![]() |
#11 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ohoho, Rocket "spłodziła" dom. This should be fun.
![]() Minusy: - brzydki dach (przypomina mi te z TS1) i nieciekawy kolor bryły, - szafa w hallu zdecydowanie nie pasuje do reszty wystroju pomieszczenia, - olbrzymi obraz w kuchni (j.w.), - świeczki na podłodze w łazience nr 1 (moim zdaniem powinny stać na stoliku lub szafce), - lustro w drugiej łazience (jest klasyczne, a reszta pomieszczenia bardziej nowoczesna), - pusty hall na górze (a co ![]() - jadowicie zielone świetlówki i biały stolik nocny w sypialni (zamiast świetlówek dałbym jakieś kinkiety, albo lampę stojącą a zamiast tej szafki drewniany stolik, coby pasował do reszty mebli) - "smutne" ściany w niektórych pomieszczeniach (salon, kuchnia, łazienki). Pokrycia w bardziej zdecydowanych kolorach ożywiłyby wnętrza, Plusy: - nazwa projektu ![]() - bardzo ciekawy kształt bryły, - mostek nad stawem (bardzo urokliwy ![]() - oryginalny pomysł na garaż, - rozkład pomieszczeń (prosty i funkcjonalny) - ciepła i przytulna sypialnia, Jak na początek całkiem nieźle. Drażni mnie trochę niedostatek dekoracji typu obrazy, duperele, etc., wspomniane wyżej "smutne" ściany oraz niedopasowane miejscami dodatki kolorystyczne. Masz dobre pomysły na zagospodarowanie wnętrz, więc z przyjemnością obejrzę kolejne projekty. ![]() |
![]() |
|
![]() |
#12 |
Guest
|
![]()
Bryła wygląda okropnie. Widać, że nie postarałaś się tutaj. A wystarczyło przykąbinować z dachem i tynkiem.
Leżaki przy basenie są takie kosmiczne ;] nie pasują one za bardzo. Bruk jaki zastosowałaś przy basenie również nie komponuje się zbyt ładnie. Wewnątrz dom lepiej się prezentuje. Jeśli miała bym krótko podsumować Twoja pracę, to powiedziałabym iż jest to typowy maxisowy dom. |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
Wiesz, nie jesteś początkująca, ale nie jesteś też ekspertem. Zacznę od wad:
-nie podoba mi się szafa w przedpokoju (ta w kształcie schodów). Jest za ciemna. -za kolorowe obrazy. Nie pasują do reszty. -lustro w łazience również nie pasuje. Zalety: -dobrze łączysz dodadki z neta z maxisowskimi, za co duży plus ![]() -piękny ogród -ciekawa bryła Ogólnie jest dobrze. Pomieszczenia są jasne i przyjemne dla oka. Daj następny domek, a jak narazie bez oceny liczbowej. Pozdrawiam. |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
bryła jest cudowna, sama robie udziwione więc bardzo mi się podoba, ogród też chociaż przydałoby się więcej roślinności.Wnętrze nie przypadło mi do gustu prócz pierwszej łazienki, moim zdaniem białe bardzo tam pasuje, no i mimo, że wnętrze jest robione w stylu modern to nic tam do siebie właściwie do siebie nie pasuje, zdecydowanie za dużo kolorów w jednym pomieszczeniu
|
![]() |
#15 |
Guest
|
![]()
Bryła domu jest całkiem, całkiem. Jedynie to to co mnie odrzuca od niej to ten okropny dach. Sama nie wiem czemu mi się nie podoba.
Ogród jest bardzo ładny. Przyznam tylko, że tych drzew jak dla mnie jest zbyt za dużo. W przedpokoju nie za bardzo pasuje mi ta szafa. Tak jakoś dziwnie wyszła. Myślę, że jak w kuchni nie było by tego obrazu to było by super. Jadalnia i salon. Dla mnie jak za bardzo pogmatwane. Tak wszystko razem. Pierwsza łazienka bardzo przypadła mi do gustu, lecz druga niestety nie za bardzo. To lustro wszystko psuje. No, no ten mały korytarz to bardzo pusty. ![]() Sypialnia mi się podoba oprócz jednego małego minusika, ta lampka chyba by lepiej wyglądała jak była by różowa. ![]() Chociaż ja nie umiem budować domów tak dobrze jak inni to mam nadzieję, że za szczerą krytykę się nie obrazisz jak na początkującego architekta. ![]() Pozdrawiam. ;** |
![]() |
#16 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Całkiem ładnie jak na pierwszy raz.
Bardzo podoba mi się bryła za wyjątkiem tego dachu mogłaś dać płaski dach np. biały wyglądało by o wiele lepiej . Ogród mógł być nieco gęstszy i przydałby się płot w ogół domu . I jeszcze jedna rzecz zauważyłem że na parterze są innego koloru okna niż na 1 piętrze te białe o wiele lepiej pasują i mogły być na obu poziomach . Przejdźmy do wnętrza Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to te starodawne szafki w kuchni które nie pasują do reszty nowoczesnego domu. To samo się tyczu lustra w 2 łazience i drzwi do niej . Ogólnie dom bardzo mi się podoba Czekam na kolejne domy w twoim wykonaniu . Ocena 8.5\10 Pozdrawiam Kowalski
#17 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ogród jest nawet ładny, ale nie podoba mi się ta fontanna i rabatka wokół niej.Bryła jest ładna, podoba mi się.
Przedpokój:Ach ta komoda...Nie pasuje tu w ogóle! Kuchnia:Bardzo ładna, podoba mi się. Jadalnia i Salon:Jadalnia jest ok, ale w salonie ta czerwona tapeta brzydko wygląda.Ale ładne schody za to. No to teraz łazienki:Bez pochwały, bez nagany.Normalne. Korytarz:Masz rację, że pusty.Mogłaś dodać tam kwiatki, jakieś dekoracje. Sypialnia:Nawet ładna, ale nie, żeby powalić na kolana. Wnętrze, bryła, ogród: Dom mi się podoba jest ładny chociaż w niektórych miejscach zbyt pusty i nie za ładny.Ogólnie jest okey. Podsumowanie:Taki sobie, ładny, średni. Ocena: 6.5/10 Pozdrawiam Dyskotekowa Imprezowiczka |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|