|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Od razu zaznaczam, że jest to moje pierwsze fotostory. Szczególnie dziękuję Nyks, która zmotywowała mnie swoim FS do napisania własnego oraz pomogła mi przy wklejeniu zdjęć na forum. Miłego czytania!
[IMG]http://i53.************/2u5ao46.jpg[/IMG] 6:30. Budzik dzwoni jakby głośniej niż zazwyczaj. Gabrielle ze zrezygnowaniem spogląda w okno. Szaruga… Jak zwykle z resztą o tej porze roku… - Poniedziałek…- powiedziała sama do siebie dziewczyna skreślając kolejny dzień kalendarza. [IMG]http://i51.************/122drvr.jpg[/IMG] - Gabi! Schodź na dół! Śniadanie gotowe! - Już idę!- krzyknęła, w pośpiechu spinając włosy w niedbałego kucyka. Schodząc po zimnych marmurowych schodach zdała sobie sprawę z melancholii jaka ją ogarnęła. Z kuchni doszedł do niej zapach chrupiących naleśników. [IMG]http://i51.************/mu6w3.jpg[/IMG] Podczas posiłku panowała dość dziwna atmosfera. Matka Gabi zwykle wygadana tym razem milczała. Wyglądała tak, jakby coś ją gnębiło. Nastolatka nie mogąc znieść tej ciszy dokończyła szybko jeść i pobiegła na górę. - Lecę pod prysznic! - Ok, ale pospiesz się - Jasne. Przecież nie mogę się spóźnić. Prysznic działał na Gabi kojąco. Czuła każdą kroplę wody, która dotykała jej ciała. [IMG]http://i56.************/2yplmd3.jpg[/IMG] Gdy gotowa do wyjścia stała już u progu podjechał autobus szkolny. Na ogół był to całkiem normalny dzień. Nudy na polskim, kartkówka z informatyki i 3+ ze sprawdzianu z matematyki. Rutyna... [IMG]http://i51.************/160u6c7.jpg[/IMG] Niespodzianka czekała ją dopiero po powrocie do domu. - Hej- rzuciła w stronę mamy, jak to miała w zwyczaju. - Cześć. Chodź na chwilę - Już idę. - Muszę powiedzieć Ci coś ważnego ... Ostatnio edytowane przez Patix33 : 03.12.2010 - 20:02 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nudne. Mało akcji, mało opisów, dużo zdjęć... porażka :c
Ale pisz, pisz, ja się nie znam. Zaglądać będę...
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Tak czułam, że jest tego za mało... A co do akcji rozwinie się w następnym odcinku .
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
Dajesz za dużo wielokropków. Zgodzę się z Kamis. Od siebie dodam tyle, że tego typu początki są po prostu... nieciekawe. Opisujesz cały nudny dzień, byle przez to przejść, a pod koniec surprajz! Nic z tego. Budować napięcie w ten sposób możesz później, ale w początkowych odcinkach najlepiej zrobić króciutkie wprowadzenie i przechodzić do konkretów. Albo nie urywać, bo to naprawdę zły moment. Poza tym, początki FS powinny być przedstawieniem postaci. Nic nie wiemy o głównej bohaterce (wiedza typu "imię" to jednak mało). Zdjęcia zrobione bez pomysłu. Po co w 4/5 zdjęć pokazujesz główną bohaterkę, u której tak naprawdę wszystko jest takie same? A górna część prysznica jest naprawdę ładna ![]() A mama bohaterki coś za młodo wygląda. To specjalnie, czy chciałaś, żeby po prostu była ładna? Długość (a raczej krótkość) jest iście porażająca! Oby tak nie było przy kolejnych odcinkach, o ile się nie złamiesz pod naporem złych komentarzy (tak się dzieje w większości przypadków, więc mnie to nawet nie zdziwi). Czytałaś może jakieś FS z naszego forum? Jeśli tak, podaj tytuł. Jeśli zaś nie, przeglądnij, ile ludzie dają tekstu, ile zdjęć i co na nich jest. 4/10 Ostatnio edytowane przez Liv : 03.12.2010 - 18:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Dużo zaimków, źle się czyta, podpisuję się pod Liv. 4,5/10
|
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Bueee.
Dlaczego mam wrażenie, że ta matka chce powiedzieć córce o tym, że ma siostrę bliźniaczkę (córka oczywiście)? Za mało opisów, za dużo zdjęć (pomijam to, jak kiczowe są). Za dużo wielokropków. No i jak ona mogła związać włosy w kucyka, skoro kiedy jst na łóżku to już go ma? Tyle. Dziadowo, ale będę obserwować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Ja byłam pewna,że `mama` to kumpela ze szkoły
![]() No,mało tekstu. Za dużo zdjęć i nie ciekawy tekst. Podpisuję się pod postem Liv i mirror bo powiedziały to co ja chciałam powiedzieć. Poza tym czemu ona raz nazywa się Gabi a raz Lana? ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Początkowo miała nazywać się Lana ale zmieniłam. Komputer mi padł i zmiany się nie zapisały. W następnym odcinku będzie więcej tekstu i ogółem postaram się napisać to jak najlepiej (mnie nie tak łatwo zniechęcić, mam upór maniaka)
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Faktycznie na razie nie pokazałaś nic ciekawego.
Dwa zdjęcia wstawione w nie tym miejscu, co powinny. Za szybko dzieje się akcja, od razu przechodzisz do konkretów. Gdzie się podziały opisy postaci i miejsca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Nudno,przewidywalnie.. Po przeczytaniu tego mogę się domyślić 60% procent dalszej fabuły,jak nie więcej. Ale tak,jak czytałam to nawet ładnie piszesz.W miarę się to czyta,więc jak dodasz więcej tekstu i rozwiniesz CIEKAWIE fabułę to może być dużo lepiej
![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|