Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.11.2004, 18:55   #1
MoNiCzKa71
Guest

Idea problem z DirectX :(

Simsy mi sie niechcą włączyć wyskakuje mi okienko:

prubowałam juz instalowac na nowo i simsy i directx i wogle co tylko sie da zreszta nie tylko ja probowalam ale mam takie pytanko czy komus z was tez sie tak robilo?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.11.2004, 19:00   #2
Fizzly
Guest

Domyślnie

Tak. Jak nie miałem Direct'a 9c. Usuń go, wyczyść rejestr za pomocą EasyCleaner'a i spróbuj zainstalować go raz jeszcze.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2004, 19:08   #3
bandito
Guest

Domyślnie

hey mi się tak robiło ale to też zależy bo jak masz wersie dvd to tam nie ma directa na płycie a gdy instalujesz na 4cd to powinno być coś takiego
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2004, 19:27   #4
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał MoNiCzKa71
Simsy mi sie niechcą włączyć wyskakuje mi okienko:

prubowałam juz instalowac na nowo i simsy i directx i wogle co tylko sie da zreszta nie tylko ja probowalam ale mam takie pytanko czy komus z was tez sie tak robilo?
Zrób tak: Start -> Ustawienia -> Panel sterowania
Wybierz "Dodaj i usuń programy". Zobacz, czy na wyświetlonej liście jest jakiś program, który w nazwie ma DirectX. Jeżeli jest to kliknij na "Usuń" i zrestartuj komputer po zakończeniu. Potem zrób to samo i wyszukaj "The Sims 2" i również usuń i zrestartuj komputer.
Potem zrób tak: Start -> Programy -> Akcesoria -> Narzędzia systemowe -> Przywracanie systemu
Zaznacz opcję "Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu" i kliknij "dalej". W kalendarzu pogrubioną czcionką zaznaczone są dni w którym był robiony punkt przywracania systemu. Znajdź punkt przywracania utworzony w czasie pierwszej instalacji DirectX i TS2 (w danym dniu zwróć uwagę na czas). Wcześniejszy powinien być DirectX, ale mogę się mylić. Zaznacz go i kliknij "dalej" i w następnym oknie znowu "Dalej". Komputer sam zrestartuje się i ponownie uruchomi. Trochę to potrwa, ale bądź cierpliwa. Po ponownym uruchomieniu i wyświetleniu komunikatu o przywróceniu systemu zainstaluj najpierw DirectX z płytki, zrestartuj komputer (program sam powinien to narzucić) i instaluj TS2. Powinno zadziałać.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2004, 09:26   #5
Guralka
Guest

Domyślnie

Tylko niech wcześniej zrobi punkt przywracania.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2004, 11:06   #6
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Guralka
Tylko niech wcześniej zrobi punkt przywracania.
Punkt przywracania tworzy się automatycznie chyba, że ta opcja została wyłączona przez użytkownika.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2004, 12:01   #7
Guralka
Guest

Domyślnie

Hehe, to ja chyba mam wyłączoną. I musiałam na nowo system stawiać
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2004, 12:22   #8
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Guralka
Hehe, to ja chyba mam wyłączoną. I musiałam na nowo system stawiać
Jakby co, to: Mój komputer -> Właściwości i zakładka Przywracanie systemu. Okienko musi być "odfajkowane", a w ustawieniach suwak na maksa (chyba, że ktoś ma mało miejsca na dysku). Poza tym, jeżeli jesteśmy pewni, że system działa prawidłowo, to zawsze można zrobić sobie stały punkt przywracania. Czasami się przydaje, nawet przy kłopotach z normalnym uruchomieniem Windowsa (przywracanie z trybu awaryjnego).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2004, 20:00   #9
MoNiCzKa71
Guest

Sad Z góry dzieki za pomoc :(

probawalam tak ale mi nadal nie dziala wydaje mi sie za najleprzym rozwiazaniem tu bedzie na nowo windowsa zrobic bo zawsze mi dzialaly simsy tylko teraz jakos dziwnie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2005, 19:30   #10
thesims2nastudiach
Guest

Sad nie ma nic takiego :(

mam taki sam problem tylko ja mam windows 98 i nic tu nie ma na ten temat
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania