![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam Wszystkich !
Dziś chciałbym zaprezentować Wam mój nowy projekt, z którym łączy się również zmiana logotypu mojej wirtualnej firmy ;] Projekt jest pierwszym ukończonym budynkiem projektu Mexiss Bridgeport Center Renovation, zakładającym powstanie kilku budynków na terenie miasta Bridgeport. ![]() O projekcie: Inwestor - Mexiss Business Center Senacka S.A. Adres inwestycji - Senacka 5/7, Brigdeport Powierzchnia całkowita - 7600m2 Powierzchnia użytkowa - 4750m2 Ilość kondygnacji naziemnych - 5 Ilość kondygnacji podziemnych - 2 Wartość budynku - 555.000$ Wartość z wyposażeniem - 1.600.000$ Wyposażenie budynku - system monitoringu, klimatyzacja, zespół 81 kolektorów słonecznych redukujące koszty energii elektrycznej, nowoczesne rolety okienne oraz wiele innych! Najemcy - Głównym najemcą powierzchni biurowej w budynku są spółki należące do Mexiss Development S.A, Grupa projektowa Aroma S.A, Milennium Fitness Center oraz dostawca usług internetowych NetSolutions Sp.z o.o. Dodatkowo na parterze od strony frontowej znajdują się 3 lokale usługowo-handlowe, największy z nich zajmuje biuro sprzedaży inwestycji i wynajmu Mexiss Development, lokal po drugiej stronie wejścia(od lewej) zajmuje mini sklepik, który będzie sąsiadował z jeszcze nie urządzoną kawiarnią. Na 5tym piętrze znajduje się biuro prezesa Mexiss Development, oraz dysponujące 3ma salami centrum konferencyjne - sale od 11 do 70 miejsc, w pełni wyposażone w nowoczesne systemu służące najwyższej jakości prezentacji/szkoleniom. Budynek posiada dwupoziomowe podpiwniczenie, którego większość zajmuje parking podziemny, znaczną część pływalnia oraz planowane sale masaży centrum fitness Millenium. Zapraszam do obejrzenia prezentacji budynku i wnętrz ![]() Widok ogólny budynku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po budynku oprowadzi Was sam właściciel! Zacznijmy od lokali znajdujących się na parterze - biura Mexiss Development oraz sklepiku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wchodzimy do środka, po prawej recepcja - jeszcze nieczynna - budynek oficjalnie rozpocznie działalność za kilka tygodni. ![]() ![]() na chwilę wysiadamy na 4tym piętrze, na każym z pięter znajdują się strefy relaksu z kanapami! ![]() trafiliśmy do celu! 5te piętro, w ciągu tygodnia przeprowadzi się tutaj cały "mózg" grupy Mexiss, sam właściciel już jest na miejscu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wchodzimy do sekretariatu ![]() ![]() ![]() ![]() drzwi do gabinetu prezesa grupy Mexiss ![]() kusi? pewnie że wchodzimy! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To nie koniec wrażeń na dziś, idziemy do świeżo urządzonego centrum konferencyjnego znajdującego się również na 5tym piętrze! ![]() sekretariat/biuro centrum konferencyjnego ![]() ![]() najmniejsza salka - 11 osobowa ![]() ![]() sala średnia - dla max. 55 osób ![]() ![]() ![]() sala największa - dla max. 70 osób ![]() ![]() ![]() ![]() Parking podziemny wjazd ![]() tablice z nazwami firm ![]() ![]() ![]() samochody VIP ![]() ![]() ![]() parking samochodów służbowych dyrektorów poszczególnych firm ![]() ![]() klatka schodowa i windy ![]() ![]() ![]() ![]() rejestratory numerów rejestracyjnych pojazdów wjeżdżąjących na parking ![]() zjazd na poziom -2 ![]() pomieszczenie ochrony parkingu ![]() Zdjęcia nocne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czasem trzeba się zdrzemnąć ![]() ![]() Pozostałe dach ![]() ciężki powrót do pracy ![]() przykładowy rzut piętra - oczywiście dowolność aranżacji - biura typu open-space ![]() ![]() Dziękuję za uwagę, z góry dziękuję za wszystkie oceny ! ![]() Ostatnio edytowane przez Mexiss : 30.09.2012 - 00:03 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 19
|
![]()
A wiec to ty byles tym, co napisal mi o tym na moim fanpage'u na fejsie. Przynajmniej to jest juz jasne
Coz projekt jest genialny. Swietna bryla oraz otoczenie. Wnetrza rowniez mi sie podobaja. Wszystko idealnie sie ze soba komponuje i co wazniejsze pasuje do Bridgeport Wszystko dopiete na ostatni guzik. Naprawde jestem pod wrazeniem ![]() Z czystym sumieniem 10/10 Ile czasu zajelo ci budowanie takiego cuda? ![]()
#3 |
Reputacja: 21
|
![]()
No dobrze to i ja skomentuję
![]() ![]() 100! |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 15
|
![]()
Cóż, projekt ciekawy, pracochłonny, ale niekoniecznie dopracowany. Mi najbardziej rzucają się w oczy niedociągnięcia, i takie zwyczajne niedoróbki, które nie są spowodowane błędami, ale niestarannością. Wszystko wydaje się puste i niedokończone. Zewnątrz panuje wrażenie, jakby budynek był opuszczony, albo jeszcze nie oddany do użytku. Bryła niby ciekawa, ale jej "ciekawość" wynika jedynie z dodatków, a nie z samej jej konstrukcji, która jest nudna jak lekcja historii. Takie moje zdanie, miewałeś lepsze projekty
![]() PS. Studiujesz architekturę?
#5 |
|
![]()
@Don_Sheogorath: na facebooku najlepszą formą reklamy jest wysyłanie linków ze zdjęciami, daj znać która strona była Twoja a Ci chętnie zareklamuję
![]() Czas budowy łącznie z projektem i poprawkami oraz w przerwach budową obiektu obok zajął mi ok. 4 miesięcy @Qwerty: stosuję jasne dachy ze względu na to iż biel najlepiej odbija promienie słoneczne ![]() ![]() @Gio: nie studiuję architektury, choć myślałem o tym - jestem na kierunku również związanym z nieruchomościami - gospodarowaniu nieruchomościami; co do wykończenia to niestety dużym minusem są puste powierzchnie, niestety mój komputer ledwo pracował w przypadku tego budynku w takim stanie a co dopiero gdybym go załadował masą wnętrz, choć jeszcze coś pewnie dorobię w budynku ![]() Dziękuję za opinie, czekam na kolejne ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
wow, szczena opada. Naprawdę świetny, nono..łau
![]() nie wiem co mogę jeszcze napisać, więc.... błagam, daj do pobrania! |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Dokładnie, szał. Jest cudnie, podziwiam Cię, że chciało ci się robić
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Ja również jestem pod wrażeniem skali tego projektu. Mimo to budynek nie do końca mi się podoba. Kolorystyka bryły jest naprawdę nieudana, a jasne okna wyglądają po prostu źle.
Sam pomysł na kształt budynku bardzo dobry, ale kolorystyka zespuła efekt. Projekt pozostawiam bez oceny, bo sam do końca nie wiem co o nim myśleć. Pozdrawiam i życzę weny ![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
@easey: dzięki za opinię, czy któraś z części będzie do pobrania to się okaże - na razie wychodzą MEEEGA paczki po 500mb
![]() @Horsez i Spectrum- dziękuję za opinię |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|