![]() |
#11 | |||||||||||||
Guest
|
![]()
Robaczku, to znów ja! Mwhihihi. <:
A tak na poważnie, znalazłam chwilę, żeby ocenić Twoje postępy, więc do dzieła. (Prawdopodobnie powtórzę czasem to, co pisali inni, bo przejrzałam resztę komentarzy i część z nich pokrywa się z moim zdaniem.) Cytat:
Cytat:
W każdym razie: - Wypowiedź - opis. Nie: - Wypowiedź. Opis. Cytat:
Na wiarygodnego się nie wygląda. Można wyglądać wiarygodnie, ale nie na wiarygodnego. Tak samo - brzmieć wiarygodnie, a nie brzmieć na wiarygodną. (Bo przez telefon brzmi się, a nie wygląda. Chyba, że to jakaś nowa technologia.) Zabrali Dominika ze sobą? A to nie miało być tak, że laska będzie ich z dzieckiem odwiedzać? Chyba się pogubiłam... Zakochał się! :3 (Nie, poważnie, zrobisz z niego geja?) Cytat:
Nie widzę tu sensu. Tzn. okej, zrozumiałabym, gdyby Adele znała gościa wcześniej i nie miała z nim dobrych kontaktów. Wtedy byłoby logiczne, że się wścieka, że siedzi u nich w domu. Ale to chyba normalne, że sąsiedzi czasem odwiedzają nowych lokatorów i nie ma w tym nic złego, żeby trochę u nich posiedzieli? Czemu się wściekła? I skąd ta nienawiść? Może ma pms? Mi też się zdarza "czasem" nienawidzić wszystkich dookoła c: Albo jest w ciąży, takie huśtawki też są podobno normalne. Cytat:
Przecinek stawiaj przed "ponieważ", a nie po. Jeśli czasem masz problemy ze stawianiem przecinków, to spróbuj powiedzieć zdanie na głos. To taka rada od ciotki muchy. Przecinek to moment, kiedy musisz się zatrzymać. Czy lepiej brzmi: mały nie jadł z nimi ponieważ ... już spał czy może: mały nie jadł z nimi ... ponieważ już spał? W drugim cytacie analogicznie. Tu to samo. "Po kolacji" nie jest czynnością, ale określeniem czasu. Przecinki generalnie stawia się, kiedy punktujesz czynności, a więc byłam tam, zrobiłam to, kupiłam tamto i wróciłam do domu. Przecinek po "po kolacji" jest więc zbędny. Jestę stołę. (Przepraszam, musiałam). Cytat:
Abstrahując od spacji przed przecinkiem, wielki plus ode mnie! Podrzuciłeś Juhasowi tekst to zbetowania, prawda? Mądry ruch, bo nawet jeśli Ty nie widzisz błędów, to ktoś inny może je zobaczyć. C: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spod, jeśli już. Cytat:
I paru innych przecinków też by się przydało. Plus zmieniasz cały czas czas. Raz ojciec "wchodzi" do pokoju a za chwilę "zauważył". Musisz postawić albo na czas teraźniejszy, albo na przeszły i trzymać się jednej wersji. Czy dobrze brzmi dla Ciebie zdanie "Kuba wchodził po schodach i upada"? Co wytknęłam, to wytknęłam, ale reasumując jestem zadowolona. Robaczku, wciąż nie jest idealnie, ale jest o niebo lepiej. Nadal dużo pracy przed Tobą, ale ten pierwszy, najważniejszy krok już zrobiłeś. Rozwijaj dalej swój styl, słuchaj ważnych porad, nie załamuj się i dąż do perfekcji! Jeszcze tu zajrzę z nadzieją, że kolejne odcinki będą jeszcze i jeszcze lepsze. C: |
|||||||||||||
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|