Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.01.2012, 14:06   #421
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grą

ymon40, masz te parcele, bo razem z instalacją Zwierzaków zainstalowało się nowe miasto (Appaloosa Plains), w którym wszystkie parcele publiczne i królicze nory powstały na styl tego miasta. Jeśli nie masz Kariery, to albo nie da się ich wstawić do otoczenia, albo poznikają z nich typowo "karierowe" obiekty, a typ parceli zmieni się na Zakaz Wstępu.

*Lady*Sims*, masz Karierę? Jeśli masz, to spróbuj wysłać Simkę do Stylisty. Nigdy jednak nie robiłam tego "legalnie" (zawsze modem), więc nie wiem czy da się to zrobić bez moda. A co do moda, to jest NRaas Master Controller. Chyba potrzebujesz jeszcze jego Modułu Cheatowego. Nie zadziała to bez Kariery. Klikasz na Simkę, NRaas\Master Controller\Stylista. Wszelkie zmiany znikną po porodzie, więc można zmienić co się chce. Żeby mod pojawił się w grze musisz skasować pliki cache gry, pisałam o tym w moim poradniku:

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.01.2012, 16:39   #422
*Lady*Sims*

oki bede próbować dziękuję ślicznie
*Lady*Sims* jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.01.2012, 12:52   #423
RedDevill
Guest

Witam!
Ostatnio z Sims 3 Zwierzaki (plus wszystkie oryginalne wcześniejsze dodatki) mam dziwny problem. Tworzę sobie rodzinę, wprowadzam do domu i po chwili wyskakuje błąd, że aplikacja przestała działać i mogę tylko kliknąć "Zamknij". Próbowałem kilka razy, ale nic to nie daje. Wcześniej spokojnie grałem w Zwierzaki i wszystko było dobrze. Dopiero wczoraj zaczął wyskakiwać ten błąd.

Mój sprzęt:
Intel Pentium 3GHz HT Prescott
GeForce 7300GT 256MB
1GB RAM
Zasilacz Modecom Feel 350W
Dysk 160GB

Czy coś poradzicie?
Pozdrawiam!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.01.2012, 19:17   #424
anie_1981

Masz mody? Ja np. mam, i miałam identycznie, gdy zainstalowałam Zwierzaki i uruchomiłam je ze starymi modami. Niektórych nie trzeba wymieniać, ale np. mody NRaas trzeba wymieniać.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.01.2012, 19:31   #425
RedDevill
Guest

Nie mam żadnych modów. ;x
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.01.2012, 21:04   #426
mariinaaa

mam problem z końmi. zawsze, ale to zawsze, umiejętność wyścigi zatrzymuje się na 5, nie mogę nic z tym zrobić, to już któryś raz, zmieniałam konie, itp itd. wie ktoś może w czym tkwi problem?
mariinaaa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.01.2012, 11:27   #427
monika.s
Guest

Domyślnie Odp: Problem z Grą

Cytat:
Napisał laserek1997 Zobacz post
Cześć dzisiaj kupiłem sobie Dodatek The sims 3 Zwierzaki zainstalowałem je włączyłem zrobiłem rodzinę wybrałem dom i gdy już chciałem grac to po paru sek. gra się wyłącza ;/ proszę o pomoc
Mam identyczny problem, nie pomogła reinstalacja gry. CAS dziala, tryb budowania i kupowania też, ale gdy tylko przechodzę do trybu życia i daje polecenie simowi gra sie zawiesza, pokazuje sie czarne tlo z komunikatem o błedzie. musze zamknac aplikacje a wtedy wywala mnie do pulpitu, problem zacząl sie po zaistalowaniu zwierzakow... Pomocy...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.01.2012, 11:48   #428
ultraviolence

Cytat:
Napisał monika.s Zobacz post
Mam identyczny problem, nie pomogła reinstalacja gry. CAS dziala, tryb budowania i kupowania też, ale gdy tylko przechodzę do trybu życia i daje polecenie simowi gra sie zawiesza, pokazuje sie czarne tlo z komunikatem o błedzie. musze zamknac aplikacje a wtedy wywala mnie do pulpitu, problem zacząl sie po zaistalowaniu zwierzakow... Pomocy...
Zerknij na ten post - mnie pomogło, może Tobie również : http://forum.thesims.pl/showpost.php...&postcount=186

W razie czego, radziłabym też poszukać tutaj: http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226

@down:
Mnie też wywalało tylko w samym trybie życia... Budować i tworzyć simów mogłam swobodnie. To nie jest normalne zachowanie gry. Nie mam pojęcia, w jaki sposób Ci pomóc. Wgrywałaś ostatnio jakieś nowe dodatki z neta? Jeśli tak, przeskanuj je programem Sims 3 Dashboard. Jeśli nie pomoże - spróbuj zagrać bez nich. Powodów takiego zachowania gry może być naprawdę mnóstwo... Musisz uważnie przejrzeć tematy o wyłączaniu się gry, które podałam Ci w drugim linku. Ludzie naprawdę powypisywali tam wiele możliwych rozwiązań... Trzeba trzeba tylko poszukać i z nich skorzystać. Polecam też blog anie_1981, może tam znajdziesz satysfakcjonujące Cię rozwiązanie:
http://forum.thesims.pl/blog.php?u=28683

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 26.01.2012 - 12:48
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.01.2012, 12:20   #429
monika.s
Guest

wgranie tego pliku do windowsa nie pomogło... co robic? tak samo wpisanie polecenia w 'uruchom', bo wyskakuje jakis blad;/ czy to nie dziwne, ze gra wylacza sie tylko w po wlaczeniu trybu zycia??

stala sie rzecz tragiczna... po odinstalowaniu zwierzakow odpalilam z PZ i wywalilo mnie tak samo (po wlaczeniu trybu zycia) :/ ręce opadaja ;(

Ostatnio edytowane przez monika.s : 26.01.2012 - 12:50
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.01.2012, 12:56   #430
monika.s
Guest

Cytat:
Napisał Helena Zobacz post
Zerknij na ten post - mnie pomogło, może Tobie również : http://forum.thesims.pl/showpost.php...&postcount=186

W razie czego, radziłabym też poszukać tutaj: http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226

@down:
Mnie też wywalało tylko w samym trybie życia... Budować i tworzyć simów mogłam swobodnie. To nie jest normalne zachowanie gry. Nie mam pojęcia, w jaki sposób Ci pomóc. Wgrywałaś ostatnio jakieś nowe dodatki z neta? Jeśli tak, przeskanuj je programem Sims 3 Dashboard. Jeśli nie pomoże - spróbuj zagrać bez nich. Powodów takiego zachowania gry może być naprawdę mnóstwo... Musisz uważnie przejrzeć tematy o wyłączaniu się gry, które podałam Ci w drugim linku. Ludzie naprawdę powypisywali tam wiele możliwych rozwiązań... Trzeba trzeba tylko poszukać i z nich skorzystać. Polecam też blog anie_1981, może tam znajdziesz satysfakcjonujące Cię rozwiązanie:
http://forum.thesims.pl/blog.php?u=28683
przy pierwszej instalacji nie wyrzucilam modow, myslalam, ze moze to przez to. przy drugiej instalacji (wszystkiego od poczatku razem z podstawą) mody juz wyrzucilam, takze myslalam, ze moze to pomoze ale niestety nic... jestem w trakcie czytania podobnych problemow, dzieki za dobre checi
E:rozwiązałam problem, pomogło profesjonalne czyszczenie komputera w serwisie, laptop się po prostu przegrzewał...

Ostatnio edytowane przez monika.s : 31.01.2012 - 13:48
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania