Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.07.2014, 17:01   #2431
Mentosik57

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał miłośniczka zwierząt Zobacz post
A dla mnie to nie żadna parodia bo ten otwarty świat im nie wyszedł i gra się cięła wyrzucało z gry i były błędy zapisu
To już akurat nie wina otwartego świata ,tylko tony bugów ,które zresztą trójka nadal ma.Gdyby nie było tylu bugów to trójka nie wywalałaby żadnych błędów - otwarty świat nie ma nic do tego.A cięcie się gry to wina już jest tragicznej optymalizacji.Trójka mogłaby chodzić dobrze ,gdyby optymalizacja nie byłaby spartaczona.Bo na takim komputerze ,jaki jest w wymaganiach (pentium 4,seria 6xxxgt ,1gb r.) to można sobie pograć najwyżej na niskich i dalej by cięło.Więc otwarty świat mogliby dać śmiało,gdyby go usprawnili.A co z tego,że czwórka będzie miała fortepian,tablet czy jakieś inne duperele,jak trójka to miała z dodatkami( a z tego co wiem to większość ludzi dodatki ma),ale za to okroją grę z innych funkcji.A nie wiem jak innym ,ale mi bardziej się przyda kreator stylu i małe dzieci niż jakieś emocje i wielozadaniowość...A pomarudzić i ponarzekać też czasami trzeba,bo inaczej ea wydało by byle co,a tak to ta firma jest ciągle uzależniona od opinii innych ludzi Chociaż nad tym też można by polemizować...

Ostatnio edytowane przez Mentosik57 : 13.07.2014 - 17:10
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.07.2014, 17:14   #2432
TheBlackSheep

Cytat:
Ale wtedy nie wszyscy by mogli w ta część grać a twórcom gry zależy na tym by do jak największej liczby osób trafił ich produkt. Ja się cieszę z tego co nam oferują i tyle nie zamierzam już marudzić i narzekać.
Niestety, to jest prawda, co nie oznacza że to jest dobre. Bo moim zdaniem jednak EA powinna iść do przodu, a nie oglądać się za osobami z słabymi kompami. Ja sama mam starego grata, nie mogę sobie pozwolić na granie w najnowsze, wypasione gry i żyję. Są tytuły które mój komp pociągnie i jest ok.
Jakby każda firma myślała jak EA, to byśmy stali w miejscu
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 17:14   #2433
anie_1981

Cytat:
A dla mnie to nie żadna parodia bo ten otwarty świat im nie wyszedł i gra się cięła wyrzucało z gry i były błędy zapisu dlatego dobrze że, 4 nie będzie miała narzędzia tworzenia stylu i że, będzie miała ekrany ładowania.

No sorry ale tu to już ja się muszę wypowiedzieć... To, że trójka na dzień dobry miała skopany silnik i tonę niedoróbek, jest faktem, z którym absolutnie nie mam zamiaru polemizować. Z tym, że ja jakoś nie mam błędów zapisu, ani wywalania do pulpitu, dlaczego? Dlatego, że ja wertuję neta jak mam problem. Mi owszem gra się tnie, ale mam tonę dodatków CC\Store i prawie wszystkie płytowe, do tego tona modów, no coś za coś, nie ma lekko. Jest to kłopotliwa technicznie gra, ale biorąc pod uwagę frajdę jaką mi daje, to jest ona warta tego, że grzebię przy niej non stop, przynajmniej uczę się nowych rzeczy Ja twierdzę, że przy trójce WSZYSTKIE pomysły EA były dobre, tylko wykonanie bardzo słabe.

Co wiemy o czwórce? Niewiele, ale na podstawie tego co wiemy, co widzieliśmy i o czym czytaliśmy, mając simsowe doświadczenie, każdy powinien już stwierdzić, czy go/ją będzie ta gra kręcić, czy nie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 17:26   #2434
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

Ci co korzystali z Demo CAS już zauważyli różnicę że, wszystko ładnie i płynnie chodzi a nie tak jak w 3 że, trzeba czekać aż wszystko się załaduje. I do mnie to bardziej przemawia bo to według mnie kolejny plus 4.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 17:39   #2435
Mentosik57

Cytat:
Ci co korzystali z Demo CAS już zauważyli różnicę że, wszystko ładnie i płynnie chodzi a nie tak jak w 3 że, trzeba czekać aż wszystko się załaduje. I do mnie to bardziej przemawia bo to według mnie kolejny plus 4.
To już zależy od tego ile jest obiektów w CASie.W czwórce w demo jest tylko 1 grupa wiekowa,a w trójce 6.Więc nic dziwnego,że w czwórce wszystko pięknie,ładnie chodzi,bo jest tam mniej obiektów niż w trójce.W pełnej wersji czwórki zgaduję,że będzie to samo ,chyba,że twórcy lepiej zoptymalizowali grę+trzeba brać pod uwagę,że trójka dostaje jeszcze zamulenia przez te 11 dodatków(jak ktoś ma).Nie wiem,jak to będzie w finalnej wersji czwórki ,pożyjemy zobaczymy.A co do bugów to też muszę powiedzieć,że trójka mnie wnerwia,bo czasami bug jest na tyle poważny,że muszę sima usunąć :/
stare 13.07.2014, 17:40   #2436
Piwusia

miłośniczka zwierząt, wydaje mi się, że na siłę chcesz z wad zrobić zalety. To, że cech charakteru Simów będzie mniej niż w podstawie trójki to też zaleta? To, że twórcy wprowadzają różne ograniczenia w rodzaju pozamykanych parceli to też zaleta? Można lubić grę, ale nie maniakalnie. Ja staram się, by sympatia do Simsów nie przysłaniała mi realistycznego spojrzenia na czwórkę. Pewne rzeczy mi się w niej podobają, ale mam też obawy, co nie powinno dziwić skoro już wiemy, że nie będzie w niej wielu rzeczy które znamy i lubimy.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 17:44   #2437
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Tylko że chcę przypomnieć, że w TS4 będzie można zdobywać cechy podczas gry (tak przynajmniej słyszałem na Centrum Simów)
stare 13.07.2014, 17:50   #2438
Mentosik57

A ja bym wreszcie chciał,by te cechy miały PRAWDZIWY wpływ na życie ,a nie jakieś -10 do nastroju i chciałbym,by cechy zmianiały się podczas gry pod wpływem emocji czy przeżyć.Dla przykładu cecha ''nieśmiały'' ,tu jest przykład,że można tą cechę zmienić,albo tą cechę dostać pod wpływem zdarzeń życiowych.Bo w trójce jak się miało tą cechę to dawała tylko -xx do nastroju.A niech mi ktoś powie,kto nieśmiały idzie i zagaduje nieznajomego na ulicy ? W simach takie coś jest bez problemu,a ja bym chciał,by sim bał się do tego kogoś podejść i jakoś trenować tą cechę np.rozmowa przed lustrem,czytanie poradników internetowych itd,wiem,że podałem dużo odnośnie tej jednej cechy,ale na takiej zasadzie mogłyby działać inne cechy. Niech te cechy wywierają realny wpływ na życie sima.

Ostatnio edytowane przez Mentosik57 : 13.07.2014 - 17:52
stare 13.07.2014, 17:56   #2439
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał eris234 Zobacz post
miłośniczka zwierząt, wydaje mi się, że na siłę chcesz z wad zrobić zalety. To, że cech charakteru Simów będzie mniej niż w podstawie trójki to też zaleta? To, że twórcy wprowadzają różne ograniczenia w rodzaju pozamykanych parceli to też zaleta? Można lubić grę, ale nie maniakalnie. Ja staram się, by sympatia do Simsów nie przysłaniała mi realistycznego spojrzenia na czwórkę. Pewne rzeczy mi się w niej podobają, ale mam też obawy, co nie powinno dziwić skoro już wiemy, że nie będzie w niej wielu rzeczy które znamy i lubimy.
Ja na siłę nie robię z wad zalet.Jak nie podoba ci się to przecież nie musisz tego kupić mi się to co oferuje 4 bardziej podoba od tego co mamy w 3. A ekrany ładowania idzie przeżyć już je wolę niż to otwarte otoczenie z którego tak, praktycznie nie korzystam. Ja kupię 4 bo mam sentyment do 2 a po grafice widać że, dwójkowy klimat wróci może nie w całości ale po części wróci. Bardzo mi się grafika w 4 podoba.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 17:57   #2440
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
A dla mnie to nie żadna parodia bo ten otwarty świat im nie wyszedł i gra się cięła wyrzucało z gry i były błędy zapisu
Dlatego wielu graczy oczekiwało po TS4, że to, co było przełomowe, ale niedoskonałe w poprzedniczce, zostanie POPRAWIONE. Twórcy woleli zaś wrócić do starego, sprawdzonego schematu - wniosek? Poszli na łatwiznę i nawet się z tym nie kryją (tylko 2 różne wzrosty - nie licząc niemowląt - w całej grze!).
Cytat:
Te ekrany ładowania mają być krótkie
Osobiście w to nie wierzę. W TS2, wbrew pozorom, ekrany ładowania też nie są długie, jeśli się gra bez CC i w samą podstawę Także życzę "czwórce" powodzenia pod tym względem.
Cytat:
Jak wczoraj grałam w 3 to myślałam że, szału dostanę w IP bo tak się mi tam gra tnie.
Nie od dzisiaj wiadomo, że w TS3 jest totalnie schrzaniona optymalizacja, o ile w ogóle występuje. No ale ofc nikt z "officials" nie pokwapił się, żeby coś z tym zbroić
Cytat:
Na dodatek w tej odsłonie gry Sim może jeść i pić
W TS2 może leżeć w łóżku i oglądać telewizję ;]
Cytat:
No i w 4 będzie możliwość przemieszczania się simami pomiędzy światami a na to czekałam od dawna.
Taką możliwość daje TS2 z dodatkami typu NŻ lub WB - niby jedno otoczenie, ale można mieć dwie różne dzielnice ;] I tak, też występują ekrany ładowania pomiędzy nimi! :>
Cytat:
Ja się cieszę z tego co nam oferują i tyle nie zamierzam już marudzić i narzekać.
A ja w swoim życiu przegrałam w wystarczająco dużo gier, żeby móc je do siebie porównywać i krytykować. Jestem ponadto świadoma polityki EA wobec graczy, nie zgadzam się z nią i nie będę wydawać pieniędzy na półprodukty, które oferują pod marką "The Sims" mimo że uwielbiam pierwsze dwie części serii.
Optymizm stawiany wyżej niż konstruktywna krytyka ponadto w moim odczuciu po prostu źle świadczy o osobie wypowiadającej się. A na 2 miesiące przed premierą można już sobie pozwolić na krytykę
Cytat:
Napisał Mentosik57
A nie wiem jak innym ,ale mi bardziej się przyda kreator stylu i małe dzieci niż jakieś emocje i wielozadaniowość...
Generalnie zgadzam się ze wszystkim, co tu napisałeś, ale z tym zdaniem szczególnie

Demo to nie cała gra. Poza tym, gdyby brać pod uwagę TYLKO to, czy simsy się tną czy nie, to najlepiej wypada tu "jedynka" :]

Ostatnio edytowane przez Liv : 13.07.2014 - 18:17 Powód: toż to nie po polsku jest :(
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Zasady Postowania