Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory?
5 gwiazdek - Odlotowe 14 43.75%
4 gwiazdki - Całkiem niezłe 14 43.75%
3 gwiazdki - Przeciętne 3 9.38%
2 gwiazdki - Zgroza 1 3.13%
1 gwiazdka - Strach się bać 0 0%
Głosujących: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.04.2006, 19:26   #21
sasha fierce
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Oliczek
Ogólnie mi sie podoba ale... rzecywiście te różne literówki rzucaja się w oczy, no ale rozumiem że to błąd techniczny. Może gdybym Cię nie znała to stwierdziłabym że główna bohaterka jest bardzo oryginalna, ale cię znam i czytając to fotostory mam wrażenie że czytam o Anie I jeszcze jedno... napisałaś w ostatnim poście, że Amanda jest dojrzała i wie czego chce, więc zastanawia mnie ostatnie zdjęcie - zachowuje się trochę jak nastolatka przeskakująca z kwiatka na kwiatek - zobaczyła Colina i już się za ręce trzynaja... trochę mnie to dziwi. tak chyba nie zachowuje sie dojrzała osoba. To znaczy, tekst jest okej - zapytali sie siebie tylko o imiona ale zdjęcie nie pasuje. Pozatym fajne i myslę że ta szybka akcja to jak dla mnie zaleta Czekam na nastepny odcinek :*
twoja interpretacja jest zla i nie poprawna do tej sytuacji, po prostu zle zrozumiamalas pewne rzeczy, wiec ci teraz to wszystko sprostuje, otoz
zdjecie jak najbardziej pasuje, poniewaz colin pocalowal ja w dlon, a to, ze sie usmiechnela, nie znaczy, ze sie odrazu zakochala. I Oostatnie, nie moze ci sie wydawac ze czytajac moje fs czytasz je o mnie, ja bardzo dobrze znam siebie i nie jestem taka osoba ktora na codzien uzywa takiego slownictwa i wypowiedzi. pisalam wczesniej nie bede zmieniac stylu na kogos potrzeby, niestety W fs raczej chodzi o to zebys patrzyla na mnie ze strony autora, a nie kolezanki.

ty podobno tez mialas wystawiac fs, bo pokazywalas mi juz nawet fotki, wiec kiedy mozna sie go spodziewac? chetnie ocenie

Ostatnio edytowane przez sasha fierce : 20.04.2006 - 19:30
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.04.2006, 07:52   #22
Outrageous Honey
Guest

ThumbsUp

Masz juz wierną czytelniczkę Bardzo mi się podoba i zniecierpliwością czekam na kolejny odcinek. Czyta się jednym ruchem. Lubię FS o takiej i podobnej tematyce. Ślicznie dopasowujesz zdjęcia które są IDEALNE. I ta Amanda...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 18:05   #23
Oliczek
Guest

Domyślnie

To "moje fs" to był niewypał więc cie nie doczekasz A co do tego że czytam o tobie to sie nie pomyliłam bo znam cie dobrze - nie twierdze że nie nalezy patrzec na autorke jak na kolezankę ale takie było moje skojarzenie - cóż poradzić! Co do mojej zlej interpretacji to teraz juz rozumiem, dzieki za wytłumaczenie No i czekam na nastepny odcinek!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 20:41   #24
konwallia
Guest

Domyślnie

Zaintrygował mnie tytuł, bo to po prostu "konwalia", więc zerknęłam. Zdjęcia ślicznej jakości, aż chce się je oglądac. Fabuła, dialogi... hm... sztucznawe... Dobra laska chce pozbyc się faceta, wymyśla mu, trochę ponosi ją fantazja, ale po cholerę od razu rzuca się innemu na szyję? Jeśli ja bym miała dosyc mojego faceta i wyrzuciłabym go za drzwi, to raczej nie miałabym ochoty na romans jeszcze tego samego dnia... Raczej siedziałabym w fotelu i smarkała w chusteczkę rycząc i użalając się nad sobą... Chyba troszkę przedobrzyłaś...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2006, 22:29   #25
sasha fierce
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał konwallia
Zaintrygował mnie tytuł, bo to po prostu "konwalia", więc zerknęłam. Zdjęcia ślicznej jakości, aż chce się je oglądac. Fabuła, dialogi... hm... sztucznawe... Dobra laska chce pozbyc się faceta, wymyśla mu, trochę ponosi ją fantazja, ale po cholerę od razu rzuca się innemu na szyję? Jeśli ja bym miała dosyc mojego faceta i wyrzuciłabym go za drzwi, to raczej nie miałabym ochoty na romans jeszcze tego samego dnia... Raczej siedziałabym w fotelu i smarkała w chusteczkę rycząc i użalając się nad sobą... Chyba troszkę przedobrzyłaś...
coz, znowu zla interpretacja, znowu to sprostuje.
pierwsze, amanda nie chciala sie go pozbyc. byla zdrada jest i koniec zwiazku. owszem, chce go sie pozbyc, ale w inny sposob. najpierw byla przyczyna.
drugie, nie ponosi ja fantazja amanda ma taki sposob bycia, to jest jej naturalne slownictwo. w naszych czasach trudno znac taka osobe, ja mialam akurat okazje, po prostu teraz takie wyszukane slownictwo to nowosc, dlatego wszystkim wydaje sie sztuczne. ale w nastepnych odcinku/odcinkach staralam sie glowna bohaterke troche unowoczesnic, mysle, ze jednak bedzie sie troche lepiej czytalo niz teraz.
trzecie, gdzie mu sie do jasnej rzuca na innemu na szyje? cos ci sie pomylilo. colin pocalowal ja w dlon, amanda sie usmiechnela - to juz odrazu znaczy, ze sie zakochali (w drugim odcinku na poczatku bedzie to wyjasnione, bo cos kilku osobom ciezko sie bylo domyslic.)
czwarte, amanda nie ma zadnej ochoty na romans, znow tutaj bedzie male wyjasnienie na poczatku odcinka.
piate, ja na pewno bym nie siedziala na fotelu i nie smarkala bym w chusteczke, kazdy ma inny sposob wyrazania swoich emocji. wiec tutaj nie mozesz powiedziec, ze przedobrzyla

i radze najpierw uwaznie wszystko czytac, komentarze, moje wczesniejsze sprostowania i oceniac bardziej po drugim, trzecim odcinku. bo tak wszystko jest bez podstawnie. chyba jednak ty troche przedobrzylas.

pozdrawiam czytelinkow, jak cos jestem w polowie pisania 2 odcinka.

Ostatnio edytowane przez sasha fierce : 21.04.2006 - 22:31
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.04.2006, 19:06   #26
konwallia
Guest

Domyślnie

Droga Nasty, pisząc swoją ocenę nie miałam najmniejszej ochoty Cię urazic czy zdemotywowac do pisania tego fs. Zasugerowałam jedynie, że wydarzenia przedstawione są odrobinę nienaturalne. Wiem, że się starałaś, to widac, że starannie dobierałaś słowa, i właśnie o to mi chodzi, że troszkę przedobrzyłaś z ukwiecaniem wypowiedzi bohaterów. No i nienaturalne wydaje mi się zachowanie Amandy na końcu odcinka, że od razu flirtuje z innym.

Odnośnie komentarzy innych użytkowników, no wiesz, wcale nie muszę ich czytac. Oceniam twoje fs, i to z niego powinnam wszystko zrozumiec a nie doczytywac z innych komentarzy jakie mogło by tło zdarzeń, lub co miałaś na myśli.

Ogólnie oceniam fs jak najbardziej na plus, bo aż bije w oczy, że wkładasz w nie dużo pracy. Brakuje mi jedynie jakiś króciutkich opisów... nie byłoby wtedy niedomówień.

Pracuj dzielnie dalej, a na pewno zyskasz nowego recenzenta, tzn mnie... oczywiście jeśli zechcesz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2006, 11:50   #27
sasha fierce
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał konwallia
Droga Nasty, pisząc swoją ocenę nie miałam najmniejszej ochoty Cię urazic czy zdemotywowac do pisania tego fs. Zasugerowałam jedynie, że wydarzenia przedstawione są odrobinę nienaturalne. Wiem, że się starałaś, to widac, że starannie dobierałaś słowa, i właśnie o to mi chodzi, że troszkę przedobrzyłaś z ukwiecaniem wypowiedzi bohaterów. No i nienaturalne wydaje mi się zachowanie Amandy na końcu odcinka, że od razu flirtuje z innym.

Odnośnie komentarzy innych użytkowników, no wiesz, wcale nie muszę ich czytac. Oceniam twoje fs, i to z niego powinnam wszystko zrozumiec a nie doczytywac z innych komentarzy jakie mogło by tło zdarzeń, lub co miałaś na myśli.

Ogólnie oceniam fs jak najbardziej na plus, bo aż bije w oczy, że wkładasz w nie dużo pracy. Brakuje mi jedynie jakiś króciutkich opisów... nie byłoby wtedy niedomówień.

Pracuj dzielnie dalej, a na pewno zyskasz nowego recenzenta, tzn mnie... oczywiście jeśli zechcesz
jasne, ze zechce rozumiem, ze zachowanie amandy moglo byc rzeczywiscie odrobine nei naturalne, z tym, ze w drugim odcinku staralam sie juz zachowac umiar. bedzie sie lepiej czytac etc. aha, noi sie przczepei do koncowki 1 odcinka.
ona z nim wcale nie flirtuje, colin ja tylko pocalowal z dlon, to on popatrzyl sie raczej na nia zalotnie, ale zeby wszystko uproscic na poczatku 2 odcinka bedzie takie male wytlumaczenie, ze amanda wcale nie miala za miaru z nim sie zapoznawac, a co dopiero flirtowac ^^
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2006, 16:24   #28
sasha fierce
Guest

Domyślnie

Miło mi bardzo (dzięki ;*) nooo...mam teraz trudną sytuacje, ale postaram się dać dzisiaj.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2006, 16:54   #29
Iceyy
Guest

Domyślnie

ahhh, nie mogłam się wręcz powstrzymać od wytknięcia masy błędów i literówekk x>
a zatem:
Cytat:
Napisał Nasty
pośmieliska
pośmiewiska

Cytat:
Napisał Nasty
przedemną
przede mną, oddzielnie

Cytat:
Napisał Nasty
żucali
rzucali!

Cytat:
Napisał Nasty
po przewracało
poprzewracało, razem

Cytat:
Napisał Nasty
zabawkę-próbkę
nie no, to mi w ogóle nie pasuje. już prędzej jakąś 'próbną zabawkę' , bo to brzmi strasznie. jasne, rozwijajmy twórczość, ale nie do tego stopnia, by tworzyć nowe słowa ;p

Cytat:
Napisał Nasty
Tym czasem
tymczaseem! razem.

Cytat:
Napisał Nasty
Wzdychając, wybiegła z pomieszczenia.
bez przecinka.

Cytat:
Napisał Nasty
Zdesperowany Leonardo, szedł rozwścieczony ulicą, wołąjąć bezradnie
bez przecinka (pierwszego) , wołając.

Cytat:
Napisał Nasty
zsapany.
zasapany.

Cytat:
Napisał Nasty
powoli robiły mu się szklane oczy
mi to jakoś nie pasuje... lepiej by było 'jego oczy zaszkliły się'.

Cytat:
Napisał Nasty
pląta
plącze.

Cytat:
Napisał Nasty
pierdziele
pierdzielę ;p

Cytat:
Napisał Nasty
miękknie
mięknie, absolutnie, żadne dwa 'k'!

Cytat:
Napisał Nasty
ockneła
ocknęła.

Cytat:
Napisał Nasty
sprzed oczy
sprzed oczu.

Cytat:
Napisał Nasty
Kobieta zaczeła rzucać się po Leonardzie.
to zdanie mnie powaliło ;p
jak można się po kimś rzucać?
zmieniłabym to na 'Kobieta rzuciła się na Leonarda'.

okej, próbowałam wyłapać jak najwięcej ;p
a teraz inne aspekty:
fabuła - nudna, oklepana...
mnie osobiście nie wciągnęło.
zdjęcia - nie są jakieś szczególnie piękne, ale nawet przypadły mi do gustu.
tekst - niedopracowany, chaotyczny.
zauważyłam, że często piszesz tym samym ciągiem:
-xxx. - powiedział xxx.
-yyy.- odpowiedziała yyy.
-xxx? - zapytał xxx.
-yyy!- krzyknęła yyy.

nie jestem zbyt zadowolona, ale mam nadzieję, że w następnym odcinku będzie lepiej ;)

@EDIT: polecam na przyszłość lekturkę... :]

Ostatnio edytowane przez Lapis_Lasuli : 24.04.2006 - 21:55
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2006, 17:22   #30
sasha fierce
Guest

Domyślnie

to cale wytykanie literowek bylo totalnie jednym wielkim bez sensem. napisalam, ze mi padl word. mam prawo do zrobienia kilku bledow, ktorych nie trzeba odrazu wytykac palcem, a jezeli juz to chociaz poprawnie.
na pewno nie ŻUCAĆ, boze swiety, tutaj się podstawówka kłania rzucac, przez eeeerrrzeeeet. potem sa szklane oczy, ktore sa w 100% poprawne, jest jeszcze kilka, ale juz nie bede ci robic "pośmieliska" z tego co sprawdziłam, obie formy sa poprawne.
nie podoba sie? jakze mi przykro, twoje zdanie ;pp sie uczepie jeszcze zdjec, ja wiem, ze sa dobre. nawet nie chodzi o ujecie tylko w jaki sposob je tutaj zaprezentowalam (ahhh, skromnosc) co do -powiedziala, -odpowiedzial, tak zawsze pisalam i nie zamierzam tego zmieniac, na razie nikomu to nie przeszkadza.

ps. ahaa i nie powinnam porownywac, ale w twoim fysy fotki nie byly lepsze ;p pozdrawiam.

2 ODCINEK pojawi się na 5% dzisiaj, i na 95% za kilka dni. musze dokonczyc odcinek i zrobic zdjecia, a troche to trwa. prosze jeszcze o jedno. nie pisac i nie prosic o nowy odcinek na PM i GG, naprawde sie staram, chociaz nie wszystkim sie to podoba. dziekuje za pozytywne komentarze, krytyki rowniez przyjelam do wiadomosci, a w miare swoich mozliwosci postaram sie dac drugi odcinek jak najszybciej. (chociaz mam co do tego watpliwosci, poniewaz 2 odcinek jest naprawde bardzo chaotyczny...zastanowie sie jeszcze)

pozdrawiam, autorka!

Ostatnio edytowane przez sasha fierce : 24.04.2006 - 17:30
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania