Wróć   TheSims.PL - Forum > Pozostałe gry > Pozostałe gry z serii The Sims

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.09.2011, 16:16   #681
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jak grać kimś innym niż królem?

Acha... No cóż na razie mam taką misję której nie mogę przejść. Mam spełnić 3 życzenia jakiegoś potworka z kopalni, krab jakiś. Potrzebuję zupy z drobiu i mazidła na wąsy. Nie wiem skąd wziąć drób i składniki na mazidło, bo nie mam powiedziane co wchodzi w skład takiego mazidła.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.09.2011, 17:31   #682
margonia
Guest

Domyślnie Odp: Jak grać kimś innym niż królem?

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Acha... No cóż na razie mam taką misję której nie mogę przejść. Mam spełnić 3 życzenia jakiegoś potworka z kopalni, krab jakiś. Potrzebuję zupy z drobiu i mazidła na wąsy. Nie wiem skąd wziąć drób i składniki na mazidło, bo nie mam powiedziane co wchodzi w skład takiego mazidła.
Idź do wioski i kup trochę drobiu na zupę oraz bodajże miód na mazidło do wąsów. Z tego, co pamiętam, składniki do mazidła znajdziesz wśród różnych potraw, klikając na piec do gotowania. Przebiegnij listę potraw i przeczytaj, co potrzebujesz do mazidła. Większość wytworów potrzebnych do misji robi się w piecu do gotowania lub w kuźni.
Na przyszłość, w kramie w wiosce można kupić prawie wszystko
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.09.2011, 17:36   #683
anie_1981

Domyślnie Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Nie znalazłam drobiu w kramie wiejskim... Był gołąb, ale gra nie uważa go za drób, bo mam nadal na szaro tą potrawę. No chyba, że 3 gołębie to za mało...
stare 06.09.2011, 18:03   #684
margonia
Guest

Cytat:
Nie znalazłam drobiu w kramie wiejskim... Był gołąb, ale gra nie uważa go za drób, bo mam nadal na szaro tą potrawę. No chyba, że 3 gołębie to za mało...
Mięso drobiowe jest na drugiej albo trzeciej pozycji na liście w wiejskim kramie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.09.2011, 18:11   #685
anie_1981

Już znalazłam. Zaliczyłam w końcu ta misję. Teraz mam kolejne pytanie. Wybudowałam już jakiś Kościół i teraz dobudowałam kuźnię i babkę Kowala (Ginewra Kowalska). Dałby ktoś przykład nazwy misji na Kowala? Bo jakoś niczego pod kowala tam nie widzę...
stare 16.09.2011, 08:26   #686
Linda

Mam pytanie o ślub w Średniowieczu. Wcześniej grałam w misję Ślub i wszystko było w porządku, jednak teraz (może po zainstalowaniu Piratów i Bogatych) mam problem z jedną parą. Niby wszystko dobrze ale jak mają wziąć ślub to pokazuje im się taki znaczek, że przejść nie mogą i pojawia się napis: Czy wszystko było jak należy, czy ktoś stchórzył? I tak ciągle, co bym nie robiła i ile razy bym nie próbowała. Ogólnie w tej samej misji inna simka wzięła ślub (chociaż też ze 3 razy musiałam próbować).
Linda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2011, 10:03   #687
anie_1981

Nie robiłam jeszcze takiej misji, na razie gram tylko Królową. Teraz zaczęłam misję dla mojej kowalki, pt. Zaginione Dziecko. Mam też zadania dzienne i nie mogę zdobyć chropanu, wie ktoś może skąd go wziąć? Miałam naprawić łódź i broję, żelaziwo można kupić w miasteczku, ale tego chropanu nie ma...
stare 16.09.2011, 10:15   #688
Linda

Odkrywaj wszystkie te "górki kamieni". Chropan będzie jako taka górka lub będzie wypadał jako dodatek z innych metali.
stare 16.09.2011, 10:33   #689
Searle

Cytat:
Dałby ktoś przykład nazwy misji na Kowala? Bo jakoś niczego pod kowala tam nie widzę...
Jest sporo takich misji, w których wybierasz z proponowanych przez grę postaci, którą będziesz grać.
stare 16.09.2011, 11:23   #690
Linda

Przy chyba 50tej próbie w końcu udało mi się wziąć ten ślub. Jeśli chodzi o misje dla kowala to np. po zawiązaniu sojuszu z Mechanowem (opcja na mapie świata) masz misję Te zwariowane golemy dla kowala. Kowalem możesz też robić misje, które mają taki symbol kilku ludzików. Wtedy sobie wybierasz, którym simem chcesz grać. To np. Wyzwanie rybaka, Dzień bibelotów. Kowal może też zrobić misję o szynszylach w którymś tam podejściu.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania