Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.10.2013, 22:34   #141
La Tortura

Reputacja: 23
Domyślnie Odp: Zmiany w administracji i moderacji

Cytat:
Zarzucasz Perplexowi, że wypowiada się za całe forum. A czemu wypowiadasz się za mnie? Dobrze wiedzieć, że moją intencją było "wyciszyć" sprawę i posłodzić.
Nie napisałam, że na pewno taki miałaś zamiar. "Myślę, że to miało być tak" - kluczowy zwrot. Ja myślę, że o to Ci chodziło. Tylko i wyłącznie ja, uważam, że miałaś taki cel. Przypuszczam.

Nazwij to zarzucaniem... Ja myślę, że wstawiłaś to, żeby nas jednak trochę 'uciszyć' i pozwolić na ochłonięcie. Pokazać userom, że też się liczą i że ich w jakiś sposób doceniasz. Nie neguję tego, jednak... Dlaczego ten post pojawił się akurat dzisiaj? Po tej dyskusji? Dlaczego nie pojawił się gdy na forum była stu procentowa cisza? ;p

Nie słodzisz mi - jasne. I przy tym zostańmy, nazwijmy to pochwałą. (:

Co do sygnatury - nie wypowiadam się już na ten temat. Cały pomysł z trollowaniem był według mnie nietrafiony, ale to jest twoja sygnatura i twój pogląd, który trzeba uszanować.

eeedit:

zapomnialam o tym:

Cytat:
Zarzucacie, że każdy może dostać admina? Cóż to za zarzut? Naprawdę każdy? Dlaczego Ty go nie masz? Ale przecież to tłumaczyłam już powyżej.
Ja uważam, że po prostu jest teraz zbyt dużo adminów, patrząc na wielkość forum.

Ostatnio edytowane przez La Tortura : 03.10.2013 - 22:37
La Tortura jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.10.2013, 22:48   #142
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie

Zdaniem moderki dziewczyny zasłużyły na adminów i różne były tego powody. Pewnie wiesz, że dyskutujemy każdą poważniejszą decyzję. I to jest NASZA (jak to strasznie brzmi) decyzja, którą podjęliśmy. Biorąc pod uwagę różne rzeczy. Ale masz prawo uważać, że jest za dużo - szacun. Tak chciałam tylko trochę rozszerzyć horyzonta

Po prostu chciałabym, byś zrozumiała, że to nie odbywa się w ten sposób "Dajmy komuś tam coś". Choć rzeczywiście z Twojej perspektywy może to tak wyglądać, bo nie widziałaś całej dyskusji. To też rozumiem.

Cytat:
Napisał Flo Zobacz post
Dlaczego ten post pojawił się akurat dzisiaj? Po tej dyskusji? Dlaczego nie pojawił się gdy na forum była stu procentowa cisza? ;p
O - dlatego, że sama sobie musiałam przypomnieć, że na forum są ludzie, których szanuję i dla nich warto tu być. Bo naprawdę czasami mnie ogrania załamka.
stare 03.10.2013, 22:52   #143
La Tortura

Bjork - tego typu rozmowa na dwa fronty się nam nie uda. Odpisałam Ci w profilu. Skopiować nawet moge.

Cytat:
Ehh, ok odpiszę jeszcze na to.
Niech dziewczyny będą adminkami, niech dają tą czerwienią po oczach. Tylko serio potrzeba nam tak dużo moderatorów? Tak jak napisałam - dla mnie jest was ciut za dużo. Rozumiem, że nie cofniecie całej trójki na moderkę, 'bo ja tak mówię'. Po prostu, następnym razem wystarczy się zastanowić czy jest to konieczne. I nie napisałam ze rozdajecie administratora, tylko że to nie było potrzebne. Przynajmniej takie mam zdanie i ciągle o tym mówię . Wcale nie boli mnie to za specjalnie, że są adminkami, w ogóle mnie to nie boli. Tylko moim skromnym zdaniem nie było to potrzebne i tyle. Koniec, end, kropka.
Dodam tylko, że w moim poście miałam na uwadze raczej ogólne relacje administracja-userzy. Tego jak traktujemy się nawzajem i tego, że nie potrafimy rozmawiać. No i trochę o tym pomyśle Ilony.
La Tortura jest offline  
stare 03.10.2013, 22:55   #144
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

Reputacja: 10

trochę się na forum porobiło zamieszania

na wstępie chciałbym wszystkich przeprosić za to, że ostatnio nie wchodzę na forum zbyt często, ale narosło u mnie kilka spraw osobistych, które jednak są dla mnie ważniejsze. druga przyczyna to chwilowy brak stałego dostępu do internetu - chwała telefonowi!

osobiście uważam, że mianowanie dziewczyn na adminów nie jest aż tak radykalną zmianą, jak się może wydawać. w zasadzie niewiele się na forum zmienia, poza tym, że teraz wiele spraw będzie szybciej załatwianych, bo mamy większe prawdopodobieństwo, że któryś z adminów będzie na forum. nie ma mowy o nadużyciach z tytułu większych uprawnień nowych adminów - jak coś pod tym względem będzie nie tak, bardzo proszę o zgłaszanie takich zdarzeń z jakąś sensowną argumentacją. tak więc uważam, że zmiana ta przyniesie użytkownikom same plusy.

druga rzecz to sprawa, która już była omawiana - nie rozpatrujmy nadania uprawnień admina jako "awans" - istotnie, wiąże się to z większą ilością obowiązków i większą odpowiedzialnością. to nie jest nagroda - to jest udzielony kredyt zaufania w nadziei, że forum będzie sprawniej zarządzane.

to nie jest tak, że adminem może zostać każdy. wybraliśmy sprawdzone osoby, które są aktywne w moderacji, zależy im na utrzymaniu ładu na forum i są chętne do pomocy.

odpieram też zarzut, jakoby teraz nie można będzie składać zażaleń na ekipę, bo wszyscy mamy równe uprawnienia. nic z tych rzeczy - większe uprawnienia techniczne nie oznaczają, że dana osoba jest nietykalna i może robić, co chce. jak już napisałem - proszę o zgłaszanie przypadków, gdy administracja działa nieodpowiednio.

na koniec, już chyba tradycyjnie, proszę o stonowanie swoich wypowiedzi - tutaj te słowa szczególnie kieruję do Maqrylla, Gingersa i paru innych osób. nikomu nie imponują Wasze prześmiewcze czy wulgarne wypowiedzi, a wręcz prowokują do tego, by zwyczajnie pominąć Wasze zdania, mimo że mogą zawierać cenne uwagi.

dobranoc
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.

Ostatnio edytowane przez motyka : 03.10.2013 - 23:00
motyka jest offline  
stare 04.10.2013, 14:14   #145
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

Ok, fajnie, wszyscy się uciszyli na chwilę, ale tu muszę się zgodzić z Flo - to nie jest sposób, bo prędzej czy później sprawa wróci z jeszcze większym hukiem.
Ja ujmę to tak: ja naprawdę nie mam nic przeciwko, przykładowo, mianowaniu Ilony jako admina. Fajnie, że kadra się poszerza, itd. Ale w tej chwili mam w drugiej karcie otwartą stronę ze spisem moderatorów, i jest jedna rzecz, która mnie przeraża. Mamy 8 adminów, z czego 6 aktywnych. I jeden moderator. I moje pytanie jest następujące: po co? Czy zmiana nicka to naprawdę taka ważna sprawa, że musi do tego być 6 adminów? Czy nie jest tak, że modzi też mogą usuwać posty i utrzymywać ład na forum? Ja naprawdę staram się to zrozumieć, ale nie potrafię. Czy ta liczba to naprawdę konieczność?
Po drugie, jeśli chodzi o zarzuty do Ilony, czy też o Ilonie, to tu tak jak mówiła, ja naprawdę nic do niej nie mam. Dziwi mnie tylko, dlaczego została adminem, skoro 1: najpierw jej ranga się zmniejszyła, 2: są o niej same niepochlebne opinie w ankiecie. Rozumiem wybór Charionette, o której wszyscy stwierdzili, że się stara, i że to dobrze, że awansowała, ale nie potrafię zrozumieć sytuacji Ilony. I mimo tej jakże długiej dyskusji, wciąż nie doczekałam się wyjaśnienia.
Jeszcze jedna sprawa do administracji - błagam, BŁAGAM, bierzcie pod uwagę zdanie użytkowników, to dla nich tworzycie to forum. Tak, wiem, zaraz będzie "my też jesteśmy użytkownikami", ale nie uważacie, że to byłoby cholernie samolubne z waszej strony? Ja po prostu mam wrażenie, że ta ankieta, te dyskusje kilka tygodni temu, że to było na nic. Na forum już robiło się coraz lepiej, użytkownicy byli zadowoleni, i teraz znowu coś gruchnęło. I znów, pisząc tego posta, w którym krytykuję wasze wybory, czuję się, jakbym zaraz miała nadepnąć na minę. Moja krytyka spotyka się z waszą krytyką mojej krytyki. Inaczej to ujmując - nie umiecie przyjmować krytyki. Nie chcę tutaj uogólniać całą administrację, broń boże, ale tak niestety jest, przynajmniej po części. My mówimy, że coś jest nie tak, wy uważacie swoją decyzję za niepodważalną. A prawda jest taka, że jeśli ktoś się z wami nie zgadza, to jestem pewna, ze ma ku temu powody, i nie jest zwykłym trollem, jak to pięknie zostało wczoraj wytłumaczone. A jeśli ma ku temu powody, to może warto go wysłuchać, porozmawiać spokojnie i kulturalnie, bez żadnych naskoków i nazywania "trollem". Po prostu.

Jeśli zaś chodzi o użytkowników, to... no, poziom niektórych postów rozwala. Cóż, to świadczy tylko i wyłącznie o was i waszej kulturze. Tak jak pisałam wcześniej, i jak zresztą widać teraz, rozmowa na poziomie da więcej niż rzucanie mięsem. W pewnym momencie myślałam, że to jest kłótnia o nic. Wszyscy się obrażali, rzucali obelgami na prawo i lewo... jezus marian, poważnie? I wy chcecie w ten sposób prowadzić rozmowę z administracją? Szczerze, to wcale się nie dziwię, że admini wtedy nie reagują, bo ja bym chyba parsknęła śmiechem na ich miejscu. Wiadomo, oni też nie są święci i popełniają błędy, ale bardziej kulturalną rozmowę można przeprowadzić z 5-latkiem niż z niektórymi osobami na tym forum. Nie chcę tu wymieniać nicków, ale chyba wszyscy wiedzą, o kogo chodzi. Rozmowa, nieważne czy jakaś dyplomatyczna, czy zwykłe pogaduchy na forum, powinna być kulturalna, bo kultura obowiązuje wszędzie, nawet tutaj. Więc najpierw poproście mamusię, żeby wam wytłumaczyła, jakie to jest kulturalne zachowanie, a potem dyskutujcie na forum.

Tyle z mojej strony.

Meryam jest offline  
stare 04.10.2013, 18:17   #146
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Oj, złotka, ja tu sobie (ciężko) studiuję, jestem bez neta, a Wy tu tak rozrabiacie

Cytat:
Napisał Flo
Szkoda tylko, że temat usunięty, bo chciałabym sobie to poczytać.
Ja również.
Cytat:
Napisał Szefowa
Zdaniem moderki dziewczyny zasłużyły na adminów i różne były tego powody.
A co ze zdnaiem userów?

Dobra, powiem wprost - było fajnie, ale już nie jest
Przepraszam Bjork, że znowu Cię zawiodę i że znowu będziesz musiała rozważyć karę dla mnie
Liczycie się ze zdaniem userów. Uwierzyłam Ci na słowo. Ale mam nieodparte wrażenie, że to się mija z prawdą.
I tak, niestety, mam tu na myśli ankietę i wnioski z niej wypływające w połączeniu z "awansem" (przypominam, że to jest synonim "nałożenia dodatkowych obowiązków na usera/moda") Ilony. Została "zdegradowana", posypała się na nią fala hejtu, po czym po paru miesiącach triumfalnie zaczerwieniła się! Zdążyła zmienić coś na lepsze w swoim zachowaniu, zmienić nastawienie do userów?
Poza tym, sorry, Ilona ale zachowałaś się moim zdaniem totalnie nietaktowanie (brak skromności) i nie fair w stosunku do userów zgadzając się na admina. Nie czarujmy się - to JEST wyróżnienie i WIELU będzie to traktować jako awans (motyka, czytałam Twojego posta, zgadzam się z nim, jednak nie można zaprzeczyć wszystkim "oczywistym" odruchom i myślom). Dobra, ja wiem, że to funkcja, że dodatkowe obowiązki itd., ale wiąże się to z pewnym PRESTIŻEM. I nie unikniecie tego.
I ja osobiście mam Wam za złe brak obiektywizmu. If it ain't broke, don't fix it. Chociaż nie, z "awansem" Nyśki się zgadzam i gratuluję
No ale jak wszyscy, to wszyscy... Apocalypsa, bez obrazy, ale stanowisko s.moda na ten czas było najlepszym rozwiązaniem - świetnie się spisywałaś Ale JA nie widzę Cię jako admina. Przynajmniej nie teraz.
Kędziorkowi również gratuluję, aczkolwiek szanowałam Cię bardzo jako neutralną userkę. Mam nadzieję, że Twój obiektywizm nie ucierpi na tym. Wszyscy wiemy, co "władza" potrafi zrobić z człowiekiem

Gin i inni "hejterzy", nie wypowiadajcie mi "wojny" bo szkoda Waszego i mojego czasu

A niektóre emotki rozwalają system xDD Dobra robota!

Ostatnio edytowane przez Liv : 04.10.2013 - 18:29 Powód: eh!
Liv jest offline  
stare 04.10.2013, 19:30   #147
Morgana

Reputacja: 10

mialam sie nie wtracac w te forumowe spory, bo zalezy mi na milej atmosferze, przyanjmniej wokol mnie ale moim zdaniem przesadzacie troche z tym, ze admini powinni az tak patrzec na zdanie userow przy wyborze adminow/modow. tu nie ma demokracji I bardzo dobrze.
nie zrozumcie mnie zle - nie mowie, ze administracja ma robic wszystko za plecami uzytkownikow I podejmowac kazda decyzje po swojemu, bo 'oni tu rzadza'. sugestie powinny byc jak najbardziej mile widziane, bo pozwalaja spojrzec na dana sprawe inaczej, poznac punkt widzenia innych osob, a takze zauwazyc swoje bledy. ale niektore posty zdaja mi sie zwyczajnie narzucac wlasne typy, a to nie o to tutaj chyba chodzi? userzy nie powinni miec pierwszenstwa w wybieraniu zarzadu na forum. I to oczywiste dlaczego - admin nie ma byc tylko mily, przyjacielski, I potrafiacy rozwiacywac spory. ma sobie poradzic z wieloma innymi zadaniami, o ktorych nie mowi sie userom. przynajmniej tak jest na innych forach... moze ktos zaraz naskoczy na mnie, ale dla mnei wypowiedzi typu 'tworzycie forum dla nas, wiec dajcie nam wybierac modow/adminow' brzmia wrecz smiesznie. mimo to, zdarzaja sie wypowiedzi naprawde wartosciowe, ktore powinny byc brane pod uwage przez administracje.
co do mojego zdania w tej sprawie - rowniez uwazam, ze ilona nie nadaje sie na adminke. na moderatorke tez niekoniecznie... tak wynikalo z mojej obserwacji. jej wczorajszy pomysl na walke z 'trollami' tylko ja pograzyl, wszyscy ja wysmiali. moim zdaniem admini powinni sie zastanowic nad tym wyborem. no, chyba ze ilona ma jakies bardzo przydatne i porzadane tutaj umiejetnosci, dla ktorych jest potrzebna
I rowniez zgadzam sie z meryam w sprawie ilosci adminow na forum. moze nie potrafie na to spojrzec bardziej ogolnie, bo zwyczajnie nie znam sytuacji, nie wiem ile jest pracy do wykonania na forum, ani czego ona dotyczy, ale rowniez chcialabym poznac odpowiedz na pytanie, czemu adminow jest az 6, a moderator 1

slowo 'admin' powtorzylam chyba rekordowa ilosc razy w tym poscie

Ostatnio edytowane przez Morgana : 04.10.2013 - 20:03
Morgana jest offline  
stare 04.10.2013, 20:59   #148
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Nie wiem za bardzo, co się dzieje na forum, więc moje zdanie może trochę być nie na miejscu, ale tym razem i ja się przyczepię do podejścia administracji. Nie podoba mi się to, w jaki sposób wybierani są administratorzy i moderatorzy. Nie ma żadnej ankiety, nie ma miejsca, żeby się wypowiedzieć czy taki pomysł byłby w ogóle dobry i czy kandydaci są odpowiednio dobrani. Obecnie jest tak, że ktoś wlatuje do jakiegoś tematu i nagle oświadcza, że doszło 23563252 nowych adminów. Nie no, świetnie, naprawdę, tylko dlaczego dopiero teraz, po fakcie, się o tym dowiaduję? Oczywiście jest możliwość wyrażenia własnego zdania, ale wtedy z kolei zasypywane jest morzem słodkich słów od Bjork(wybacz moje ostre słowa) i na tym się kończy temat.

Krótko mówiąc: boli mnie samowolka w wyborze moderacji/administracji i osobiście wolałbym, gdyby przed postanowieniem czegoś przez jakiś tydzień, dwa czy miesiąc była możliwość wypowiedzenia się na temat kandydatów, a może nawet i ankieta z wielokrotnym wyborem. Bo obecnie szczerze mówiąc, ale to podejście odbieram jako "bardzo ważna jest dla nas opinia innych, ale s*******ajcie". Forum jest dla ludu, więc niech lud wybiera.

I również mnie śmieszy ilość administratorów. Skoro już i tak forum jest zasypane adminami, to po co w ogóle trzymać jeszcze kogoś na stanowisku moderatora? Niech se ma ten czerwony kolorek.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 04.10.2013 - 21:03
Caesum jest offline  
stare 04.10.2013, 21:16   #149
Pink Panther

Reputacja: 25

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
wolałbym, gdyby przed postanowieniem czegoś przez jakiś tydzień, dwa czy miesiąc była możliwość wypowiedzenia się na temat kandydatów, a może nawet i ankieta z wielokrotnym wyborem.
Chciałbym dodać, że na wielu forach zanim zostanie się moderatorem lub administratorem przechodzi się okres próbny jako Junior Moderator/Junior Administrator. Taka osoba ma ograniczone uprawnienia i jest wtedy sprawdzana, jak odnajdzie się w nowej roli, a też dla użytkowników nie ma nagle szoku "Mamy 154 nowych administratorów, też się cieszycie? "

Btw. nie wiem, kto wgrał nowe emotki, ale całuję tej admince rączki, bo niektóre są mega

<------
Pink Panther jest offline  
stare 04.10.2013, 21:29   #150
La Tortura

Ja się dziwię czemu nikt z administracji jeszcze nie odpowiedział. Na żadnego posta. o__O Produkujemy się, produkujemy, a administracja mimo, że jest online i czyta to co naskrobaliśmy po prostu olewa. A piszcie sobie, co nas to. :/
La Tortura jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania