Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.01.2011, 17:43   #1
monika.s
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą

Cytat:
Napisał ilona Zobacz post
zalecam wyczyścić rejestr z resztek plików -CCleaner-i dopiero wtedy zainstalować grę na nowo,czy przed uruchomianiem gry włączasz manualnie wentylator na karcie graficznej?
Przed uruchomieniem gry nie robię nic. Możesz jaśniej o manualnym włączaniu wentylatora?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.01.2011, 18:04   #2
Ilona
Guest

najpierw ściągnij sobie ten program CCleaner-jest darmowy i nim wyczyść rejestr,ale nie rób kopi zapasowej,bo jest nie potrzebna

a jeżeli chodzi o kartę graficzna-kliknij prawym myszy na pulpicie i powinno Ci się okno otworzyć i zaraz u góry będzie od karty-powinien być znaczek ati-ja mam kartę hd 5570,wiec chyba opcje są podobne,wiec klikasz na ta opcje

otworzy Ci się takie okno

wybierasz zaznaczona opcje

i powinnaś mieć coś takiego,wentylator ustawiasz na ostatnim pasku,gdzie jest 20-100,optymalne podczas gry,to 85% tak,jak u mnie,a po skończonej grze ustaw na 30%

,po prawej jest pokazana temperatura komputera-u mnie podczas gry wynosi 51 stopni,później jest aktywność i praca wentylatorów
po ustawieniu wybierz zatwierdź i ok

Ostatnio edytowane przez Ilona : 27.01.2011 - 18:07
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2011, 18:24   #3
monika.s
Guest

Jest mały problem, mianowicie nie ma u mnie zaznaczonej przez ciebie do wybrania opcji (ATI Overdrive), za to jest cos takiego: Power play. jak działać w tym wypadku?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2011, 21:04   #4
as_babe
Guest

Cześć, ja mam ten sam problem co anie_1981...
Mianowicie moje simy się zawieszają. Mam jedną rodzinkę którą gram, jedną ulubioną. I oczywiście po kilku simowych tygodniach zaczęły sie problemy. Simy zaczęły zastygać, stawać się niewidzialne lub znikać zupełnie... Panel sterowania również czasem znika. Kod resetsima czasem pomaga, niestety... CZASEM.
myslałam, że to przez mody... wykasowałam, myślałam, że przez korzystanie z kodu testingcheatsenabled on, więc przestałam go używać, na forach przeczytałam o przeprowadzce simów, więc spróbowałam i tego, bezczele zawiesiły się permanentnie w trakcie przeprowadzki!! Zmieniłam im więc lokum przez edycję miasta i już po wybudowaniu nowego domu, wszystkie po kolei złapały zawiechę....
Niewiarygdnie wkurzające, że w tak popularnej grze pojawiają się takie błędy, i nic nie mozna z tym zrobić. Strasznie frustrujące, że w TS3 nie mozna grać długo jedną rodzinką, bo system zapisu jest tak niedopracowany, ze zaczynają się problemy, które praktycznie z czasem uniemożliwiaja normalna grę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2011, 16:46   #5
anie_1981

Reputacja: 10

Ja mam stacjonarkę i strasznie mi się przegrzewała, ale zakup jednego wiatraczka załatwił sprawę. W przypadku lapków jest faktycznie gorzej, ale pomyśl o pewnej inwestycji. Istnieją chłodzące podstawki do laptopów. Mają zamontowane własne wiatraczki i chyba podłącza się je do kompa przez port USB (żeby miały prąd), ale nie wiem, bo ja mam zwykłą podkładkę, która tylko unosi lapka w górę, co ułatwia cyrkulację powietrza. Mój lapek to już tylko maszyna do pisania, stary jest i mało go używam. Żadna szanująca się gra już na nim nie pójdzie...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.01.2011, 14:52   #6
Kamis

Tych plików z cyferkami nie widać. Nawet jak wyjdę i wejdę do programu :<

Życie pisze swój scenariusz, nieważne jakie były plany.
Kamis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.02.2011, 19:33   #7
anie_1981

Mam dosyć trudne pytanie. Ściągnęłam z GW Simkę. Chciałam ją oczyścić, ale mi się nie udało, to znaczy nie wszystko zostało usunięte. Nie wiem jak konkretnie działa ten program, wiem, że mam odznaczyć to czego w pliku sims3pack nie chcę. Zakładam więc, że pierwszy plik, to rzeczywisty plik Sima, to jaki jest. A co z resztą? Można wszystko odznaczyć? Bo mi się coś z kolorem skóry zrobiło, że ma opis jak dodatkowa skórka. Nie chcę tego. Powie ktoś co i jak?
stare 02.02.2011, 12:32   #8
Stephenowa

Jeju, ale Wy macie sporo problemów.
Ja gram w PZ może od 3 dnia po premierze- raz mnie wywaliło do pulpitu.
Czasem simy się tną, ale nie ma tek, że na stałe. Tym bardziej nie znikają same.: O
A u mnie jest taka jedna w sumie sprawa, która przeszkadza.
Mianowicie w BP, wszystkie Simy z miasta zbierają się pod siłownią czy czym tam, i stoją tam. Nie tylko ludzie, ale też wampiry, co wiąże się z tym, że palą się za dnia. Simy załatwiają się pod siebie, wymiotują i głodują, mdleją. Nie mogę do nich podejść, czy coś, pogadać lub zawołać. Ale za to gdy jestem w domu, czy gdzieś indziej mogę zadzwonić do jednego z nich i zaprosić, wtedy normalnie się spotykamy. Mnie to wkurza, populacja mojego miasta się zmniejsza! ; /
Jakieś pomysły?
stare 03.02.2011, 16:01   #9
Klara712

Ja mam kolejny problem. Otóż od jakiegoś czasu nie mogę zadzwonić po usługi. Tzn. dzwonię np. po opiekunkę, ale ona nie przychodzi,więc dzwonię jeszcze raz. Wyświetla mi się się jednak, że ona już jest zatrudniona. Nie dostaję także poczty i gazety. Nie przychodzi do mnie nawet Mroczny Kosiarz. Gdy sim umiera zamienia się w ducha i lewituje sobie cały czas w tym samym miejscu a rodzina go opłakuje. Nie chce odejść w zaświaty. Nie wiem już co mam z tym zrobić.
Klara712 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.02.2011, 14:08   #10
anie_1981

Wściekła jestem na grę, bo przerobiłam rodzinie dom, potem poszłam do innych ludzi i się okazało, że gra skasowała im ten dom. W ogóle nic nie było, tylko wielka, niebieska plama. Ludzi ratowałam NRaas'em (co ja bym bez niego zrobiła). Po prostu dałam opcję dodaj Sima i zaznaczyłam wszystkich mieszkańców tego domu. Tamten dom mi się podobał, do innego się nie mogę przyzwyczaić. Ciągle coś nie tak z tą grą. Jak na złość nie mam wcześniejszego zapisu, żeby im ten domek odzyskać. To była mozolna przeróbka domu maxisa.... I zapisywanie gry znowu mi szwankuje. Kiedyś miałam błąd zapisu 12, 13 i 14. Gra potrafiła się sama wyłączyć podczas zapisu. Ostatnio tego problemu nie mam, ale mam inny błąd, błąd 16. Wydaje mi się, że to on może psuć domy. Jak zrobię "zapisz", to mam błąd zapisu, muszę zapisywać jeszcze raz. Za drugim razem jest niby dobrze, ale już raz to znikanie domu miałam. Tylko wtedy udało mi się wrócić do wcześniejszego zapisu. Teraz już nie. Muszę zapisywać przez "zapisz jako", ale wtedy nie ma kopi zapisu, więc robią sobie sama te kopie na zasadzie, że na zmianę zapisuję jako "[Nazwa Miasta] 1" i [Nazwa Miasta] 2. Wtedy się szybciutko zapisuje i nie ma błędu zapisu. Ale to i tak denerwujące.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania