Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 05.10.2013, 10:05   #19
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27
Domyślnie Odp: Zmiany w administracji i moderacji

Wygląda na to, że wszystko to, co dotyczy administracji i jakichkolwiek zmian organizacyjnych powinno być oznaczone wielkim znakiem TABU. Bez względu na to, jak taka zmiana wygląda, kończy się tak samo – jedną, wielką, niepotrzebną kłótnią (bo wybaczcie, ale normalną rozmową nazwać tego nie mogę – za mało kultury w niektórych postach, chociaż z niektórymi wypowiedziami się zgadzam).

Po pierwsze, administracja liczy się ze zdaniem userów, pamiętajcie jednak, że nie ma świętego obowiązku się z tym zdaniem zgadzać Czy w jakiś sposób obecna liczba administratorów i świeżo mianowane na to stanowisko osoby Was dotknęły na tyle, żeby się tak bulwersować? Macie jakieś osobiste urazy czy coś podobnego? Bo zauważyłam, że w większości wypowiadają się zazwyczaj te same osoby, które mają pod ręką wciąż i wciąż te same argumenty. Może poczekajcie trochę z linczem, co? Dajcie szansę im się wykazać i pamiętajcie, to, że niektórych z moderki nie widać, nie znaczy, że nic nie robią. Wykonują swoją robotę, ale skoro tego nie widzicie, to poradźcie, co mają robić, żebyście tę pracę widzieli?
Czepiacie się Ilony… Pozwoliłam sobie jeszcze raz przejrzeć ankietę (skoro już do niej nawiązaliście) i zauważyłam, że negatywne opinie wzięły się z tego, że jest surowa w swoim ocenianiu i się nie cacka. To moim zdaniem dobrze, a nawet bardzo, że jest w załodze ktoś, kto twardo obstaje przy regulaminie, nie daje taryf ulgowych (nie twierdzę, że inni je dają – zaznaczam w razie niejasności ) i nie boi się Waszych reakcji. Potrzeba kogoś, kto by wzbudzał jako taki strach na forum (Ilona, mam nadzieję, że się za to nie obrazisz ), dzięki temu można zapobiec wielu nieprzyjemnym rzeczom. Niestety, paradoksalnie przyczyniło się to do powstania innych nieprzyjemności. Szkoda tylko, że w tej swojej nienawiści czy chociaż niechęci zapomnieliście wspomnieć o tych wszystkich pozytywnych opiniach, których w ankiecie wcale nie brakowało. Jeśli uważacie, że ban jest niesłuszny – można się zwrócić do kogoś innego z załogi, który spojrzy na sprawę obiektywnie.
To, że roi się u nas od administratorów nie znaczy, że zatracili oni zdolność samodzielnego myślenia i oceny sytuacji. Nie stali się oni nagle jednym organizmem, mającym jedno zdanie i nie pozwalającym sobie na jego zmianę. Każda forumowa zmiana jest dyskutowana i podlega głosowaniu. I to nie jest tak, że któraś z nich powiedziała: „Chcę być adminem i to już” i nagle bach! czerwonym kolorkiem i mówcie mi Panie Władzo. No kurczę, no…

I pytacie po co tylu administratorów? Jak mamy odpowiedzieć, skoro żadna z odpowiedzi Was nie zadowala?
Sądzę, że podarowanie dziewczynom admina nie było jakimś mega złym posunięciem, przez który trzeba się rozpisywać na 6 stron. Administratorów rzeczywiście, może jest trochę za dużo, ale poczekajcie jeszcze trochę, serio. Wierzcie mi, oni wszyscy [czyt. Admini] się nie lenią. Rozmawiają, dyskutują, pomagają promotorkom, szukają MK i tak dalej. Naprawdę można się na ten temat rozpisać.

Co do mojego pseudo-awansu, to dla tych, którzy nie widzą mnie w tej roli – nikt na tym forum nie był bardziej zaskoczony ode mnie tą sytuacją i, szczerze, to wciąż mam wątpliwości czy dam radę. Zgodziłam się na tego moda, ponieważ czułam, że reszta załogi obdarzyła mnie swoim zaufaniem i mam nadzieję, że zarówno ich, jak i Was, nie zawiodę. Ogólnie jestem otwarta na wszelką krytykę, jakby co Jeśli za jakieś powiedzmy dwa-trzy miesiące okaże się, że się nie nadaję lub będzie na mnie lawina skarg, to zrezygnuję, o to się nikt nie musi martwić
Tak w ogóle, co do mojej rangi, możecie się bez problemu wypowiadać. Jeśli większość uzna, że wybór mojej osoby był błędny – oddam stołek, proszę bardzo (prosiłabym tylko o logiczne argumenty ). Nie chcę, żeby była z tego powodu jakaś niesnaska.

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Skoro już i tak forum jest zasypane adminami, to po co w ogóle trzymać jeszcze kogoś na stanowisku moderatora? Niech se ma ten czerwony kolorek.
Wybacz, ale podziękuję. Dla mnie ten „czerwony kolorek” to zbyt wielka odpowiedzialność, nie mówiąc o tym, że wbrew powszechnej opinii, która króluje w tej dyskusji – ta ranga mimo wszystko nie jest rozdawana ot tak W życiu bym jej nie przyjęła dopóki bym nie uznała, że na nią zasługuję. A wierzcie, że nie.

Mam nadzieję, że mój obiektywizm w tym poście jednak nie ucierpiał
Co prawda, skupiłam się tu głównie na obronie załogi, ale to raczej dlatego, że znam to wszystko od kulis, że tak powiem. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy mają taki czysty obraz sytuacji jak co poniektórzy. Jednakże nie jestem pewna, czy taka ankieta wśród userów, o której była mowa, to dobry pomysł jest… Ja wiem, że (na moim przykładzie) nagle przychodzi sobie taka Kędziorek i staje się modem, a większość osób nawet jej nie kojarzy, więc o co chodzi.. Dla niektórych może to dziwnie wyglądać i się nawet specjalnie nie dziwię. Ale mimo wszystko chodzi też o to, żeby w moderce panowała też miła atmosfera oraz względna zgodność i zrozumienie, a nie wiadomo, czy nie zostanie wybrany ktoś z czystej złośliwości (pisałam o tym w moim poprzednim „długim poście”) lub ktoś, kto wydaje się super-ekstra kandydatem a skończy się cóż… źle. Skoro to załoga ma pracować z nowo mianowanym, to chyba logiczne, że to oni sobie takiego partnera wybierają.

I gratuluję wszystkim tym, którym chciało się to czytać, serio, podziwiam Was

Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 05.10.2013 - 12:48
Kędziorek jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania