Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.12.2007, 18:48   #1
ooowieczka
Guest

Post DVD a CD

Mam pewien problem. Mam the sims 2 na płycie DVD, a ostatnio pożyczyłam od koleżanki Sims 2 zwierzaki, No i gdy chce instalowac to wyskakuje ze wczesniejsza wersja the sims 2 jest innego formatu niz ta , ktora chce zinstalowac, i moga sie usunac zapisane rzeczy.Klikam ok instaluje i chce aktualizowac prosi o plyte the sims 2. Wkłądam i najpierw jakby jej nie czytało bo cly czas chce plyte pomimo z ejest wlozona a potem wystepuje blad w aktualizacji . I gra sie odinstalowuje. Czy to ma zwiazek z tym ze the sims 2 jest na DVD? Z góry dziekuje za pomoc.... :gu:

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.12.2007, 18:55   #2
Karooola :*
Guest

Domyślnie Odp: DVD a CD

Cytat:
Napisał ooowieczka
Mam pewien problem. Mam the sims 2 na płycie DVD, a ostatnio pożyczyłam od koleżanki Sims 2 zwierzaki, No i gdy chce instalowac to wyskakuje ze wczesniejsza wersja the sims 2 jest innego formatu niz ta , ktora chce zinstalowac, i moga sie usunac zapisane rzeczy.Klikam ok instaluje i chce aktualizowac prosi o plyte the sims 2. Wkłądam i najpierw jakby jej nie czytało bo cly czas chce plyte pomimo z ejest wlozona a potem wystepuje blad w aktualizacji . I gra sie odinstalowuje. Czy to ma zwiazek z tym ze the sims 2 jest na DVD? Z góry dziekuje za pomoc.... :gu:
Dziwne. Taki komunikat pojawia się, gdy postawa/dodatek są nieoryginalne. To, że podstawa jest na DVD nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Gdzie instalujesz dodatek? Masz tam odpowiednio dużą ilość miejsca?

stare 15.12.2007, 18:56   #3
avenly

Reputacja: 10

Przy aktualizacji z płyty DVD mogą występowac takie błędy.Miałam tak samo.nie martw się,zainstaluj najpierw podstawe, później śiągnij patcha,zainstaluj go,a później dopiero instaluj zwierzaki.
link do patcha http://thesims2.ea.com/update/getpat...&languageCode=
avenly jest offline  
stare 15.12.2007, 19:01   #4
Nereide
Guest

Cytat:
Taki komunikat pojawia się, gdy postawa/dodatek są nieoryginalne.
Oj, Karola, wcale, że nie! Pirat nie ma nic do gadania, chyba, że jest źle skopiowany (trzeba być naprawdę ambitnym, żeby schrzanić kopię płyty). Zazwyczaj format ma więcej do gadania. Więc tak jak wspomniano wyżej, DVD żre się z CD. Radziłabym posłuchać simziaba094 lub zmienić płytkę.

Ostatnio edytowane przez Nereide : 15.12.2007 - 19:04

stare 15.12.2007, 19:13   #5
psychickid
Guest

To dziwne - ja też mam podstawę DVD, a dodatki są przecież CD i wszystko mi zawsze szło dobrze. A nie instalowałam żadnych łatek, czy patchów...

stare 16.12.2007, 10:20   #6
ooowieczka
Guest

Dzięki . Spróbuję z tym patchem. Miejsca mam duzo

stare 16.12.2007, 13:57   #7
Karooola :*
Guest

Cytat:
Napisał Nikita
To dziwne - ja też mam podstawę DVD, a dodatki są przecież CD i wszystko mi zawsze szło dobrze. A nie instalowałam żadnych łatek, czy patchów...
Ja też tak mam. Zainstaluj tego patcha, może pomoże.
Do Journey: doskonale znam ten komunikat, moja friend miała pirata podstawę, a dodatek org. I to właśnie wyskoczyło
Pierwszy raz słyszę, by CD "nie lubiło" DVD Szczęście, że ja nie miałam problemów xD

stare 23.12.2007, 18:51   #8
ooowieczka
Guest

Wielgachne dzieki za pomoc Udało się ! Odinstalowałam podstawe i zainstalowałam ponownie i zadziałało

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania