|
|
Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz pomysł i projekt? | |||
bardzo mi sie podoba |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 71.43% |
podoba mi sie |
5 | 23.81% |
jestem obojetna/y |
0 | 0% |
nie podoba mi sie |
1 | 4.76% |
Głosujących: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Uwaga post zawiera dość pokaźną ilość zdjęć, co może spowodować długi okres ładowania
Witajcie ! Po dłuższej nieobecności na forum postanowiłem wdać jeden ze swoich projektów innych niż tylko bloki i osiedla domów. Zapewniam jednak Was, że moje bloki nie odchodzą do "lamusa" tylko pojawią się w najbliższym czasie. Dziś pragnę przedstawić Wam mój projekt położony vis-a-vis Mexiss City- Mexiss Luxurious Cars, jest to salon samochodowy, który w szczególności zajmuje się sprzedażą samochodów luksusowych. Troszkę danych: właścicielem salonu jest spółka Mexiss Luxurious Cars, należąca do spółek macierzystych Mexiss Holding Sp. z.o.o. z siedzibą w Weronie przy ulicy Pięknej 5. O budynku: Salon posiada 3 kondygnacje z czego 2 wykorzystywane są na powierzchnie pokazową, biura i serwis. Łączna powierzchni budynku to ponad 5500 m2 z czego 2000m2 powierzchni użytkowanej na wystawę samochodów. Dach wspierany jest na kilkunastu kolumnach, jak również na szkielecie-dot. zadaszenia hali wystawowej(przecież 960m2 nie wisi w powietrzu ![]() Pilna uwaga dotycząca projektu ze względu na dużą ilość plagiatów na forum zastrzegam sobie prawo do wyłącznego ukazywania projektu, nikt nie ma prawa bez mojej zgody używać salonu, obrazków, znaków oraz pomysłu. W razie jakiegokolwiek kopiowania projektu-podpisywania go za "swój" , sprawa będzie kierowana do sądu. Przejdźmy do zwiedzania ![]() Zapraszamy! ![]() ![]() ![]() na wstępie wita nas wart kilka milionów Rolls-Royce Drophead Coupe ![]() ![]() kłania się nam maybach 57s za 1.599.000 pln ![]() ![]() skierujmy wzrok na lewo, oto dział z częśćmi zamiennymi i miejsce gdzie można sobie spokojnie usiąść i pooglądać telewizje oczekując na wykonanie uslugi ![]() dział sprzedaży częśći zamiennych oraz kasa ![]() ![]() oto poczekalnia: ![]() recepcja: ![]() skręcając z główej alei w lewo ujrzymy: ![]() ![]() wnętrze kasy: ![]() wchodzimy do działu sprzedaży części zamiennych ![]() wychodząc z głównej hali wchodzimy do serwisu ![]() ![]() przejdźmy do biura kierownika ![]() ![]() widok z góry na biuro kierownika: ![]() widok na serwis z poziomu 1 ![]() ![]() ![]() zapraszamy na poziom pierwszy ![]() ![]() ![]() wejdźmy do pierwszego pomieszczenia- 4 stanowiska sprzedażowo-informacyjne ![]() stolik w razie potrzeby oczekiwania w kolejce ![]() udajmy sie do pomieszczenia obok- biuro sprzedaży samochodów, tutaj klient ostatecznie podpisuje umowę ![]() ![]() ![]() zapraszamy do sekretariatu ![]() wchodząc w drzwi na wprost wchodzimy do... pokoju prezesa ![]() ![]() patrząc na lewo: ![]() ![]() patrząc na prawo: ![]() ![]() wchodząc w tajemnicze drzwi... toaleta dla właściciela salonu ![]() za ostatnimi drzwiami w sektorze pierwszym poziomu 1 znajduje sie pokój ochrony i centrum dowodzenia monitoringiem ![]() witamy w sektorze drugim poziomu 1 ![]() skręćmy w prawo, na wprost mamy toalety męskie, na lewo damskie. Toaleta męska: ![]() ![]() Toaleta damska: ![]() wejdźmy w kolejne drzwi... ![]() wchodzimy do magazynu części zamiennych ![]() ![]() widok na część prezentacyjną z dachu ![]() ![]() ![]() oto największy skarb salony-zabytkowy lincoln phantom z 1928 roku ![]() Bryła: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wjazd do serwisu: ![]() bilbordy: ![]() ![]() Zdjęcia nocne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zapraszamy do oglądnięcia zdjęć poglądowych z prac nad projektem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() praca nad szkieletem dachu ![]() ![]() ![]() efekt 2h pracy: ![]() pierwszy raz na budowe zawitał dźwig-żuraw budowlany ![]() w tym miejscu chciałbym serdecznie podziękować użytkowniczce wikuńka za to iż dołożyła wszelkich starań i pomogła mi w znalezieniu niektórych dodatków oraz szczególnie tablice z cenami aut, szczególnie za poświęcenie mi swojego czasu. dziękuje za uwage edit: poprawiłem kilka literówek Ostatnio edytowane przez Mexiss : 09.02.2009 - 15:55 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Przyznaję, że pomysł bardzo ciekawy
![]() Pozdrawiam i mam nadzieję, że jeszcze czymś nas zaskoczysz ![]()
#3 |
|
![]()
kafelki się 3h wykłada bo to mieszanka 2 różnych jest i wszystko ręcznie szło
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Świetny pomysł
![]() 10/10
#5 |
Reputacja: 15
|
![]()
Jeju- cóż za profesjonalne podejscie do sprawy. Pomysł- genialny- jednak jego wykonanie trochę mniej. Zacznę może od bryły.
A więc tak. Z przodu jest świetna, wygląda tak monumentalnie i wywiera wrażenie, jednak z tył, to jeden wielki kloc. Wewnątrz jest zbyt dużo wolnych przestrzeni, ale może taki był Twój cel. Jednak nic po za tą główną salą wystawową nie wywarło na mnie wrażenia. I mam jedno pytanie: Ty te wszystkie obrazki (ten wielki szyld na zewnątrz i te plakietki kup teraz w środku) są Twojego autorstwa, tak? W takim razie gratuluję ![]() I ów salon na przekór przypomina mi serwis Fiata, do którego moja mama daje swój samochód, a szczególnie część serwisowa (biuro tego kierownika, przeszklone wielgachna ściana, przeszklone drzwi itd.). Jednak tak ogólnie, to mi się tak średnio podoba :/ Jak dla mnie to to jeswt 5/10 Pozdrawiam Gio
#6 | ||
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to bmw na plakacie z neta jest ![]() |
||
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Na początku przepraszam autora i oglądających za brak profesjonalizmu w mojej ocenie,wszak nie należę do tego grona.Mogę jedynie odnieść się do swojego gustu,poczucia estetyki i wrażeń po obejrzeniu projektu,co też uczynię z wielką przyjemnością...
Jestem pod ogromnym wrażeniem,zarówno pomysłu jak i perfekcyjnego wykonania.Dostrzegam wielkie zaangażowanie i dopracowanie w każdym calu. Z całą pewnością mogę pogratulować. Dziękuję za podziękowania,uważam,że moja minimalna pomoc,głównie "duchowa"nie miała większego znaczenia...co nie znaczy,że nie jest mi bardzo miło ![]() Ostatnio edytowane przez Wikki : 09.02.2009 - 19:17 |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Nareszcie coś orginalnego...
Bardzo fajne, świetny pomysł, wykonanie. Tylko toaleta prezesunia mi się nie podoba, ale to szczegół. 10/10
#9 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Bardzo ciekawa i intrygująca parcelka. Jeśli kiedyś potrzebował byś jakiś recolorków to się polecam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Hahaha, masz wyobraźnię ^^
10/10 ![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|