Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.12.2007, 11:11   #1
arviladelia
Guest

Domyślnie emulacja

po pierwsze zaznaczam ze nie mam zadnego pirata wspominalam juz daaawno temu ze moj naped nadaje sie jedynie do instalacji(a i tak nie zawsze wytrzymuje instalacje) gry ale jak mam juz grac to tak mi sie grzeje ze płytka jest prawie stopiona a gra mi sie wylancza bo 'brak cd w napedzie' ;/ i dlatego musze korzystac z mini obrazow zeby moc w cokolwiek pograc wszytsko działało dopoki nie kupilam TS2: Bon Voyage i nagle krzyczy ze mam niezgodnosc z programem emulujacym nie wiem jak to obejść a przykro mi strasznie bo bardzo chcialabym pograc. nie mam dodatku Teen Style Stuff moze to byc problemem? wiem ze raczej nie ale 'a nóż widelec"
prosze o pomoc
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.12.2007, 11:25   #2
mario

Reputacja: 20
Domyślnie Odp: emulacja

Ale jak to możliwe, że instaluje, a potem nie chce się włączyć? A jeśli korzystasz w mini image, to być może to jest powodem. A Teen Style Stuff nie ma tu akurat nic do gadania.

Moja propozycja: Skasuj ten program emulujący i wszystkie mini image. Zainstaluj od nowa TS2, później Bon Voyage (bez żadnych Mini Image). Sprawdź, czy działa. Jeśli tak, to bardzo fajnie, a jeśli nie, to najlepszym i najlegalniejszym rozwiązaniem będzie kupno od razu DVD-Ram za ok. 100-150 zł.

A mini image jest legalny w ogóle?

Ostatnio edytowane przez mario : 01.12.2007 - 11:30
mario jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.12.2007, 11:29   #3
Isi

Reputacja: 10

Ja raczej Ci nie pomogę, tylko mogę napisać, że też robiłam sobie obrazy gier The Sims 2, a po instalacji Podróży mam ten sam komunikat (podobnie inne osoby na pewnym forum o Simach).
Ten dodatek ma jakieś dodatkowe zabezpieczenia.
Szukałam rozwiązań na innych forach i w przypadku tego komunikatu były podane takie rozwiązania jak zrobienie obrazu gry innym programem (ja robiłam kilkoma różnymi - bez efektu) albo skorzystanie z programu s4hide albo innego podobnego. Ja już wcześniej z niego korzystałam i w przypadku Podróży nie pomógł, ale jeśli Ty tego nie robiłaś, to możesz spróbować.
Program można pobrać tutaj -> http://www.cdrinfo.pl/download/5355183404 klikając w "Pobierz SafeDisc 4 Hider v1.1", jak się go zainstaluje, to będzie ikonka programu na komputerze. Przed odpaleniem gry trzeba kliknąć na nią dwa razy i kliknąć opcję "Hide", po skończeniu gry kliknąć tą drugą opcję (coś w stylu "przywróć", już nie pamiętam jej), ale jak już wcześniej napisałam, w moim przypadku program nie dał żadnego efektu i przypuszczam, że jak miałaś już wcześniej obrazy, to korzystasz z podobnej aplikacji.

Edit: Désignér, jeśli ma się oryginalną płytę to można mieć jedną kopię na własny użytek.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.12.2007, 13:05   #4
arviladelia
Guest

z tego co wiem to legalny jesli masz oryginalne dodatki a chodzi o to ze moj naped chce odczytywac płyty i ja mu w to wierze jak najbardziej problem w tym ze sie szybko męczy(grzeje) i po ok 30 minutach przestaje je czytać a to akurat czas az mi si wszytstkie dodatki z internetu poładuja mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.12.2007, 13:08   #5
arviladelia
Guest

aj tak tak wiem wiem na czym polegaja programy do chowania napedow emulujacych ale w tym problem ze nawet jak go schowam to i tak gra widzi plyte i mysli ze to pirat a jak zrobie obraz z oryginału to tez to traktuje jako pierata(logiczne ) wiec narazie chyba poczekam az faktycznie ktos to porzadnie spiraci zebym mogla pograc w oryginał- jakos ironicznie zabrzmialo...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.12.2007, 14:28   #6
Isi

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał arviladelia
z tego co wiem to legalny jesli masz oryginalne dodatki a chodzi o to ze moj naped chce odczytywac płyty i ja mu w to wierze jak najbardziej problem w tym ze sie szybko męczy(grzeje) i po ok 30 minutach przestaje je czytać a to akurat czas az mi si wszytstkie dodatki z internetu poładuja mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi
W każdym razie płyta nie musi być w stacji cały czas podczas gry. Potrzebna jest tylko do uruchomienia. Ja płytkę zawsze wyciągam z napędu w momencie, kiedy zaczyna się odtwarzać filmik przy uruchomieniu The Sims 2. Potem wszystko zaczyna się ładować (bez płyty w napędzie) i można normalnie grać, a płyta niepotrzebnie się nie rysuje.

PS. Jeśli chcesz coś dopisać do posta, możesz użyć opcji "Edytuj" zamiast pisać nową wiadomość.

Ostatnio edytowane przez Isi : 01.12.2007 - 14:31
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania