![]() |
#10 |
Reputacja: 14
|
![]()
Grać w The Sims 3 trzeba się nauczyć, trzeba oswoić się z nią, tak jak było to po przejściu z pierwszej odsłony gry na drugą. Rzeczywiście gra się trudniej, ale w moim odczuciu jest to plus. W The sims 2 bez problemu radzę sobie z ośmioosobową rodziną, tutaj nie bardzo potrafię zapanować nad dwoma simami
![]() Na szczęście simy doskonale radzą sobie same. Ogólnie gra bardzo mi się podoba. Tryb tworzenia sima jest naprawę świetny i Ja osobiście jestem zadowolona ze stworzonych przez siebie simów, nawet pomimo mojej fatalnej grafiki. Fryzur faktycznie nie jest zbyt wiele, ale jakoś mi to nie przeszkadza, zwłaszcza że w dodatkach zapewne pojawią się nowe. Wszystkie fryzury można samodzielnie pokolorować, rozróżniając od jednej do czterech warstw. Podobnie sprawa ma się z makijażem. Jeśli chodzi o ubrania, to moim zdaniem jest ich sporo. Każdy strój ma kilka wersji kolorystycznych, a niektóre także różne wzory. Bardzo podoba mi się, że można oddzielnie dobierać buty, a nawet skarpetki czy rajstopy. Pozytywnie zaskoczyła mnie także ilość okularów. Dzięki opcji "twórz styl" wszystko można dopasować wedle własnego gustu, lub gustu sima ![]() Cech osobowości jest bardzo dużo i naprawdę trudno zdecydować się, które z nich wybrać. Podsumowując: panel tworzenia rodziny jest bardzo szczegółowy i dostarcza zabawę na długi czas. Jeśli nie mamy ochoty się bawić w ustalanie szczegółów wyglądu naszego sima, możemy wybrać sima gotowego, który będzie miał już przypisane wszystkie cechy, lub losowo wybrać tylko głowę sima. Umiejętności sim zdobywa różnie. Jeśli ma predyspozycje do wykonywania danych czynności, na przykład jest "urodzonym kucharzem", nauka tych umiejętności przychodzi mu znacznie łatwiej. W księgarni można kupić książki, które pomagają rozwijać umiejętności. Jeśli sim nigdy danej rzeczy nie robił, nie będzie miał umiejętności z nią powiązanych. Kariera sima też bywa różna. Aby szybciej awansować można zdobywać różne umiejętności. Pojawiają się też okazje, które możemy przyjąć lub nie. Jeśli sim skorzysta z danej okazji, czekają na niego korzyści w pracy włącznie z awansem. Różnego rodzaju okazje dostają także dzieci w szkole. Poza tym, gdy sim idzie do pracy, czy do szkoły, możemy zdecydować o tym co będzie tam robił. To co wybierzemy wpływa na wydajność jego pracy i jego nastrój. Sim wcale więc nie musi wrócić z pracy zmęczony. Moje simy po pracy robią mnóstwo różnych rzeczy ![]() Cieszy mnie także fakt, że nie trzeba na siłę zdobywać przyjaciół, żeby móc awansować. Interakcje między simami zależą od osobowości sima. Są interakcje zwykłe i specjalne, przyjazne i wredne, a także romantyczne i jeszcze inne, których nie pamiętam. w zależności od osobowości mamy różne tematy do rozmowy, a od osobowości naszego rozmówcy zależy, jak nas będzie postrzegał. Jest to naprawdę świetne. Jeśli chodzi o brak różnych rodzajów pocałunków (choć i tak nie jest to prawdą, że jest tylko jeden rodzaj, bo to zależy od osobowości sima), to zupełnie mi to nie przeszkadza. W TS2 można było zbudować silne relacje tylko się całując i flirtując, w TS3 kontakty są głębsze i opierają się na wzajemnych upodobaniach itp.. Marzenia sima i nastrójniki bardzo mi się podobają. Marzeń nie trzeba spełniać, ale można, czyli działają podobnie jak pragnienia w TS2, ale są dużo ciekawsze i przede wszystkim różne. Są takie związane z daną sytuacją, na przykład gdy simka jest w ciąży, a są też takie, które zależne są od osobowości sima. Opcję "stwórz styl" po prostu pokochałam. Daje ona niesamowite możliwości zarówno w kreowaniu wyglądu sima, jak i wystroju mieszkania. (...) Opcja "twórz styl" daje nam praktycznie nieograniczone możliwości, a to jak ją wykorzystamy zależy od naszej wyobraźni i kreatywności. Obiektów w trybie kupowania i w trybie budowy faktycznie nie jest zbyt dużo, zwłaszcza, jeśli w The Sims 2 miało się ich mnóstwo. Gdybym jednak nie grała w TS2, sądzę, że ta ilość na początek zupełnie by mi wystarczała. Pór roku czy zwierzaków ani innych dodatków jeszcze mi nie brakuje, ponieważ w The Sims 3 jest tyle rzeczy do odkrycia, że nie mam czasu się nad tym zastanawiać ![]() To wszystko, przynajmniej na razie ![]() Ogólnie grę odbieram baaardzo pozytywnie. Muszę tylko ulepszyć swój komputer, żeby móc cieszyć się lepszą grafiką ![]()
OJSG: Życie simów według Irbis *** Trzeci dom Patrycji i Antoniego. *** Życie rodziny Wichura: Część 22 Ostatnio edytowane przez Irbis : 21.05.2009 - 11:42 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|