![]() |
#261 |
Reputacja: 10
|
![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Volturia : 21.09.2014 - 11:28 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#262 |
|
![]()
A ja dopiszę jak można zabić sima, chociaż to chyba tylko przypadkiem. Miałam ogrodzony dom takim niskim płotkiem i jakiś randomowy sim wlazł jakoś za to ogrodzenie i już nie mógł wyjść i w końcu padł :p Drugi też prawie dokonałby swojego żywota ale z litości usunęłam kawałek płotka i sobie poszedł.
Jeszcze co do dzieci, miałam niemowlaka i w sumie dosyć długo był niemowlakiem bo nie chciało mi się go postarzać i jak w końcu sam się zmienił to do razu w takiego dużego dzieciaka. Myślałam że będą etapy jak w 3, że małe dziecko uczy się chodzić, mówić, itp. a tu tak od razu z niemowlaka w dziecko szkolne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
|
![]()
Witam
![]() Mam takie pytanko, jak rozroznic nastolatkow od doroslych? Jest tak, ze moj nastolatek nie ma ZADNEJ znajomosci ze swojej grupy wiekowej :/ Za kazdym razem gdy jakis Sim przechodzi obok mojego domu, klikam i nawiazuje kontakt ale okazuje sie, ze to dorosly. No nie moge jakos trafic na nastolatkow, czy u was tez tak jest?
![]() |
#265 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ja gram dwoma rodzinami. Stworzyłam dwóch Simów, ale w osobnych domach, bo chciałam zrobić z nich pare. Grałam jednym, oczywiście on odwiedzał Simkę, zostali parą. Zostawiłam obu na jednej parceli, bo musiałam skończyć grać. Potem chciałam wejść do drugiej gry i przekierowało mnie na dom Sima w którym zakończyłam grę. Okazało się, że mój Sim tam został, wróciłam nim do domu i wszystko w jego życiu się pozmieniało, także czas Simów płynie i żyją po swojemu. Nie wiem czy o to chodziło, ale u mnie tyle z grania dwoma rodzinami. Pozdrawiam
![]() |
#267 |
|
![]()
Tak, dokładnie o to mi chodziło. Rozumiem, że dni tygodnia też się pozmieniały? Jeśli tak to wielka szkoda.
Podbijam również moje pytanie z drinkami: "Czy jest możliwość przyrządzenia naraz więcej niż jednego?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
|
![]()
[QUOTE=Effie;1833004]Tak, dokładnie o to mi chodziło. Rozumiem, że dni tygodnia też się pozmieniały? Jeśli tak to wielka szkoda.
U mnie wszystko się zmieniło, Simka zyskała umiejętności, bo sobie u tamtego Sima ćwiczyła coś na komputerze czy gotowała, także czas ewidentnie płynął.
![]() |
#269 |
|
![]()
Tak, jest taka opcja, jeśli będziesz miała kilku simów w grupie (te biale kryształki)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
|
![]()
Można zmienić upływ czasu dla rodzin, którymi się gra.
W Opcjach gry, w zakładce "rozgrywka" można zaznaczyć: - Automatyczne starzenie ("grani" Simowie): a) Tak (wszystkie rodziny, którymi się grało będą się starzeć) b) Nie (przypuszczam, że żadna "grana" rodzina nie będzie się starzeć ale tej opcji nie próbowałam więc nie gwarantuję) c) Aktualna rodzina (tylko rodzina, którą obecnie się steruje się starzeje, a inne "grane" się nie starzeją) Jest też opcja zmiany starzenia lub nie "niegranych" rodzin. Można zaznaczyć czy mają się starzeć czy nie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości) | |
|
|