![]() |
#81 |
Reputacja: 10
|
![]()
O jejku... Kilka dni temu spróbowałam na simce bez Wzmożonej Płodności (jej partner też nie miał) muzyki i programów (telewizji) dla dzieci. Cały czas w pokoju siedziała i oglądała i słuchała. Myślałam, że może to da jakieś bliźniaki, ale... Za pierwszym razem wyszły trojaczki! To naprawdę super sposób. Nawet nie trzeba płodności kupować, wystarczy że simka z brzuszkiem ogląda telewizję dla dzieci i słucha dla nich muzyki. Jakby co, ja muzyki (a właściwie moja simka) słuchała muzyki i oglądała cały dzień, a właściwie całe dni. Mógłby mi ktoś przybliżyć, ile simka musi się gapić w telewizor i słuchać muzyczki, żeby były trojaczki? Chodzi mi o podanie takiej przybliżonej liczby godzin.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Guest
|
![]()
U mnie sposób: arbuz = dziewczynka, jabłko = chłopiec, zawsze działa. A sposób z muzyką dla dzieci i telewizją dziecięca nie próbowałam. Ale wypróbuje. Zobaczymy czy zadziała.
Mam jeszcze pytanie. Czy jest jakiś sposób by rodziły się bliźnięta np.: dziewczynka - chłopiec? Bo mi się ciągle rodzą: chłopiec - chłopiec i dziewczynka - dziewczynka. Ostatnio edytowane przez Madelaine : 15.07.2010 - 23:28 |
![]() |
![]() |
#83 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Wydaje mi się, że tak się nie da. Próbowałam
![]() A od czego zależy czy rodzą się bliźniaki czy trojaczki? Moja simka nie miała wzmożonej płodności, słuchała muzyki dla dzieci i oglądała tv dla dzieci a i tak urodziła bliźniaki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Reputacja: 14
|
![]()
Charionette - to chyba nie zależy od niczego, ale ważne jest, żeby dbać o ciężarną Simkę. A "Wzmożona płodność" tylko zwiększa szansę na urodzenie bliźniaków/trojaczków, jednak nie gwarantuje tego (mój Sim miał tę nagrodę, ale urodził się jeden Sim). Wydaje mi się, że jeśli rodzice mają oboje wykupioną "Wzmożoną płodność", szansa rośnie jeszcze bardziej.
Sposobu z muzyką/telewizją dla dzieci nie próbowałem, a arbuzy/jabłka właśnie próbuję (Simka jest w ciąży). Madelaine - ja też się zastanawiam, chciałbym mieć takie rodzeństwo |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Guest
|
![]() Cytat:
z arbuzami i jabłkami to prawda na 100%, zawsze dziala i moge sobie ustalic czy chce chlopca czy dziewczynke ;p |
|
![]() |
![]() |
#86 |
Guest
|
![]()
mi ten sposob raz dziala raz nie, nie wiem czemu
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
|
![]()
centa, bo w jednej aktualizacji chyba zlikwidowali ten sposób
Ja nie mam z tym problemu, bo nie aktualizuję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
|
![]()
@up: dobrze wiedzieć, podoba mi się pomysł z jabłkami i arbuzami!
Poza tym przyznam rację z tymi bliźniakami jednopłciowymi, chciałbym czasem chłopca i dziewczynkę. Ale i tak bliźniaki mam rzadko, wolę 'pojedyncze' dziecko ![]() Ostatnio edytowane przez eS_guy : 25.07.2010 - 17:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
|
![]()
Eureka! Odkryłam, jak poznać płeć dziecka (o ile nie użyło się arbuzów lub jabłek). Wystarczy poradzić się lekarza. Ja miałam w domu Światowej sławy chirurga, męża mojej ciężarnej simki. I raz tak tą simką kliknęłam na jej męża, wzięłam przyjazne, i była opcja "Ustal płeć dziecka"!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |