Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.05.2009, 09:57   #171
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pierwsze Spojrzenie

Cytat:
Napisał annamaria93 Zobacz post
ale jeśli zakupię sobie sims 3, to najpierw wejdę w jakąś rodzinkę gotową
Też tak mówiłam, ale po włączeniu gry, od razu przeszłam do tworzenia własnego sima. Głównie z tego względu, że ciekawa byłam jak wyglądają te wszystkie cechy i co oferuje nowy edytor postaci.

Tak w ogóle, stworzyłam sobie singielkę, która podjęła pracę w teatrze w celu rozwijania kariery muzyka rockowego. Przeprowadzałam ją chyba ze trzy razy, bo każdy kolejny dom był niewypałem - jeden miał zbyt wiele pokoi do umeblowania (a jak wiemy asortyment mebli i wszelkich ozdób jest raczej dość ubogi...), w drugim kiepsko się grało, a w trzecim zbyt dużo czasu pochłonęło mi meblowanie... i na dodatek, efekt końcowy był niezadowalający. W TS3, pomimo opcji "zmień styl", ciężko jest stworzyć coś konkretnego i takiego, co by do siebie w miarę pasowało. Zrobiłam kuchnię w beżu i delikatnej zieleni, a wchodząc do trybu życia, kuchenka i lodówka (obie najdroższe) zaczęły mi się odbijać w kolorach tęczy! Nie powiem, żeby wyglądało to estetycznie... A wracając do mojej simki - odkąd dorobiła się dzieciaka z sąsiadem, muszę inwestować w opiekunkę, której niestety nie można umówić na konkretne godziny. O tak, to na pewno kolejny minus gry... Poza tym, niemowlę ma praktycznie przez większość czasu zły nastrój, kiedy moja simka jest poza domem, dając występy w parku. Dopiero kiedy pasek zrobi się jaskrawoczerwony, opiekun/ka interweniuje Nie wiem jak wy, ale chciałabym, aby to była wersja testowa, bo ze strony twórców liczyłam naprawdę na coś więcej (może nie na cuda, bo już po screenach było widać, że dużo rzeczy będzie się powtarzać z TS2, ale przynajmniej na nieco lepszą grafikę).
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.05.2009, 10:04   #172
Irbis

Reputacja: 14

helena myślę, że opiekunki nie zamawia się na godziny, z tego względu, że nasze simy wychodzą poza parcelę nie tylko w konkretnych godzinach pracy, ale mogą zrobić to w każdej chwili.
Niemowlę pod opieką niani ma zły nastrój, ponieważ brakuje mu towarzystwa. Wszystkie inne potrzeby ma wówczas przeważnie na zielono, dlatego opiekunka nie reaguje. I swoją drogą jest do dobre, bo czy opiekunka może zastąpić dziecku rodziców?
Z tęczową lodówką i kuchenką to dość dziwne zjawisko. Zaobserwuję czy u mnie też tak jest.

A tak przy okazji ... czy komuś jeszcze zaginęła rodzina?
stare 30.05.2009, 12:04   #173
Ellie
Guest

wczoraj zaczelam gre simka alicja, ktora poczatkowo miala byc inteligentna i ambitna itp. itd, ale jakos tak wyszlo i alicja jest wygadana, charyzmatyczna, infantylna i arogancka
na razie kupila domek, teraz szuka roboty w karierze muzycznej.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 16:40   #174
rasmusek99

He, he. Ja zrobiłem kawalera i jestem załamany Po dłuższej znajomości wprowadziła się do niego dziewczyna ze swoją córką, ale i jego dwójką dzieci, bo jej wcześniej, że tak powiem, zrobił. Z ciekawości dodałem mu cechę Płodność ( z punktów życoiwych) i teraz urodziły im się trojaczki i w rezultacie mam 6 dzieci. Ciekawe, które zabierze opieka społeczna
rasmusek99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 16:53   #175
Miyoki

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał rasmusek99 Zobacz post
He, he. Ja zrobiłem kawalera i jestem załamany Po dłuższej znajomości wprowadziła się do niego dziewczyna ze swoją córką, ale i jego dwójką dzieci, bo jej wcześniej, że tak powiem, zrobił. Z ciekawości dodałem mu cechę Płodność ( z punktów życoiwych) i teraz urodziły im się trojaczki i w rezultacie mam 6 dzieci. Ciekawe, które zabierze opieka społeczna
Czyli facet może zrobic obcej kobiecie dzieci?
Teraz już jest taka opcja?
Bo wiem, że w The Sims 2 tylko kobieta z mężczyzną, który z nią nie mieszkał, mogła postarac się z nim o dziecko, ale w drugą stronę to już się nie dało.
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 16:54   #176
Mamełe

Cytat:
Napisał Miyoki Zobacz post
Czyli facet może zrobic obcej kobiecie dzieci?
Teraz już jest taka opcja?
Bo wiem, że w The Sims 2 tylko kobieta z mężczyzną, który z nią nie mieszkał, mogła postarac się z nim o dziecko, ale w drugą stronę to już się nie dało.
Dalo sie, jesli zrobilo sie babke make selectable a potem ja odrobilo
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 17:18   #177
Miyoki

Reputacja: 12

No tak, kodem ;p
A kody mnie nie interesują ;]
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2009, 12:08   #178
dj_mafiozo
Guest

Zacząłem budować swój własny dom (prawdziwy), ale się porządnie wkurzyłem.
Dom jest o tyle niestandardowy, że cała działka w miejscu gdzie zaczyna się dom zaczyna opadać w dół (dokładnie 1,48 metra) i osiąga tą wartość trochę za połową domu. O schodach jak sam ich w 3D Studio Max nie wymodeluje to też zapominam (pierwsze cztery stopnie są obudowane i jest tam schowek na odkurzacz i tym podobne, a pierwsze trzy zakręcają w stronę wielkiego salonu, właściwie aneksu kuchennego, ale kuchnia jest za schodami), oczywiście podjazdu tak jak w rzeczywistości jest nie idzie zrobić, gdy dom jest na fundamentach, zamiast arkad podtrzymujących balkon są zwykłe kolumny, no i największy problem z dachem. Dwu spadowy, z tym, że nie regularny, od strony wiaty rozciąga się nad nią całą i kończy się na wysokości niecałych pół metra. Na piętrze (poddasze użytkowe) z tego powodu z jednej strony są wyższe mury, z drugiej niższe. W sumie ponad dwie godziny bawiłem się z "constrainFloorElevation false", zrobiłem wszystko ładnie pięknie dach z trzech części, a i tak powinien być z czterech, w tym jedna z nich dwuspadowa, ale mniejsza o to. A jak wczytałem ponownie to daszek nad wiatą był na normalnej wysokości, główny dach powycinany na ten co się skopał. Nieźle się wkurzyłem...

Ostatnio edytowane przez dj_mafiozo : 01.06.2009 - 12:11
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2009, 18:36   #179
ajatakarozczochrana
Guest

A ja porobię moich znajomych i wprowadzę ich do miasta. Potem zrobię siebie, będę grać i śledzić losy kumpli ;DD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2009, 19:42   #180
Levkoni

A ja już po ponad tygodniu gry. Cały czas gram swoimi dwiema rodzinami. Postanowiłem zobaczyć, co słychać u innych i powchodziłem, żeby zobaczyć co się stało przez ten czas... a stało się DUŻO
Często na mieście spotykałem uroczą Bessie Clavell. Ostatnio jej nie widziałem. Okazuje się, że zmarła ze starości... (a propo, nie ma w jej domu urny czy nagrobka. Czy ja nie mogę go znaleźć, czy to tak jest już, że po śmierci poza naszą kontrolą nic nie zostaje?)
Jak się okazuje w rodzinie Lada też tragedia. W jakiś sposób zmarł Przemysław, brat Liliany. I nie wiem jak, nie ma nagrobka więc nie mogę zobaczyć przyczyny, a on był nastolatkiem jeszcze, czyli musiał zginąć tragicznie. Prawdopodbnie ogień bo mają kominek albo utopił się bo mają basen.
Ćwirowie są już starzy, Morti jest nastolatkiem, to samo Kawalerowie - rodzice starzy, Bella nastolatka, a jej brat dorósł.
Ursine już nie jest w ciąży. Ma córkę w wieku szkolnym.
U rodziny Sekamoto na początku nie było żadnych dzieci jak dobrze pamiętam. teraz jest dwoje w wieku szkolnym
To tak, żeby pokazać, jak zaskakujące może być simowe miasteczko, jak zmienia się otoczenie Ktoś może powie, że się podniecam nie wiadomo czym, ale jak dla mnie odlot!
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania