|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Budynek Mexiss Business Center zlokalizowany został przy ulicy Wysokiej 7 w Weronie. Jego właścicielem jest spółka Mexiss Holding Sp.z.o.o., celem postawienia budynku były:
1) Ukazanie że tradycyjność budowy "molochów" jest nadal przewodnikiem człowieka w pracach nad tworzeniem nowych budowli 2) Niby wielkie nic, lecz tu prostota est ukazaniem wielkości. 3) Strworzenie siedziby dla kilku fim należących do Mexiss w budynku znajdują się siedziby firm tj. Mexiss Development International Group- w najbliższym czasie premiera ich budynków Mexiss Hotels S.A. - również w niedługiej przyszłości ukaże swe dzieła zapraszam do oglądnięcia zdjęć zacznijmy od okresu budowy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Budynek w wersji skończonej Front ![]() wejście: ![]() obracając się z godnie z ruchem wskazówek zegara ![]() ![]() ![]() ![]() Parking podziemny ![]() rzut poziomu ![]() korytarzyk na parterze-skrzynki pocztowe i zejście do garażu ![]() pozostałe zdjęcia: ![]() ![]() ![]() flota dla dyrektorów ![]() ![]() wybaczcie że to tylko tyle... tu nie ma zbyt co pokazywać ![]() Ostatnio edytowane przez Mexiss : 07.02.2009 - 21:05 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Będę pierwsza...jak zwykle doceniam Twoje starania,poświęcony czas i perfekcję,którą dostrzegam w każdym projekcie.Niezwykła dbałość o szczegóły i profesjonalizm...
Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Parcela oczywiście bardzo udana
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
bardziej podoba mi się Twój salon samochodowy...
Ten projekt oczywiście również bardzo orginalny(świetny garaż), lecz mnie niczym nie zaskakuje... Wiem,wiem masło maślane.
#5 |
Reputacja: 17
|
![]()
Dobra robota. Bardzo fajna parcela.
#6 |
|
![]()
Bryła mi się niezbyt podoba, za to świetny garaż. Szkoda że ten budynek taki pusty jest.
pozdrawiam: kubuss |
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 16
|
![]()
Przepraszam, czy to jest silos zbożowy, na dodatek w połowie skończony... ? Dach straszy swoją płaskością, z resztą jak w każdym twoim projekcie. Ok, można powiedzieć "nikt nie patrzy na dach", ale w ten sposób to nie może wygladać. W tego typu projektach dachy bardzo często wykorzystywane są jako wspólna przestrzeń, jednocząca pracowników. Tu to nie zostało przewidziane.
Jeśli to ma być centrum biurowe parter powinien być ogólnym miejscem spotkań, z kawiarnią, recepcją, kącikiem prasowym. Tu jest jedynie wielki korytarz i pojedyncze schody, które w tak dużym budynku są zupełnie nie do zaakceptowania. Gdzie są łazienki? Otoczenie budynku również rozczarowuje. Kompletnie niefunkcjonalne parkingi, szpalery drzewek, które za 2 lata będzie trzeba wycinać, bo wrastają na siebie, dziwne klomby i kiepskie materiały wykończeniowe. Ogólnie rzecz biorąc, mimo ciągłego budowania, nie widzę praktycznie żadnych większych postępów zarówno w funkcjonalności jak i wyglądzie twoich prac. Dlatego też dziwi mnie ogólny zachwyt nad nimi panujący. Ale cóż, gusta są różne, a na każdy towar znajdzie się klient. Szkoda tylko, że później trzeba żyć wśród takich koszmarków. No, ale to tylko gra... |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() Cytat:
toalety sa ![]() recepcje sie dorobi, kawiarnia zawsze może być w budynku obok ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Całkiem ładna bryłka
![]() |
![]() |
#10 |