Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Poradniki
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 17.01.2009, 22:09   #1
Tuptuś
Guest

Domyślnie Autouruchamianie kodów przy starcie gry.

Za namową Björk postanowiłem napisać krótki poradnik o tym, jak zrobić automatyczne uruchamianie niektórych kodów w grze. Wszystko jest całkowicie bezpieczne, proste i nie psuje gry. W najgorszym przypadku może nie zadziałać kod, które wpisaliśmy

Więc zaczynamy.

1. Otwieramy sobie Notatnik (W Windows XP: Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Notatnik)

2. Wpisujemy sobie jakiś kod, który po wcześniejszym sprawdzeniu na pewno chodzi podczas wpisywania go w widoku otoczenia. Dla przykładu spróbujemy ze znanym kodem boolProp testingCheatsEnabled true. Wpisujemy więc go do pliku. Jeśli mamy zamiar dodać kolejny kod (np. boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true), klikamy Enter i wpisujemy ten kod.

3. Jeśli już dodaliśmy wszystkie kody, których potrzebujemy do autouruchamiania, przechodzimy do zapisu - wybieramy z menu Plik -> Zapisz jako... i w oknie wybieramy z listy Zapisz jako typ: Wszystkie pliki, a jako nazwę pliku wpisujemy userStartup.cheat. Zapisujemy go w lokalizacji Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Config.

4. I gotowe. Teraz nie musisz skrzętnie wpisywać przy każdym uruchomieniu gry "bulpropa", teraz uruchomi się sam

UWAGA! Nie gwarantuję, że każdy kod tam wpisany będzie działać. Jednak nie bójmy się eksperymentować - jak pisałem, błędne wpisanie kodu na pewno nie uszkodzi gry.

Poradnik został w całości napisany przeze mnie, być może gdzieś na jakimś forum/stronie jest coś podobnego, ale tą sztuczkę odkryłem sam dawno dawno temu, jeszcze w 2007 roku

Jeśli znajdziecie jakieś niejasności - proszę tu pisać, od razu poprawię.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania