|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Słyszałam, że mozna sobię zrobić jedną kopie płyty na własny użytek i jest to całkiem legalne.Ponieważ mój oryginał jest już po przejściach i jest bardzo porysowany, a komputer ledwo go czyta, postanowiłam zrobić kopie.Tutaj mam pierwsze pytanie: Czy ta kopia na własny użytek, to to samo co obraz płyty? Kopie zrobiłam programem Alcochol 120 %- tak mi doradził ktoś na forum. Zainstalowałam ją, włączam i pojawia się to okienko jak przy piratach , że trzeba włożyć odpowiednią płytę.
A przeciez ja tą kopie zrobiłam z oryginału, więc nie powinno byc chyba żadnych problemow typu: potrzebuje cracka. Co mam teraz zrobić? Jak mam zrobic kopię,żeby działała jak oryginał bez rzadnych cracków i innych cudów? ;( ;( ;( PS. Ktoś może powiedzieć, że to piractwo, ale powtarzam, że można zrobic kopie na własny użytek, całkiem legalnie.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
Może powinnaś zgrać na płyte a nie w obrazie. Ja jak robilam kopie swojej legalnej plyty (ale ja robilam w nero) to wszystko dobrze działało.
|
|
|
|
#3 |
|
|
No zgrałam na drugą płytke dvd.
|
|
|
#4 |
|
|
U mnie na opakowaniu z tyłu pisze "W grze zastosowano technologię zapobiegającą kopiowaniu" ;/ Na infie pan nam gadał ze jeśli jest zabezpieczenie przed kopiowaniem to płyta powinna mieć kopię zapasową przy zakupie. Jedno wielkie oszukaństwo
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Pójć do sklepu i wymień płytę jeśli masz paragon i gwarancje .
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Znajdź w internecie taka aplikacje o nazwie sd4hide, ściągnij to na kompa i ustaw na hide. Po tym gra powinna się normalnie włączyć.
|
|
|
|
#7 |
|
|
A czy ta aplikacja jest całkowicie bezpieczna dla systemu i nie nabródzi mi żadnymi wirusami? I czy będzie dostępny normalnie tryb budowy?
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
Co do trybu budowy to nie jestem pewnien ale ja mam ta aplikację i wszystko jest OK. tego nawet nie trzeba instalować.
http://www.dvhardware.net/software/3116 Tutaj możesz to ściągnąć. Ten plik nie musi byc zapisany w folderze z grą, może być np. na pulpicie. Wczesniej ustaw na HIDE i włacz grę. jeśli nie pójdzie zrób na RESTORE i potem znów na HIDE i spróbuj. Jeśli dalej nie będzie chodziła gra albo będziesz miała jeszcze jakieś inne problemy to zagadaj do mnie na PW. |
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
A przeciez piraty to tylko i wylacznie kopie z orginalnej plyty i dlatego !!
|
|
|
|
#10 | |
|
Guest
|
Cytat:
Oczywiście,ale my mamy oryginalny kod do instalacji Kopie zapasowe trzeba robic jeżeli płytka jest dość dobrze porysowana bo jaki by był sens kupowania tak drogiej gry? Po za tym producenci zezwalają na kopie i jest to legalne w 100% |
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|