![]() |
#1081 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Nie bardzo rozumiem dlaczego jest to uciążliwe. Jeśli napisałeś post zgodny z tematem i regulaminem z reguły w miarę szybko zostaje on zaakceptowany i po kłopocie.
Moderacja została wprowadzona z powodu sporej ilości spamu w tych działach. Łatwiej jest akceptować i usuwać posty, które jeszcze się nie pojawiły. |
![]() |
|
![]() |
#1082 |
Reputacja: 11
|
![]() Może być to niedogodnością, jeśli w temacie próbuje się prowadzić dyskusję w "czasie rzeczywistym", a moderator akceptuje posty hurtowo, raz na jakiś czas. Na przykład, odpisuje się w temacie jednej osobie i czeka na zatwierdzenie, a w międzyczasie piszą kolejne osoby. A potem zaskoczenie, bo przed nami jakieś nowe, nieczytane posty, więc albo robi się kilka editów, żeby każdemu odpisać (ufając, że autorom zachce się cofnąć w czytaniu do naszej wypowiedzi), albo pisze kolejnego posta i znów czeka... a tu znowu coś nowego przed nami. Taki bałagan myślowy się robi. Albo ktoś odpowiada na jakieś pytanie osoby powyżej, nie wiedząc, że w tej samej chwili zrobiło to już kilka osób. Oczywiście to takie wersje przy temacie z dużą aktywnością, no ale o to głównie się rozchodzi.
Mnie to osobiście ni ziębi, ni parzy, bo w tym dziale nie udzielam się aż tak często, ale jakbym miała wybierać, to też wolałabym wersję bez moderacji. Jeśli wam z tą opcją lepiej, to ok, ale przyznam, że na początku też byłam zaskoczona. |
![]() |
![]() |
#1083 |
Guest
|
![]()
dział nowości będzie nadal moderowany,bo będzie tak,jak było,czyli drugi offtop,zawsze możesz cytować posta,na którego odpowiadasz
|
![]() |
#1084 |
Reputacja: 12
|
![]()
po tygodniowej awarii dalej udajemy że nic sie nie stało i nic nie robimy, czy może w końcu szanowne władze podejmą jakieś kroki w celu ulepszenia, lub stworzenia nowego? (ciągłe tłumaczenie sie właścicielem jest już nudnę, więc błagam, wymyślcie chociaż przyzwoitą wymówkę)
Pozdrawiam, Kenny.
#1085 |
|
![]() ![]() te awarie mnie zaczynają mocno denerwować. ostatnio była 3-4 dniowa, a teraz już tygodniowa. myślałam nawet, że już koniec forum. szczerze mówiąc, to jestem za przeniesiemiem. można by.spróbować przenieść forum.
#1086 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
Ale jak tak bardzo Cię to męczy to możesz założyć nowe ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1087 |
|
![]()
Bjork, wiesz, że o tym myslałem? żeby zrobić drugie fts. tylko na założenie pisanie poradników od nowa i w ogóle, pewnie będzie mało chętnych :/ i problem, gdzie założyć serwer :/
#1088 | |
Administrator
Reputacja: 33
|
![]() Cytat:
mogę ci przysiąc, ze nowe forum padłoby szybciej niż FTS z awariami. dlaczego? dlatego, że na nowe przeniosłoby się kilka osób, które siedzą w OT i grają w gry. większość, która tu została wypowiada się w tematach typowo simowych raz na ruski rok [o ile w ogóle]. na nowym forum więcej tematów powstało by w stylu 'walnij małym palcem u lewej nogi w klawiaturę', 'co jadłeś przedwczoraj na kolacje' czy inne banowanka. i uwierz mi, że nie daję szans żeby komukolwiek się chciało odtworzyć chociażby 1/4 poradników. chciałabym zauważyć, że to jest forum o simsach, a nie 'forum pogadajmy o dupie maryni, pograjmy w gry i pociśnijmy z kogoś bekę' i celem istnienia tego forum jest odpowiedzieć na pytania i dopomóc ludziom, którzy mają problem z simsami. sprawa jest prosta - ktoś wchodzi na forum i ma z czymś problem. szuka więc odpowiedzi na swoje pytanie i na tym forum je znajdzie, bo było tu już multum różnorodnych problemów i odpowiedzi. powiedz mi teraz szczerze - czy ta garstka osób, która przeniosłaby się na nowe forum potrafiłaby jakoś dopomóc na różnorakie problemy? czy w ogóle osoba, która ma problem trafiłaby na nowe forum? nie, nie trafiłaby. nowe forum byłoby gdzieś na pierdyliardowej stronie w googlach po wpisaniu hasła np "forum simsy", a FTS jest na początku pierwszej. z resztą, po co ja to tłumaczę, skoro mówiło to już kilka osób, kilka razy i ten, kto jest za przeniesieniem po prostu nie rozumie? niektórym się wydaje, że przenieść tak duże forum to jak pierdnąć. już nawet nie wspominam o shootersie, bo widzę, że to tez jest byle jaki argument. ale obiecuje, ze ten, komu uda się cudem z nim dogadać dostanie ode mnie wielką zgrzewę piwska ;p |
|
![]() |
![]() |
#1089 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
Ja osobiście uważam, że warto przynajmniej założyć forum awaryjne. Gdyby była dłuższa awaria, zawsze można by było iść na "drugie" forum. Nie mówię, że od razu mamy przenosić całe forum, broń boże, ale zawsze warto spróbować.
A tak na marginesie, to jednak wkurza mnie trochę postawa administracji. "nie przeniesiemy, bo kto będzie pisał poradniki? kto będzie w ogóle pisał?" - chcę tylko zauważyć, że ja, wchodząc na forum codziennie, widzę, że zawsze dział z TS3 jest aktywny. TS2 sporadycznie, ale TS3 praktycznie codziennie. Poza tym, na niemal każdym forum, czy to fanowskim, czy forum o grze, offtopic to ZAWSZE najbardziej aktywny dział. Sama jestem zarejestrowana na... aktualnie 4 forach poza tym, i tam także offtopic ma najwięcej postów i najczęściej się one tam pojawiają. Więc dla mnie to nie jest argument. Tyle ode mnie.
#1090 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Apo, zgodzę się z Tobą po części, bo jest na forum mnóstwo zagadnień dotyczących pierwszej i drugiej części. Ale już jeśli chodzi o trzecią część, to istnieje mnóstwo innych forów, które nie ustępują nam pod względem ilości informacji. A wkrótce pojawi się czwarta. Spójrzmy prawdzie w oczy, nowych użytkowników nie ma i nie będzie, bo forum stanęło w miejscu i nie ma kompletnie nic do zaoferowania. Mało kogo interesuje dwójka, o jedynce nawet nie wspomnę. Właściwie jedyny argument na "nie" to dla mnie wszelkie poradniki na temat poprzednich części gry, no i "sentyment", który osobiście też mam, ale i tak niezmiernie irytuje mnie ten brak... wszystkiego. |
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości) | |
|
|