|
|
Zobacz wyniki ankiety: jak bardzo podoba Ci sie projekt? | |||
wow ale fajne chce taki mieć... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 42.86% |
bardzo fajny |
4 | 19.05% |
śliczny |
2 | 9.52% |
podoba mi sie |
3 | 14.29% |
nie podoba mi sie |
3 | 14.29% |
Głosujących: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
UWAGA ! post zawiera dużo fotografi więc może się dość długo wczytywać !!
Na początek: Witajcie ! zapewne z oczekiwaniem wielu z was czekał na moje kolejne osiedle od tej pory będiecie sie spotykać z moją "narazie" wirtualną firmą Mexiss Sp.z.o.o. W tej inwestycji myśle że każdy znajdzie coś dla siebie. w ocenie prosiłbym abyście dali ocene osobno do każdego budynku oraz jedną wspólną wnętrz mieszkań narazie nie ma : ( dodałem bez wnętrz bo niestety wyjeżdzam i wróce po 10.11 w ocenie opiszcie co sie wam podoba, oceńcie projekt również pod kątem pasowania wszystkich budynków jako jedności oto mój nowatorski opis ![]() Inwestor: ![]() Mexiss Sp. z.o.o. z siedzibą w Weronie ul. Piękna 5 (realnie w grze :lol: ) od 2006 roku zajmuje sie tworzeniem inwestycji, domów, bloków, osiedli, galeri handlowych, hoteli i innych prestiżowych budowli (wiadomo gdzie i po co ![]() Dziś przedstawię wam ich najnowszą i najbardziej oczekiwaną przez szerokie grono fanów inwestycje zwane dawniej nowym miastem obecnie noszące prestiżową nazwe Mexiss City. Opis inwestycji: Inwestycja Mexiss City zlokalizowana jest w centrum dużego projektu budowlanego polana spokoju. Projekt składa się z trzech nowocześnie zaprojektowanych apartamentowców, wybudowanych metodą tradycyjną. Każdy budynek posiada własny parking podziemny(to te a'la garaże służą jako zjazdy !!),klimatyzowane klatki schodowe, winde bezszelestną. Przestronnie zaprojektowane wnętrza nadają uczucie ekskluzywności każdemu z mieszkań. Do każdego z mieszkań przygotowana jest możliwość własnej aranżacji mieszkania lub wyboru jednego z kilku projektów(na papierze narazie)- tzw technologia Mexiss Free View(R) Całość inwestycji jest zgodna ze standardem Mexiss All inside(R) - dodatkowo do każdego mieszkania coś gratis - laptop, kino domowe (52'), auto, konsole, komputer, sprzęt AGD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Budynek I "od przodu zgodnie z ruchem wskazówek zegara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wnętrze budynku - rzuty: na każdym piętrze praktycznie bez różnic ![]() ![]() ![]() korytarz: ![]() otoczenie budynku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Budynek II ![]() *w prawym dolnym rogu jest wjazd do garażu!* ![]() ![]() ![]() ![]() rzuty ![]() ![]() otocznie budynku ![]() *witaj w nowym domu* ![]() ![]() ![]() widoki nocne ![]() ![]() Budynek III ![]() ![]() ![]() ![]() *brama wjazdowa do garażu* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *witamy na naszym osiedlu* rzuty ![]() ![]() ![]() widoki nocne ![]() ![]() UPLOAD ! chciał ktoś troszke z wnętrz ![]() recepcja w budynku II ![]() ![]() Cena wybudowania to 1.700.000$ Dziękuje za uwage ![]() prosze o docenienie pracy i wpis PS bryły jak spakuje to dam do pobrania ![]() Ostatnio edytowane przez Mexiss : 09.11.2008 - 08:45 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
No, no
![]() Nie mam najmniejszych zastrzeżeń do projektów ![]() pierwszy blok okazał się "prlowski", lecz ten następny... Cudo ![]() Wszystko ładnie urządzone, w takim "stylu". Dzięki Tobie mam ochotę zbudować sobie osiedle w Simsach ![]() Ile kosztuje metr kwadratowy? :> 10/10 Pozdrawiam! |
![]() |
#3 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Jestem pod ogromnym wrażeniem.
Widać, że włożyłeś dużo pracy w te bloki. Wszystko jest perfekcyjnie zaprojektowane i wykonane. I zrobiłeś naprawdę piękną i ciekawą prezentację ![]() 10/10, gdyby nie to, że nie wykraczam poza skalę, dałabym więcej ![]() PS: Gdybym była Simem, z przyjemnością bym tam zamieszkała ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
Z niecierpliwością też nie, bo wiedziałam, że dasz coś niedokończonego, niedorobionego itd. Sorka, ale może już zaprzestań dawać pustych wnętrz, bo to się robi nudne? No - dodałeś dwie skromne fotki tzw recepcji ![]() Chociaż to wg mnie bardziej by się mogło nazywać świetlica z tym telewizorem ![]() I właśnie dlatego byłam ciekawa, jak sobie radzisz z wnętrzami. Kolory niby spoko (chociaż za ciemno, ale to kwiestia gustu), aczkolwiek zapomniałeś o tak istotnej rzeczy jak krzesło przy biurku...Czyli praktyczności z tego żadnej? Ostatnio edytowane przez Björk : 09.11.2008 - 11:15 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
bardzo ładne, wnętrz faktycznie brak i szkoda ale myśle że coś dodasz
![]() bjork, jesli masz zamiar kogos obrazac w postach albo jest cos dla Ciebie nudne to lepiej nic nie pisz ... czytam forum i wszedzie (do kazdego projektu) sie doczepiasz... a Twoje myślisz ze są najlepsze... żal,,, |
![]() |
#6 |
Reputacja: 10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Ucieszył mnie nieco fakt, że zmodyfikowałeś otoczenie wokół Bloku. Dałeś więcej zieleni. Teraz wygląda to jak W Miarę Gustowne Osiedle i lepiej niż wcześniej.
Nadal nie ma schodów wewnątrz, a skoro projektujesz z myślą o realnym świecie, myślę że powinny się tam takowe pojawić. Nie tylko ze względów bezpieczeństwa, ale choćby z racji czysto praktycznej - np. kilknastu mieszkańców wychodzi do pracy o tej samej godzinie i co wtedy? Dachy mają zbyt jednolitą kolorystykę i nie wygląda to dobrze. Wnętrze. Okropne. Zimne. Ciemne. Ponure. Nijakie. Nie kapuję o co chodzi z tymi bonusami dla mieszkańców. Przy zakupie mieszkania, raczej by mi zwisało czy dostanę 'Plazmę' czy nie i uważam takie uszczęśliwianie na siłę za niepotrzebne. 5/10 za całokształt. PS. Cieszy fakt, że wziąłeś sobie do serca niektóre uwagi użytkowników i wcieliłeś je w życie, ale za taką cenę jak podajesz ani ja ani mój sim nie zdecydowalibyśmy się na zakup. |
![]() |
#8 |
Reputacja: 16
|
![]()
Ciekawy jestem, ile zapłaciłeś inspektorowi budowlanemu za odbiór tego bubla. Brak schodów, wydzielonych pomieszczeń i brak łazienek dyskfalifikuje ten budynek do użytku.
Wnętrz nie ma, więc ocenię bryłę i otoczenie. Całość jest przeogromna, przez co ma się wrażenie, że jest to mrówkowiec dla bogatych. Sama bryła jest banalna i nie grzeszy polotem. Równomiernie wstawione okna przywodzą na myśl wielkopłytowe pudła, meteriały elewacyjne są tanie i niedbałe. Całość nadaje się raczej na mieszkania komunalne niż na luksusowy apartamentowiec. O ile ktokolwiek dopuści to do użytku.... Ocena 3/10 (za pracę włożoną we wstawianie tylu ścian) |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
Co do budowli to mi się bardzo podobają ale ta recepcja jest taka mało recepcyjna! Zdecydowanie powinieneś wywalić telewizor a kanapy ustawić w jednym, rzędzie ale 2 które stały by 'przy brzegu' powinny być na ukos! |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 15
|
![]()
Nie, no fajne te bloczki, tylko ciągle brakuje mi wnętrz, a recepcja taka nie za bardzo... ogólnie łądnie i fajny pomysł z tą firmą
![]()
|
|