Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.10.2012, 18:12   #1
John_Doe

Reputacja: 10
Domyślnie Wilkołak nie może wrócić do ludzkiej postaci; non stop pojawiają się zombie

Mam takie pytanie odnośnie najnowszego dodatku TS3: NZTŚ.
Mój sim jest wilkołakiem i mimo, że pełnia się już skończyła, absolutnie nie może się zmienić z powrotem w człowieka. Jak klikam na przemianę to pisze tam, że pierwotne instynkty mu na to nie pozwalają. Śmiesznie brzmi, ale mnie to już wkurza. :/ Jest jakiś sposób na to?
A drugie to zombie... Wyłażą cały czas, we dnie, w nocy, w pełnię, jak nie ma pełni... I drą się wniebogłosy cały czas. Szukałem już po necie o tym i kod "testingcheatsenabled true" i usunięcie istot nadnaturalnych nie pomaga. Usunę jedne to za 5 minut wyłażą drugie. Trafia mnie już coś... Ktoś ma jakiś inny pomysł na pozbycie się zombie?
Sorry jak było... :/

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 04.10.2012 - 12:50
John_Doe jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.10.2012, 12:44   #2
ultraviolence

Domyślnie Odp: Wilkołak i zombie

Cytat:
Napisał John_Doe Zobacz post
Mam takie pytanie odnośnie najnowszego dodatku TS3: NZTŚ.
Mój sim jest wilkołakiem i mimo, że pełnia się już skończyła, absolutnie nie może się zmienić z powrotem w człowieka. Jak klikam na przemianę to pisze tam, że pierwotne instynkty mu na to nie pozwalają. Śmiesznie brzmi, ale mnie to już wkurza. :/ Jest jakiś sposób na to?
A drugie to zombie... Wyłażą cały czas, we dnie, w nocy, w pełnię, jak nie ma pełni... I drą się wniebogłosy cały czas. Szukałem już po necie o tym i kod "testingcheatsenabled true" i usunięcie istot nadnaturalnych nie pomaga. Usunę jedne to za 5 minut wyłażą drugie. Trafia mnie już coś... Ktoś ma jakiś inny pomysł na pozbycie się zombie?
Sorry jak było... :/
Zapisałeś grę podczas pełni i z niej wyszedłeś? Jeśli tak, to niestety będziesz zmuszony przenieść swoje rodziny do innego miasta, bo to paskudny bug. Ponoć najnowsza aktualizacja to naprawia. Na przyszłość, możesz też pobrać z sieci moda, który zapobiega wyłażeniu na powierzchnię zombiaków podczas pełni księżyca.

EDIT: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63989 (bezpośredni link)

Pozwoliłam sobie zmienić również nazwę tematu, aby bardziej obrazował Twój problem

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 04.10.2012 - 12:51
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.10.2012, 16:56   #3
Ilona
Guest

Domyślnie Odp: Wilkołak nie może wrócić do ludzkiej postaci; non stop pojawiają się zombie

jak wspomniała ultraviolence problem pojawia się,jeżeli grę zapiszesz podczas pełni,poza zapisaniem gry na nowo-działa tylko z patchem 1.39-możesz również usunąć nastrojnik,aby przywrócić sima do ludzkiej postaci,wpisujesz kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym ctrl klikasz na nastrojnik,tak radzą tutaj http://sims3.crinrict.com/2012/09/we...erwandeln.html
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.10.2012, 15:30   #4
John_Doe

Domyślnie Odp: Wilkołak nie może wrócić do ludzkiej postaci; non stop pojawiają się zombie

Dzięki wielkie za wszystkie rady! Zrobiłem tak, jak kazałyście. Przeniosłem mojego wilkołaka do innego miasta, pograłem ze 4-5 dni i jak na razie jest wszystko w porządku. Zmienił się, a później z powrotem wrócił do postaci człowieka. I zombiaka widziałem tylko podczas pełni. Czyli jednym słowem, jak uniknę zapisywania stanu gry właśnie podczas pełni, a będę zapisywał tylko w inne dni to nie powinno być już takich problemów?
stare 05.10.2012, 17:12   #5
ultraviolence

Cytat:
Napisał John_Doe Zobacz post
Czyli jednym słowem, jak uniknę zapisywania stanu gry właśnie podczas pełni, a będę zapisywał tylko w inne dni to nie powinno być już takich problemów?
Tak, powinno być już ok
stare 05.10.2012, 17:35   #6
John_Doe

Ok! Dzięki wielkie jeszcze raz. Przetestuję. Jak problem by się jeszcze kiedyś pojawił to się zgłoszę.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania