![]() |
#1 |
Guest
|
![]() ![]() Przed wami nowoczesny, prosty dom. Zamieszkany przez małżeństwo z dorastającą córką. Zapraszam do obejrzenia zdjęć i skomentowania projektu. -Einarr BRYŁA, front domu: ![]() ![]() Ogród, tył domu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WNĘTRZA, salon z aneksem kuchennym: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Łazienka na parterze (i z góry przepraszam, aranżowanie łazienek w 'dwójce' to dla mnie czarna magia ![]() ![]() ![]() Pokój gościnny: ![]() ![]() ![]() ![]() Sypialnia nastolatki: ![]() ![]() ![]() Łazienka na piętrze: ![]() ![]() ![]() Sypialnia rodziców: ![]() ![]() ![]() RZUTY: ![]() ![]() Liczę na wskazówki i wasze opinię. Był to mój pierwszy, tak poważny projekt w tej części gry.. -Einarr Ostatnio edytowane przez Spectrum : 04.07.2012 - 13:52 |
|
![]() |
#2 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Porównując ten dom z Twoimi innymi pracami (co prawda z Ts3) to w moim odczuciu cofnąłeś się. Bryła jest katastrofalna (coś Ty zrobił z elewacją?), ogród podobnie. We wnętrzach nie jest dużo lepiej. Nieco opatrzony maxis match Ci zdecydowanie nie służy. Salon jest mdły. O łazienkach sam powiedziałeś już wszystko - czarna magia. W sypialniach jest lepiej, ale nadal nudno. Jeśli miałbym powiedzieć co trzeba zmienić odpowiedział bym, że wszystko. Powinieneś wrócić do ts3, lub porzucić maxis match (albo nadać mu więcej wyrazistości i własnej kreatywności). Oceny liczbowej nie podaję, bo byłaby bardzo niska - zbyt niska jak dla Ciebie.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
zacznę od tego, że dom od zewnątrz wmurował mnie w podłogę, umiesz budować piękne ogrody, a bryły nie stanowią dla Ciebie problemu, gdyż są bardzo dobre
salon wydaje mi się zbyt zimny barwami, brakuje tam jakichś ciepłych akcentów, ale mimo tego ładne dobrałeś meble i inne pierdółki kuchnia jest piękna -,-' też taką chcę :C w 1 łazience przyczepię się do półścianki przy sedesie, mogłeś dać inną xD a tak poza tym jest śliczna, tylko ten oliwkowy zielony jest taki trochę rzygowaty ;> pokój gościnny, tak samo jak pokój nastolatki - są genialne, widać, że to jest twój styl i umiesz dobrze projektować ;___; łazienka #2 podobnie jak salon jest za zimna xD mimo tego jest lepsza od tej pierwszej sypialnia rodziców jest taka tradycyjna, podoba mi się, jest taka nieoryginalna, ale to dobrze! ![]() rzuty skiepściłeś, są za małe i niepotrzebnie obrobione, za to minusik ;p ogólnie, praca mi się podoba, nawet bardzo, więc daję 8,5/10 ;D
#4 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Dom jest BOSKI. Ponadto podchodzi pod mój styl, a ma w sobie to coś, czego ja od samej siebie nie potrafię wyciągnąć, a co w tej pracy mnie powaliło na kolana.
Przede wszystkim świetna kolorystyka. Część jadalniana i aneks kuchenny ( ![]() Ogród to dla mnie raj! Ja chcę takie u siebie! ;( I jeszcze tak hasłowo - IKEA rządzi! :> No dobra, a teraz po tych wszystkich moich ohach i ahach trochę wyłapanych błędów, tudzież równic w gustach. Obie łazienki. Przede wszystkim kolorystyka - nie powinny być zbyt ciemne, bo to przytłacza. Zbyt małe też nie, bo wtedy jest problem z ustawianiem sprzętów. Turkusowa łazienka pod tym względem jest największym minusem domu - ciemna kolorystyka, brak dekoracji, niefortunna firanka, kibel zamontowany w złym miejscu ( ![]() Zielona łazienka natomiast na zdjęciach prezentuje się bardzo niekorzystnie. Kolorystyka - to raz, a kiepskie ujęcia - to dwa. Fotel w salonie mogłeś już dać w tym samym stylu i wzorze, co kanapa ![]() Wyjątkowo 10/10, bo pozytywne wrażenie przeważyło szalę. No i może też taka ocena dlatego, że dom w gruncie rzeczy pokazuje ten sam styl, w którym ja buduję, ale w jeszcze innym, ciekawszym poniekąd, wydaniu ![]() Mam nadzieję, że zobaczę coś jeszcze Twojego z tej części gry. Tak o - żeby oko nacieszyć ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 04.07.2012 - 14:41 |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Chyba się zakochałam
![]() ![]() ![]() No, to skoro już krytykuję ![]() ![]() To chyba wszystko. Ocenię dom na 9,99/10. Tą jedną setną odjęłam za sedes przy oknie :] |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
coz... nie komentuje domkow z gry, ale to przeszlo wszelkie pojecia.
zaczne od...nazwy. to niestety nie jest swedish house? to, ze nawaliles mebli z Ikei nie swiadczy, ze dom jest typowo szwedzki. ta, ikea - szwecja, ale to o niczym nie swiadczy. dla Twojej wiadomosci: szwedzkie domy, i nie to, ze sie nie znam, bylam w Szwecji : ) w Sztokholmie, ale mniejsza z tym. dobra, koniec. wystroj wnetrz? ja nie widze w tym szwecji. szwedzki styl charakterzyuje sie polaczeniem wiejskosci i nowoczesnosci, no i przy okazji - przepych. jasne, pastelowe kolory, male, wypelnione wnetrza. no przykro mi, ja w tym nie widze Szwecji, a dosyc sie znam na tym stylu, bo go uwielbiam ; / wiem, ze w simsach jest trudno stworzyc. no i dosyc sie zbulwersowalam, stad taki moze chamski komentarz. a teraz waflowanie. powiem Ci, ze gdyby nie nazwa...byloby idealnie. ogrod idealny. kolory cudowne wrecz. chociaz czuc tu oczywiscie klimat Liv ; | pokoj goscinny super, lazienka tez. ale salon niestety zawiodl mnie, to samo kuchnia... kuchnia powinna taka ambitna, ale zarazem prosta, jasna. eh... i jadalnia taka prawdziwa. ej, dobra. juz sie nie czepiam. brakuje tej jadalni jednak, bo pokoj dla gosci jest, a jadalni nie ma. na tym koncze moja wypowiedz. nie miej mi za zle. |
![]() |
#7 | |||||
Guest
|
![]()
Bardzo dziękuję za komentarze ;3
Widzę, że opinie są podzielone. Jestem już swiadom błędów, jakie popełniłem podczas tworzenia tego projektu. Niestety mimo wielu dni poświęconych temu domu, nie wszystko jest idealnie. Teraz odpowiadanie xd: _________________ - Cytat:
![]() Poza tym cieszę się, że projekt (wyłączając nazwę xD) Ci się spodobał. __________________ - Cytat:
Dziękuję ![]() a co do fotela, to absolutnie się nie zgodzę. Wydaje mi się, że gdyby był tam fotel z tej samej serii, co kanapa, to pomieszczenie straciłoby na tym wiele. ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje. każdy ma przecież prawo do własnego zdania. ![]() ___________________ - Cytat:
- Dziękuję, nieskromnie powiem, że jestem z niego bardzo zadowolony. - co do łazienek, to wiem. Nie potrafię ich odpowiednio rozplanować.. Niestety wyszły jak wyszły. W przyszłości, podczas projektowania postaram się zastosować do rad ;3, - Na pewno coś jeszcze z 'dwójki' wstawię, na razie jednak muszę odpocząć od drugiej generacji. Tworzenie tego domu pochłonęło dużo mojego czasu, i szczerzę mówiąc nie mogę się już na 'dwójkę' patrzyć xd. _______________________________ - Cytat:
- Bardzo mi miło. Z ogrodem nie miałem problemu, za top bryła kosztowała mnie trochę wysiłku i cierpliwości :>. - Z rzutami masz rację.. Chciałem dobrze - przedobrzyłem. _____________________________ - Cytat:
- Bryła, jak bryła. W sumie nie widzę w niej nic złego ![]() -Łazienki, owszem - są mdłe. Salon za to wydaje mi się po prostu przestronny i skromny. - Wiesz, wrócę, ale z pewnością nie zrezygnuję z projektowania w 'dwójce'. Może nie tak często jak w Sims 3, ale jednak. W 'dwójce' trudniej jest zaaranżować wnętrza, czy wybudować bryłę. I właśnie to mnie zachęca. Chcę się w jakimś stopniu rozwinąć, a nie stać w miejscu. Spodziewać się wiec możesz moich projektów w obydwu działach. - dziękuję jednak za surową ocenę, cieszę się, że wymaga się ode mnie czegoś więcej. _________________ Czy ktoś jeszcze skomentuje? edit: @down : Wiem, też mam ten fotel :<. No trzeba się przyznać do błędu, niema co XD Ostatnio edytowane przez Spectrum : 04.07.2012 - 20:17 |
|||||
![]() |
#8 |
|
![]()
O, mam jeszcze jedną wadę
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|