|
|
|
|
#1 |
|
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
Dobrze byłoby jeszcze podać kartę graficzną. (Start>uruchom>wpisz"dxdiag" zakładka "ekran"" Ale pewnie jest na podobnym poziomie co reszta sprzętu. Także gra odpali na pewno, ale na wodotryski graficzne nie licz ;p
Na średnich ustawieniach sądzę, że powinna Ci chodzić całkiem znośnie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 10
|
Jestem lewa w kwestii informatyki, stąd moje pytania i wątpliwości:
Czy może ktoś wypisac jakie powinny byc standardy i właściwości (pojemnośc, karta graficzna procesor itp.) komputera dla wszystkich dodatków i akcesorii The Sims 3 + inne edycje typu The Sims Średniowiecze. Jeszcze lepiej, jakby ktoś miły mógł podac standardy wszystkich dodatków z The Sims 2 i The sims 3 łacznie gdyby chciało się zgrac na jeden komputer. Z góry dzięki za odp. Podana strona w pierwszym poście pokazuje czy jedna gra mi pójdzie, a jak można zaznaczyc kilka dodatków? Czy Wtedy się zmienia jedynie pamięc RAM, czy też już karta, procesor itp.? Jestem zielona w tych sprawach. Ostatnio edytowane przez Ilona : 30.05.2013 - 19:23 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
Same dodatki w jakiś drastyczny sposób nie wypływają na wydajność.
Bardziej kwestia otoczenia w jakim grasz ma na to wpływ.
|
|
|
#5 |
|
|
A czy ja mam dobre wymagania jak na kilka dodatków? (w tej chwili komputer jest oczyszczony ze wszystkiego praktycznie, brak gier i programów dodatkowych).
PRODUCENT: HP (ponoc HP sa benadziejne i szybko się przegrzewają z czym się zgodze w moim przypadku niestety.) MODEL: HP G62 Notebook PC KLASYFIKACJA (indeks wydajnosci): 5,1 --> co to jest, powinno byc wysokie czy niskie? PROCESOR: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 350 @ 2.27GHz 2.27GHz PAMIEC (RAM): 4,00GB (dostepne 3,86G ![]() TYP SYSTEMU: 64-bitowy system operacyjny (o co chodzi z tym 64-bitowymi, sa jeszcze 30bitowe). Wybaczcie za moja zielonośc, ale kiedyś simsy chodziły mi bez zarzutu sama podstawa, wczoraj próbowałam zainstalowac i odpalic i komputer w kilka sekund robi się goracy i gaśnie. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Primo - nie 30 tylko 32 bitowe i 64 bitowe
(dwa do potęgi n)secundo - 32 bitowy - jedno rdzeniowy procesor a 64 bitowy - dwu rdzeniowy. (jeżeli 32 zainstalujesz na dwu rdzeniowym będzie Ci działał jak jedno rdzeniowy [o połowę wolniej] treso - kup sobie podkładkę chłodzącą. quatro - indeks wydajności powinien być wysoki cinque - Masz dobrego kompa na większość gierek ![]() sei - rób raz na jakiś czas skan CC Cleaner. Oczyści to z wszelkiej maści i rodzaju niepotrzebnego dziadostwa co na kompie siedzi. sette - Im mniej masz badziewia na dysku, tym lepiej będą Ci chodzić Simsy. otto - Jak Ci się gra zamula, pobaw się ustawieniami grafiki/wydajności i dopasuj najbardziej odpowiednie. nove - A masz Win Vistę czy 7 tak w ogóle? Różne wymagania mają ![]() dieci - Jak się przegrzewa, to oczyść wentylator. Czasem pomaga
To co zwiemy różą pod inną nazwą równie pięknie by pachniało... Ostatnio edytowane przez anizali : 01.06.2013 - 21:13 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
anizali, odpowiedź pierwsza klasa
dziękuje.Własnie to najbardziej mnie zadziwiało, że z początku lapek utrzymywał gre w super stanie, chodziła jak masełko a sam laptop działał całymi dniami. Dziś ma mniej wiecej 3 lata a gra nawet nie chce odpalic, bo od razu komputer jest goracy i pada. A ile mniej wiecej powinnam miec pamieci RAM na podstawe TS3 + 10 dodatków i akcesorii? Z góry jeszcze raz dzięki za odp. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Obstawiam, że masz Win 7...
![]() Na Tyle dodatków ( bo chyba wszystkie jakie wyszły ) powinno wystarczyć tyle co masz. (4Gb)Ja mam laptopa z podobnymi parametrami jak ty, i mi chodzi TS3 ze wszystkimi dodatkami poza akcesoriami i sporą ilością nieoficjalnych z neta. Troszkę lagów mam (bardziej graficznych i standardowych - zacinanie się Sima w drzwiach np.) ale chodzi dobrze.
|
|
|
|
#9 |
|
|
Tak dokładnie, mam Win7
![]() Czyli w takim wypadku jak laptop pada a własciwosci i wymagania ma prawidłowe to problemem musi byc kurz w srodku (był czyszczony w serwisie kilka miesiecy temu) przez co sie komputer przegrzewa. Dzieki |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Oczyść wentylator i kratkę go osłaniającą.
![]() I, jak radziłam - kup podkładkę chłodzącą. Weź sprawdź temperaturę procesora (chociażby programem SpeedFan) A nie ma za co
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|