![]() |
#171 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Tak w ogóle, stworzyłam sobie singielkę, która podjęła pracę w teatrze w celu rozwijania kariery muzyka rockowego. Przeprowadzałam ją chyba ze trzy razy, bo każdy kolejny dom był niewypałem - jeden miał zbyt wiele pokoi do umeblowania (a jak wiemy asortyment mebli i wszelkich ozdób jest raczej dość ubogi...), w drugim kiepsko się grało, a w trzecim zbyt dużo czasu pochłonęło mi meblowanie... i na dodatek, efekt końcowy był niezadowalający. W TS3, pomimo opcji "zmień styl", ciężko jest stworzyć coś konkretnego i takiego, co by do siebie w miarę pasowało. Zrobiłam kuchnię w beżu i delikatnej zieleni, a wchodząc do trybu życia, kuchenka i lodówka (obie najdroższe) zaczęły mi się odbijać w kolorach tęczy! Nie powiem, żeby wyglądało to estetycznie... A wracając do mojej simki - odkąd dorobiła się dzieciaka z sąsiadem, muszę inwestować w opiekunkę, której niestety nie można umówić na konkretne godziny. O tak, to na pewno kolejny minus gry... Poza tym, niemowlę ma praktycznie przez większość czasu zły nastrój, kiedy moja simka jest poza domem, dając występy w parku. Dopiero kiedy pasek zrobi się jaskrawoczerwony, opiekun/ka interweniuje ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#172 |
Reputacja: 14
|
![]()
helena myślę, że opiekunki nie zamawia się na godziny, z tego względu, że nasze simy wychodzą poza parcelę nie tylko w konkretnych godzinach pracy, ale mogą zrobić to w każdej chwili.
Niemowlę pod opieką niani ma zły nastrój, ponieważ brakuje mu towarzystwa. Wszystkie inne potrzeby ma wówczas przeważnie na zielono, dlatego opiekunka nie reaguje. I swoją drogą jest do dobre, bo czy opiekunka może zastąpić dziecku rodziców? Z tęczową lodówką i kuchenką to dość dziwne zjawisko. Zaobserwuję czy u mnie też tak jest. A tak przy okazji ... czy komuś jeszcze zaginęła rodzina?
![]() |
#173 |
Guest
|
![]()
wczoraj zaczelam gre simka alicja, ktora poczatkowo miala byc inteligentna i ambitna itp. itd, ale jakos tak wyszlo i alicja jest wygadana, charyzmatyczna, infantylna i arogancka
![]() na razie kupila domek, teraz szuka roboty w karierze muzycznej. |
![]() |
![]() |
#174 |
|
![]()
He, he. Ja zrobiłem kawalera i jestem załamany
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
![]() Teraz już jest taka opcja? Bo wiem, że w The Sims 2 tylko kobieta z mężczyzną, który z nią nie mieszkał, mogła postarac się z nim o dziecko, ale w drugą stronę to już się nie dało. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Reputacja: 12
|
![]()
No tak, kodem ;p
A kody mnie nie interesują ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Guest
|
![]()
Zacząłem budować swój własny dom (prawdziwy), ale się porządnie wkurzyłem.
Dom jest o tyle niestandardowy, że cała działka w miejscu gdzie zaczyna się dom zaczyna opadać w dół (dokładnie 1,48 metra) i osiąga tą wartość trochę za połową domu. O schodach jak sam ich w 3D Studio Max nie wymodeluje to też zapominam (pierwsze cztery stopnie są obudowane i jest tam schowek na odkurzacz i tym podobne, a pierwsze trzy zakręcają w stronę wielkiego salonu, właściwie aneksu kuchennego, ale kuchnia jest za schodami), oczywiście podjazdu tak jak w rzeczywistości jest nie idzie zrobić, gdy dom jest na fundamentach, zamiast arkad podtrzymujących balkon są zwykłe kolumny, no i największy problem z dachem. Dwu spadowy, z tym, że nie regularny, od strony wiaty rozciąga się nad nią całą i kończy się na wysokości niecałych pół metra. Na piętrze (poddasze użytkowe) z tego powodu z jednej strony są wyższe mury, z drugiej niższe. W sumie ponad dwie godziny bawiłem się z "constrainFloorElevation false", zrobiłem wszystko ładnie pięknie dach z trzech części, a i tak powinien być z czterech, w tym jedna z nich dwuspadowa, ale mniejsza o to. A jak wczytałem ponownie to daszek nad wiatą był na normalnej wysokości, główny dach powycinany na ten co się skopał. Nieźle się wkurzyłem... ![]() Ostatnio edytowane przez dj_mafiozo : 01.06.2009 - 12:11 |
![]() |
![]() |
#179 |
Guest
|
![]()
A ja porobię moich znajomych i wprowadzę ich do miasta. Potem zrobię siebie, będę grać i śledzić losy kumpli ;DD
|
![]() |
![]() |
#180 |
|
![]()
A ja już po ponad tygodniu gry. Cały czas gram swoimi dwiema rodzinami. Postanowiłem zobaczyć, co słychać u innych i powchodziłem, żeby zobaczyć co się stało przez ten czas... a stało się DUŻO
![]() Często na mieście spotykałem uroczą Bessie Clavell. Ostatnio jej nie widziałem. Okazuje się, że zmarła ze starości... (a propo, nie ma w jej domu urny czy nagrobka. Czy ja nie mogę go znaleźć, czy to tak jest już, że po śmierci poza naszą kontrolą nic nie zostaje?) Jak się okazuje w rodzinie Lada też tragedia. W jakiś sposób zmarł Przemysław, brat Liliany. I nie wiem jak, nie ma nagrobka więc nie mogę zobaczyć przyczyny, a on był nastolatkiem jeszcze, czyli musiał zginąć tragicznie. Prawdopodbnie ogień bo mają kominek albo utopił się bo mają basen. Ćwirowie są już starzy, Morti jest nastolatkiem, to samo Kawalerowie - rodzice starzy, Bella nastolatka, a jej brat dorósł. Ursine już nie jest w ciąży. Ma córkę w wieku szkolnym. U rodziny Sekamoto na początku nie było żadnych dzieci jak dobrze pamiętam. teraz jest dwoje w wieku szkolnym ![]() To tak, żeby pokazać, jak zaskakujące może być simowe miasteczko, jak zmienia się otoczenie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|