkim natury, ale generalnie tą pracę odbieram bardzo pozytywnie. IV: Zgrzyta mi tu zachowanie bohaterów. Chodzi o brak spójności między tym wszystkim. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jako nieobeznana z kulturą Wschodu, fragment jest dla mnie kompletnie niezrozumiały. Poza tym, zakładając, że ciąg dalszy by nastąpił, o czym byłoby FS? Jeśli dobrze odgadłam, kto jest autorką tej pracy, to muszę powiedzieć, że trochę się zawiodłam. Twój styl pisarski w zasadzie nie jest mi znany, ale, z wiadomych powodów, spodziewałam się czegoś naprawdę "mega", co by mnie powaliło na kolana. Albo to mi się zmienił gust. V: Bardzo ładny wstęp. W zasadzie idealne wprowadzenie do tematu. Cytat:
Na przyszłość - jeśli już piszesz coś takiego po przecinku, staraj się, żeby było to krótko ujęte, np. " - ...! - zawołała Kasumi zza zamkniętych drzwi". Jeśli jednak zależy Ci na "pełniejszym" opisie sytuacji, to fragment po drugim myślniku przenosisz linijkę niżej, oczywiście bez myślnika, i kontynuujesz opis, rozbudowując go tym samym. Cytat:
Tak trochę znajomo brzmi ![]() Problem w tym, że do prologu to nie bardzo pasuje ![]() Jeśli chodzi o treść samą w sobie, to jest bardzo OK. Tylko, jak wspominałam linijkę wcześniej, dobrze by to wyglądało w "normalnym" odcinku FS. Teraz tak średnio. Błędy się trafiały, ale tragedii nie było I jesteś chyba drugą, no, może trzecią osobą, którą jestem w stanie zidentyfikować po tekście ![]() VI: Nie, tak się nie zaczyna opowiadania. Za szybko przelatujesz z jednej myśli do drugiej. Momentami wręcz się "tracę" przy czytaniu tego. Zgubił pantofelek i będzie się musiał tam wrócić?! ![]() ![]() ![]() ![]() No okej... Poza tym, jak się to ma do zdjęcia? VII: Ładnie, profesjonalnie, chociaż osobiście denerwuje mnie to w książkach, że początki są takie niezrozumiałe. Czytam, i czuję się taka głupia, bo nie bardzo wiem, o co chodzi. O ile niewiadomych, nowych nazw nie jest za dużo, to początek jest dobry. Po przeczytaniu Twojego tekstu pozostało negatywne wrażenie jeśli o to chodzi. Miło jednak przeczytać "coś innego", oryginalnego No i niemal bezbłędnego!Tylko, właśnie - znowu się to nijak ma do właściwego zadania konkursowego. Ogółem - podoba mi się poziom prac. Lata wcześniej był on dość zróżnicowany. Teraz widzę, że panuje moda na "artystyczne" pisanie i szanse się wyrównują tym samym ![]() Powodzenia, bo każdy z tych prologów ma w sobie coś urzekającego ![]() Btw, szkoda, że na forum nie działa kod [spoiler]
Ostatnio edytowane przez Liv : 29.03.2013 - 11:39 |
||||||||||
|
|
|
|
#7 |
|
|
Sama nie zdążyłam nadesłać pracy, ale widzę, że uczestników i tak jest sporo.
Wszystkie prace były bardzo ciekawe, zagłosowałam na najlepszą wg. mnie.
|
|
#8 |
|
|
Ze względu, na brak forum w ciągu ostatnich trzech dni, przedłużam głosowanie do 6 kwietnia, godz. 22-giej.
|
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|