|
|
Zobacz wyniki ankiety: STORY FACTORY - która praca jest najlepsza? | |||
praca 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 14.29% |
praca 2 |
4 | 19.05% |
praca 3 |
0 | 0% |
praca 4 |
0 | 0% |
praca 5 |
9 | 42.86% |
praca 6 |
4 | 19.05% |
praca 7 |
1 | 4.76% |
Głosujących: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]() PREZENTACJA PRAC
Głosowanie potrwa do 01.04.2013 do godziny 22-giej. Przypominam, że nie można głosować na swoją prace. Nie wolno również zdradzać, która praca jest czyjego autorstwa. Życzę wszystkim powodzenia! ![]()
Ostatnio edytowane przez rudzielec : 28.03.2013 - 10:01 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
głos na xxxxxxxxx
najlepsza praca ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 14
|
![]()
Jednak się nie wyrobiłem, ale widzę, że i tak chętnych nie brakowało
![]() EDIT: Głos oddany, choć nie było łatwo. Miałem mały dylemat pomiędzy dobrym pomysłem, a pięknym językiem. Mam nadzieję, że któraś z tych dwóch prac wygra :> Ostatnio edytowane przez Mroczny Pan Skromności : 28.03.2013 - 14:37 |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 11
|
![]()
Żałuję, że nie miałam czasu skończyć tego, co zaczęłam. :C
Głos również oddam za chwilkę ![]()
#5 |
Reputacja: 11
|
![]() Jedna praca totalnie mnie rozwaliła xD I nie bardzo widzę nawiązanie do fotki, ale może to wina tego, że jestem dziś nieprzytomna ze zmęczenia i mam bardzo słabe kojarzenie...
W kilku pracach bardzo rzucają mi się w oczy literówki i błędy interpunkcyjne. Przed oddaniem ich na konkurs można było dać do sprawdzenia znajomym nie z forum/rodzeństwu itp. Może i czepiam się pierdół, ale to jednak konkurs i uważam, że w takich przypadkach warto zadbać o jak najlepsze wrażenie, bo jak dla mnie, takie błędy wyglądają trochę niechlujnie, a praca zrobiona na szybko i tak na "odwal się" :> Poziom jest dość podobny, dlatego mam problem z oddaniem głosu. Muszę przeczytać to jeszcze raz, bardziej przytomna i wtedy zdecyduję. Ale ogólne wrażenie mam pozytywne, mimo że żadna z prac nie powaliła mnie na kolana. I jestem zaskoczona liczbą uczestników, nie spodziewałam się tak wielu. Życzę wszystkim powodzenia, macie naprawdę bardzo równe szanse na wygraną i jestem ogromnie ciekawa, kto z was zwycięży ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Pozwolę sobie skomentować każdą z prac.
I: Cytat:
Za dużo wielokropków. Przecinki. Czytając ten tekst nie mogę się oprzeć wrażeniu, że odchodząca dziewczyna jest w ciąży... Po prostu wszystko na to wskazuje ![]() Cytat:
Jakkolwiek rozważania i "analiza psychologiczna" to moja mocna strona, tak jestem na tym punkcie wyczulona i Twoja praca jest, moim zdaniem, pod tym względem przesadzona. Drażni mnie to użalanie się głównej bohaterki nad sobą. Tym gorzej, że jest to wszystko "ściśnięte" w kilku zdaniach. II: Przerażają mnie trochę te opisy. Jakościowo są to istne perełki, ale przesadziłeś/aś z ilością ![]() W pierwszym momencie myślałam, że wiem, co się dzieje, ale im dłużej nad tym myślę, tym bardziej dochodzi do mnie, że jest właśnie na odwrót. Nie układa mi się to w logiczną całość, prolog zaś powinien być w miarę prosty i przejrzysty - wprowadzać, ale nie rzucać "na głęboką wodę". Tu czytelnik stawia za dużo pytań - kim są te postacie, co za uroczystość? III: Cytat:
Cytat:
Domyślam się jednak, co miałaś na myśli, dlatego dopisanie kilku wyrazów w odpowiednim miejscu przywróciłoby prawdziwe znaczenie tego zdania ![]() Cytat:
Może też miałaś okazję widzieć ten fragment (może i cały film?) i postanowiłaś to wykorzystać. Jeśli tak, to pogratulować pomysłu ![]() Są błędy w tekście znanej wszystkim natury, ale generalnie tą pracę odbieram bardzo pozytywnie. IV: Zgrzyta mi tu zachowanie bohaterów. Chodzi o brak spójności między tym wszystkim. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jako nieobeznana z kulturą Wschodu, fragment jest dla mnie kompletnie niezrozumiały. Poza tym, zakładając, że ciąg dalszy by nastąpił, o czym byłoby FS? Jeśli dobrze odgadłam, kto jest autorką tej pracy, to muszę powiedzieć, że trochę się zawiodłam. Twój styl pisarski w zasadzie nie jest mi znany, ale, z wiadomych powodów, spodziewałam się czegoś naprawdę "mega", co by mnie powaliło na kolana. Albo to mi się zmienił gust. V: Bardzo ładny wstęp. W zasadzie idealne wprowadzenie do tematu. Cytat:
Na przyszłość - jeśli już piszesz coś takiego po przecinku, staraj się, żeby było to krótko ujęte, np. " - ...! - zawołała Kasumi zza zamkniętych drzwi". Jeśli jednak zależy Ci na "pełniejszym" opisie sytuacji, to fragment po drugim myślniku przenosisz linijkę niżej, oczywiście bez myślnika, i kontynuujesz opis, rozbudowując go tym samym. Cytat:
![]() ![]() Problem w tym, że do prologu to nie bardzo pasuje ![]() Jeśli chodzi o treść samą w sobie, to jest bardzo OK. Tylko, jak wspominałam linijkę wcześniej, dobrze by to wyglądało w "normalnym" odcinku FS. Teraz tak średnio. Błędy się trafiały, ale tragedii nie było ![]() ![]() VI: Nie, tak się nie zaczyna opowiadania. Za szybko przelatujesz z jednej myśli do drugiej. Momentami wręcz się "tracę" przy czytaniu tego. Zgubił pantofelek i będzie się musiał tam wrócić?! ![]() ![]() ![]() ![]() No okej... Poza tym, jak się to ma do zdjęcia? VII: Ładnie, profesjonalnie, chociaż osobiście denerwuje mnie to w książkach, że początki są takie niezrozumiałe. Czytam, i czuję się taka głupia, bo nie bardzo wiem, o co chodzi. O ile niewiadomych, nowych nazw nie jest za dużo, to początek jest dobry. Po przeczytaniu Twojego tekstu pozostało negatywne wrażenie jeśli o to chodzi. Miło jednak przeczytać "coś innego", oryginalnego ![]() Tylko, właśnie - znowu się to nijak ma do właściwego zadania konkursowego. Ogółem - podoba mi się poziom prac. Lata wcześniej był on dość zróżnicowany. Teraz widzę, że panuje moda na "artystyczne" pisanie i szanse się wyrównują tym samym ![]() Powodzenia, bo każdy z tych prologów ma w sobie coś urzekającego ![]() Btw, szkoda, że na forum nie działa kod [spoiler] ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 29.03.2013 - 10:39 |
||||||||||
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Sama nie zdążyłam nadesłać pracy, ale widzę, że uczestników i tak jest sporo.
![]() ![]()
#8 |
|
![]()
Ze względu, na brak forum w ciągu ostatnich trzech dni, przedłużam głosowanie do 6 kwietnia, godz. 22-giej.
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|