Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.07.2012, 20:01   #1
Spectrum
Guest

Domyślnie Odp: Swedish House - by Einarr

Bardzo dziękuję za komentarze ;3

Widzę, że opinie są podzielone. Jestem już swiadom błędów, jakie popełniłem podczas tworzenia tego projektu. Niestety mimo wielu dni poświęconych temu domu, nie wszystko jest idealnie.

Teraz odpowiadanie xd:
zaczne od...nazwy. to niestety nie jest swedish house? to, ze nawaliles mebli z Ikei nie swiadczy, ze dom jest typowo szwedzki. ta, ikea - szwecja, ale to o niczym nie swiadczy.
dla Twojej wiadomosci: szwedzkie domy, i nie to, ze sie nie znam, bylam w Szwecji : ) w Sztokholmie, ale mniejsza z tym. dobra, koniec. [..]
Wiem, nazwa z domem wiele wspólnego niema. Po prostu, kiedy zastanawiałem się nad nazwą wziąłem pod uwagę meble z Ikei (), no i tak narodziła się ta nazwa.. Rozumiem więc Twoje rozczarowanie, gdy okazało się, że nie jest to typowy szwedzki dom, ale po prostu nie miałem innego pomysłu na nazwę (a w tej dziedzinie za bardzo kreatywny nie jestem, niestety).

Poza tym cieszę się, że projekt (wyłączając nazwę xD) Ci się spodobał.

Chyba się zakochałam Dom jest fantastyczny. [...]

[...] Nie bardzo podoba mi się połączenie pasiastej sofy z fotelem. Jedno do drugiego średnio pasuje, jedno powinno być wymienione.

Dziękuję .

a co do fotela, to absolutnie się nie zgodzę. Wydaje mi się, że gdyby był tam fotel z tej samej serii, co kanapa, to pomieszczenie straciłoby na tym wiele. ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje. każdy ma przecież prawo do własnego zdania.

[..] No i obróbka zdjęć też zrobiła swoje - zdjęcia są mega wyraźne, kontrast jest odpowiednio podkręcony tam, gdzie trzeba, i tym samym wszystkie pomieszczenia są wzorowo oświetlone. Używasz jakichś modyfikacji świateł?

[..]Ogród to dla mnie raj! Ja chcę takie u siebie! ;([..]

[...]
Turkusowa łazienka pod tym względem jest największym minusem domu - ciemna kolorystyka, brak dekoracji, niefortunna firanka, kibel zamontowany w złym miejscu (), wanna, z której nie da się skorzystać. Tym gorzej dla Ciebie, że na rzutach wygląda ona na dosyć sporą i nie trzeba było robić wrażenia, że jest bardzo mała.
Zielona łazienka natomiast na zdjęciach prezentuje się bardzo niekorzystnie. Kolorystyka - to raz, a kiepskie ujęcia - to dwa. [..]

[..]
Mam nadzieję, że zobaczę coś jeszcze Twojego z tej części gry. Tak o - żeby oko nacieszyć
- Nie nie używam żadnych modyfikacji świateł. Wszystko zostało osiągnięte za pomocą obróbki i czasami pomocniczych lampek, których na szczęście na żadnym ze zdjęć nie uchwyciłem.

- Dziękuję, nieskromnie powiem, że jestem z niego bardzo zadowolony.

- co do łazienek, to wiem. Nie potrafię ich odpowiednio rozplanować.. Niestety wyszły jak wyszły. W przyszłości, podczas projektowania postaram się zastosować do rad ;3,

- Na pewno coś jeszcze z 'dwójki' wstawię, na razie jednak muszę odpocząć od drugiej generacji. Tworzenie tego domu pochłonęło dużo mojego czasu, i szczerzę mówiąc nie mogę się już na 'dwójkę' patrzyć xd.

zacznę od tego, że dom od zewnątrz wmurował mnie w podłogę, umiesz budować piękne ogrody, a bryły nie stanowią dla Ciebie problemu, gdyż są bardzo dobre [..]

[...]rzuty skiepściłeś, są za małe i niepotrzebnie obrobione, za to minusik ;p[..]

- Bardzo mi miło. Z ogrodem nie miałem problemu, za top bryła kosztowała mnie trochę wysiłku i cierpliwości :>.

- Z rzutami masz rację.. Chciałem dobrze - przedobrzyłem.

[...] Bryła jest katastrofalna (coś Ty zrobił z elewacją?), ogród podobnie.[...]

[...] Salon jest mdły. O łazienkach sam powiedziałeś już wszystko - czarna magia. [...]

[...]Powinieneś wrócić do ts3[...]

[..]Oceny liczbowej nie podaję, bo byłaby bardzo niska - zbyt niska jak dla Ciebie.

- Bryła, jak bryła. W sumie nie widzę w niej nic złego , oczywiście taki typ budynku nie każdemu może się spodobać.

-Łazienki, owszem - są mdłe. Salon za to wydaje mi się po prostu przestronny i skromny.

- Wiesz, wrócę, ale z pewnością nie zrezygnuję z projektowania w 'dwójce'. Może nie tak często jak w Sims 3, ale jednak. W 'dwójce' trudniej jest zaaranżować wnętrza, czy wybudować bryłę. I właśnie to mnie zachęca. Chcę się w jakimś stopniu rozwinąć, a nie stać w miejscu.
Spodziewać się wiec możesz moich projektów w obydwu działach.

- dziękuję jednak za surową ocenę, cieszę się, że wymaga się ode mnie czegoś więcej.

Czy ktoś jeszcze skomentuje?

edit:
@down :

Wiem, też mam ten fotel :<. No trzeba się przyznać do błędu, niema co XD

Ostatnio edytowane przez Spectrum : 04.07.2012 - 20:17

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.07.2012, 20:09   #2
Aoi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Swedish House - by Einarr

O, mam jeszcze jedną wadę Fotel przy biurku nastolatki. Ten fotel absolutnie nie nadaje się do biurka! Do stolika na kawę, przed telewizorem, do poczytania książki, gdziekolwiek, ale na pewno nie przy dużych stołach. To nie jest sztywny mebel. Mam ten fotel w domu i uwierz mi, że gdybyś tylko usiadł na nim, to blat stołu znalazłby się pewnie na poziomie Twojego podbródka. To fotel do wypoczynku.
Aoi jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania