Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.07.2012, 15:38   #1
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Swedish House - by Einarr

Dom jest BOSKI. Ponadto podchodzi pod mój styl, a ma w sobie to coś, czego ja od samej siebie nie potrafię wyciągnąć, a co w tej pracy mnie powaliło na kolana.
Przede wszystkim świetna kolorystyka. Część jadalniana i aneks kuchenny () są tak śliczne, że najchętniej splagiatowałabym je w którymś ze swoich domków! No i obróbka zdjęć też zrobiła swoje - zdjęcia są mega wyraźne, kontrast jest odpowiednio podkręcony tam, gdzie trzeba, i tym samym wszystkie pomieszczenia są wzorowo oświetlone. Używasz jakichś modyfikacji świateł?
Ogród to dla mnie raj! Ja chcę takie u siebie! ;(
I jeszcze tak hasłowo - IKEA rządzi! :>
No dobra, a teraz po tych wszystkich moich ohach i ahach trochę wyłapanych błędów, tudzież równic w gustach.
Obie łazienki. Przede wszystkim kolorystyka - nie powinny być zbyt ciemne, bo to przytłacza. Zbyt małe też nie, bo wtedy jest problem z ustawianiem sprzętów.
Turkusowa łazienka pod tym względem jest największym minusem domu - ciemna kolorystyka, brak dekoracji, niefortunna firanka, kibel zamontowany w złym miejscu (), wanna, z której nie da się skorzystać. Tym gorzej dla Ciebie, że na rzutach wygląda ona na dosyć sporą i nie trzeba było robić wrażenia, że jest bardzo mała.
Zielona łazienka natomiast na zdjęciach prezentuje się bardzo niekorzystnie. Kolorystyka - to raz, a kiepskie ujęcia - to dwa.
Fotel w salonie mogłeś już dać w tym samym stylu i wzorze, co kanapa

Wyjątkowo 10/10, bo pozytywne wrażenie przeważyło szalę. No i może też taka ocena dlatego, że dom w gruncie rzeczy pokazuje ten sam styl, w którym ja buduję, ale w jeszcze innym, ciekawszym poniekąd, wydaniu
Mam nadzieję, że zobaczę coś jeszcze Twojego z tej części gry. Tak o - żeby oko nacieszyć

Ostatnio edytowane przez Liv : 04.07.2012 - 15:41
Liv jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.07.2012, 19:31   #2
Aoi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Swedish House - by Einarr

Chyba się zakochałam Dom jest fantastyczny. Co prawda z zewnątrz niezbyt mnie zachwyca, ale otoczenie domu i wnętrza są boskie. Wszystko jest takie proste, nieskomplikowane i spokojne. Ikeowskie meble sprawiają, że wszystko jest takie normalne i swojskie, a nie nie wiadomo jak wyrafinowane i ekskluzywne. Aż chce się mieszkać w takim domu W ogóle muszę Cię pochwalić za zdjęcia. Świetna jakość i kolorystyka. Mam wrażenie, jakbym patrzyła na prawdziwy dom, a nie na projekt w grze xd Nie jestem w stanie zrozumieć tylko tych rzutów. Po kiego są tak obrobione i małe? Nic na nich nie widać i nijak się nie mają do reszty prezentacji. To samo dwa pierwsze zdjęcia. Chyba wolę, jak wszystko jest jednego rozmiaru.
No, to skoro już krytykuję Nie bardzo podoba mi się połączenie pasiastej sofy z fotelem. Jedno do drugiego średnio pasuje, jedno powinno być wymienione. W kuchni wiszące szafki kolorystycznie średnio mi pasują, lepsze by były z jasnego drewna. Łazienki. Niby są ok, ale coś mi jednak nie gra. Nie wiem co. Chyba kolorystyka. Oprócz oczywiście kibelka postawionego przy wielkim oknie Chyba niechętnie bym z niego korzystała. W pokoju nastolatki (który jest boski) usunęłabym tylko jedno z luster. Aż dwa to lekka przesada.

To chyba wszystko. Ocenię dom na 9,99/10. Tą jedną setną odjęłam za sedes przy oknie :]
Aoi jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania