Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Poradniki

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.05.2009, 19:58   #1
ICanMore
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 3 - Porady (FAQ)

Ponowię swoje pytanie, bo bardzo zależy mi na odpowiedzi, a mianowicie:
można zrobić jedną rodzinę, grać w nią, a później założyć kolejną, grać inną, i w między czasie moc grać np jakaś już istniejącą? Niestety, nie wiem, a u mnie 'da się' (a może po prostu tylko tak umiem ) grać jedną rodziną, a kiedy chcę inną, to tamta się usuwa
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.05.2009, 13:32   #2
Fizzly
Guest

Cytat:
Napisał ICanMore Zobacz post
Ponowię swoje pytanie, bo bardzo zależy mi na odpowiedzi, a mianowicie:
można zrobić jedną rodzinę, grać w nią, a później założyć kolejną, grać inną, i w między czasie moc grać np jakaś już istniejącą? Niestety, nie wiem, a u mnie 'da się' (a może po prostu tylko tak umiem ) grać jedną rodziną, a kiedy chcę inną, to tamta się usuwa
Da się. Korzystasz z przycisku "Zmień aktywną rodzinę", koniecznie ZAPISUJĄC grę przed zmianą rodzinki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 09:04   #3
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Fizzly Zobacz post
Da się. Korzystasz z przycisku "Zmień aktywną rodzinę", koniecznie ZAPISUJĄC grę przed zmianą rodzinki.
A nie zgodzę się z kolegą co do konieczności zapisu przed zmianą aktywnej rodziny. Odkryłam to całkiem przypadkiem, gdy chciałam sprawdzić czy czasem dzieci z mojej zaginionej rodziny nie trafiły do ośrodka adopcyjnego. W losowo wybranej rodzinie kazałam simowi adoptować dziecko i nie chciałam zapisać tego stanu gry, więc zmieniłam aktywną rodzinę bez zapisu. Sim nadal miał to niezapisane dziecko
Wychodzi na to, że niekoniecznie trzeba zapisać grę przed zmianą aktywnej rodziny, aczkolwiek zawsze lepiej to zrobić na wypadek losowych zdarzeń, takich jak na przykład nagły brak prądu

Co do kodów i polepszania simowego nastroju za ich pomocą to jestem zdecydowanie na nie. I żałuję, że przeczytałam o możliwościach testingCheatsEnabled, bo teraz będzie mnie korciło, żeby od czasu do czasu tego użyć
stare 29.05.2009, 12:58   #4
Ilona
Guest

nie wiem gdzie wrzucić,wiec daje tu do porad

za tydzień ukarze się program do tworzenia własnych dodatków do trojki,coś podobnego do Simpe

http://www.thesimsresource.com/workshop
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 15:39   #5
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał ilona Zobacz post
nie wiem gdzie wrzucić,wiec daje tu do porad

za tydzień ukarze się program do tworzenia własnych dodatków do trojki,coś podobnego do Simpe

http://www.thesimsresource.com/workshop
.....ten program juz jest i nazywa sie SimPE...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 17:08   #6
Ilona
Guest

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
.....ten program juz jest i nazywa sie SimPE...

do dwójki tak,ale ja pisałam o programie do trojki,który jest na wykończeniu i ukarze się za tydzień-wrzuć sobie tłumaczenie strony w Google
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 08:46   #7
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał ilona Zobacz post
do dwójki tak,ale ja pisałam o programie do trojki,który jest na wykończeniu i ukarze się za tydzień-wrzuć sobie tłumaczenie strony w Google
A ja pisalam ze mam SimPE do TS3 juz od tygodnia. Tyle ze jak pisalam w innym watku tym razem jest to jedynie "unpacker", bez default mesh nic nowego nie stworzysz, a recolor to mzoesz w grze zrobic. Oprocz SimPE pod TS3 istnieja jeszcze dwa niezalezne programy rozpakowujace archiwa gry. Wystarczy poszukac w sieci. Nie bede dawala tutaj linkow do tego, bo nie wiem czy mozna na tym forum a to strony w koncu "konkurencyjne" Na tamtym forum jest takze informacja na temat rozmow z Maxisem co do udostepnienia wspomnianych domyslnych ksztaltow itd. Robia to ci sami ludzie, ktorzy robili SimPE pod TS2.

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania