Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.07.2010, 14:08   #81
Arkia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Ciąża - Pogawędki

O jejku... Kilka dni temu spróbowałam na simce bez Wzmożonej Płodności (jej partner też nie miał) muzyki i programów (telewizji) dla dzieci. Cały czas w pokoju siedziała i oglądała i słuchała. Myślałam, że może to da jakieś bliźniaki, ale... Za pierwszym razem wyszły trojaczki! To naprawdę super sposób. Nawet nie trzeba płodności kupować, wystarczy że simka z brzuszkiem ogląda telewizję dla dzieci i słucha dla nich muzyki. Jakby co, ja muzyki (a właściwie moja simka) słuchała muzyki i oglądała cały dzień, a właściwie całe dni. Mógłby mi ktoś przybliżyć, ile simka musi się gapić w telewizor i słuchać muzyczki, żeby były trojaczki? Chodzi mi o podanie takiej przybliżonej liczby godzin.
Arkia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.07.2010, 23:26   #82
Madelaine
Guest

U mnie sposób: arbuz = dziewczynka, jabłko = chłopiec, zawsze działa. A sposób z muzyką dla dzieci i telewizją dziecięca nie próbowałam. Ale wypróbuje. Zobaczymy czy zadziała.

Mam jeszcze pytanie. Czy jest jakiś sposób by rodziły się bliźnięta np.: dziewczynka - chłopiec? Bo mi się ciągle rodzą: chłopiec - chłopiec i dziewczynka - dziewczynka.

Ostatnio edytowane przez Madelaine : 15.07.2010 - 23:28
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2010, 12:08   #83
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Wydaje mi się, że tak się nie da. Próbowałam

A od czego zależy czy rodzą się bliźniaki czy trojaczki? Moja simka nie miała wzmożonej płodności, słuchała muzyki dla dzieci i oglądała tv dla dzieci a i tak urodziła bliźniaki
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2010, 12:19   #84
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Charionette - to chyba nie zależy od niczego, ale ważne jest, żeby dbać o ciężarną Simkę. A "Wzmożona płodność" tylko zwiększa szansę na urodzenie bliźniaków/trojaczków, jednak nie gwarantuje tego (mój Sim miał tę nagrodę, ale urodził się jeden Sim). Wydaje mi się, że jeśli rodzice mają oboje wykupioną "Wzmożoną płodność", szansa rośnie jeszcze bardziej.

Sposobu z muzyką/telewizją dla dzieci nie próbowałem, a arbuzy/jabłka właśnie próbuję (Simka jest w ciąży).

Madelaine - ja też się zastanawiam, chciałbym mieć takie rodzeństwo
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2010, 18:21   #85
ZuuZaa
Guest

Cytat:
Napisał chrupek Zobacz post
Wydaje mi się, że jeśli rodzice mają oboje wykupioną "Wzmożoną płodność", szansa rośnie jeszcze bardziej.
nom, to fakt, wtedy zawsze rodza mi sie blizniaki albo trojaczki
z arbuzami i jabłkami to prawda na 100%, zawsze dziala i moge sobie ustalic czy chce chlopca czy dziewczynke ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2010, 23:10   #86
lithium
Guest

mi ten sposob raz dziala raz nie, nie wiem czemu a ze sluchaniem muzyki & ogladaniem tv dla dzieci to fakt, zawsze dzialalo.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.07.2010, 06:56   #87
Mroczny Pan Skromności

centa, bo w jednej aktualizacji chyba zlikwidowali ten sposób
Ja nie mam z tym problemu, bo nie aktualizuję
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.07.2010, 19:32   #88
eS_guy

@up: dobrze wiedzieć, podoba mi się pomysł z jabłkami i arbuzami!
Poza tym przyznam rację z tymi bliźniakami jednopłciowymi, chciałbym czasem chłopca i dziewczynkę. Ale i tak bliźniaki mam rzadko, wolę 'pojedyncze' dziecko

Ostatnio edytowane przez eS_guy : 25.07.2010 - 17:38
eS_guy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2010, 15:16   #89
Arkia

Eureka! Odkryłam, jak poznać płeć dziecka (o ile nie użyło się arbuzów lub jabłek). Wystarczy poradzić się lekarza. Ja miałam w domu Światowej sławy chirurga, męża mojej ciężarnej simki. I raz tak tą simką kliknęłam na jej męża, wzięłam przyjazne, i była opcja "Ustal płeć dziecka"! Mąż jej powiedział, że "Shani została szczęśliwą matką dziewczynki!", czy jakoś tak. No i się sprawdziło. Podejrzewam, że inni lekarze (ci na niższych szczeblach, nie wprowadzeni do rodziny simki) też mogą ustalać płeć
Arkia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2010, 15:45   #90
shan

Cytat:
Napisał Arkia Zobacz post
Eureka! Odkryłam, jak poznać płeć dziecka (o ile nie użyło się arbuzów lub jabłek). Wystarczy poradzić się lekarza. Ja miałam w domu Światowej sławy chirurga, męża mojej ciężarnej simki. I raz tak tą simką kliknęłam na jej męża, wzięłam przyjazne, i była opcja "Ustal płeć dziecka"! Mąż jej powiedział, że "Shani została szczęśliwą matką dziewczynki!", czy jakoś tak. No i się sprawdziło. Podejrzewam, że inni lekarze (ci na niższych szczeblach, nie wprowadzeni do rodziny simki) też mogą ustalać płeć
Mi też się raz zdarzyła taka opcja. Mąż mojej simki też był lekarzem i mógł ustalić płeć dziecka, ustalał ją kilka razy, raz chłopiec drugi raz dziewczynka i tak w kółko aż w końcu urodziły się bliźniaczki
shan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania