![]() |
#11 | ||||||||||
Guest
|
![]()
Czuję ciążącą na mnie presję. :<
Cytat:
Co do reszty wstępu - nie zaczynamy zdania od "więc", "niedopracowania" to jedno słowo, podobnie jak "niedokładne" (nie + przymiotniki piszemy razem). Przecinki w złych miejscach - ale tym głowę truję Ci już od dłuższego czasu. Ja też go przeżyłam - przed "i" nie stawia się przecinka i jest to jedna z podstawowych(!) zasad. Przecinki przed "i" dopuszcza się, jeśli występuje powtórzenie spójnika - tutaj było to całkowicie nieuzasadnione. (Tu masz o przecinku przed "i".) Jakby. Cytat:
Merytorycznie coś mi w tym zdaniu nie pasuje, ale przyczepię się tylko strony formalnej. Powtórzenia w tym zdaniu można było uniknąć, zdanie wypadłoby wtedy o wiele korzystniej. Cytat:
...i może jeszcze troszkę chodzić. To w końcu była żywa, czy nie, bo już się gubię? Poza tym, paranormalny - cyt. "trudny lub niemożliwy do wytłumaczenia, sprzeczny z powszechnie przyjętymi prawami, zasadami" Bo istota żywa jest przecież niemożliwa do wytłumaczenia, aha. Cytat:
Uhm, specyficzne porównanie, nie powiem. Cytat:
Cytat:
Poza tym, dziwnie się zachowywała? Tzn. co robiła, bo mnie to interesuje? Powinieneś wyjaśnić to czytelnikom. Chyba, że dziwnym zachowaniem jest pukanie do drzwi (w sumie, znaczna część społeczeństwa korzysta z dzwonków, więc to mogło być faktycznie dziwne). Cytat:
Na okoliczności można nie zważać, a nie nie zwlekać. "Zwlekać z czymś/ze zrobieniem czegoś" oznacza "opóźniać coś, odsuwać w czasie", więc to zdanie jest bez sensu. Nie wiedziałam, że na piętro można "wychodzić" ze schodów. POKARZ?! Cytat:
Przepraszam. Tego akurat nie bierz do siebie, po prostu... moje poczucie humoru. ;D Coś złego, w sensie...? Czy to, co mu wstrzyknięto jest groźne? W tej sytuacji pierwsze co, to jedzie się do szpitala, ale co ja wiem o prawdziwym życiu, skoro połowę własnego spędziłam przed komputerem? xP ...ten fragment zawstydził fragment z "pokarz". Eh. "A skądże." I nie ma nikogo o Och... xP Literówka. (; Cytat:
Nie powinieneś tłumaczyć się ze swoich błędów, powinieneś je POPRAWIĆ. Szczerze WĄTPIĘ, żeby "Mincrosoft World" tak wariował, a nawet jeśli, to skoro te błędy widzisz (a wnioskuję, że tak jest, bo jasno informujesz czytelników, że one tu są), to koniecznością jest ich poprawienie. Wyobrażasz sobie, żeby Mickiewicz napisał: "Litwo! Ojczyzno, moja!* ty jesteś, jak zdrowie; Ile cię tżeba cenić, ten Tylko, się dowie, Kto cie, stracił. Dziś piękność, twą w Całej ozdobie Widze i opisuję, bo tesknię, po tobie." po czym na końcu "Pana Tadeusza" dodał dopisek "Przepraszam za błędy, ale me pióro samo zmienia wyrazy, nie jest to moja wina i wiem, że książka jest niedopracowana."? Ja osobiście nie. Cytat:
Wątpię. Niemieckie korzenie? Przepraszam, ale "po prostu tak mam", to wymówka wzięta z ... To może dodawaj je rzadziej, ale bardziej kontroluj ich poprawność? Będzie o wiele lepiej, jeśli odcinki będą nie tak często, jak obecnie, ale będą dopracowane. Generalnie wracasz do tego, co było. Jestem strasznie niezadowolona z Ciebie - już było widać poprawę, ale znów machnąłeś na nas ręką. Przecinki w złych miejscach (zwróciłam uwagę tylko na ten pierwszy, bo o tym uczy się w podstawówce), czasy nadal zmieniasz, chociaż wiele osób już Cię upominało. Wszyscy próbujemy zmienić pewne Twoje nawyki, żeby tekst był lepszej jakości, ale jak grochem o ścianę. Jeśli chcesz, abyśmy zauważali więcej plusów, to zamiast tłumaczyć się wadą programu, przyłóż się lepiej do nauki. Czekam na następny odcinek. Mimo wszystko mam nadzieję, że kiedyś coś do Ciebie dotrze. |
||||||||||
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|