|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
No co Wy gadacie, przecież w TS3 młody dorosły od dorosłego różni się sporą ilością rzeczy:
-od dodatku Pokolenia dorosły może przechodzić kryzys wieku średniego -dorosłemu pojawiają się pierwsze zmarszczki -jak sim ma urodziny to przypatrzcie się na jego portret w menu - kiedy młody dorosły staje się dorosłym to twarz mu "opada" co ma symulować mniej sprężystą skórę Moim zdaniem to dużo różnic, a jeszcze jak za pomocą kreatora stylu dodamy siwiznę albo łysinę lub te głębsze zmarszczki simowi to wtedy już ewidentnie widać różnicę między tymi grupami ;p
|
|
|
|
|
#2 | |||||||||
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Cytat:
(co prawda do TS2 są na to mody i jak ktoś wie, jak obsłużyć SimPe to i tak sobie zrobi po swojemu no ale niektóre mody POWINNY być JUŻ wbudowane w grę!)Cytat:
Jakoś tak bezpieczniej się czuję mając grę w biurku aniżeli w internecie. Cytat:
![]() Cytat:
Aczkolwiek ciekawą rzeczą byłby np. kryzys wieku średniego, coś a la trójkowe wahania nastroju u nastolatków (albo o, właśnie, "trójkowy" kryzys xDD) A właśnie, jeszcze a propos nastolatków - PRYSZCZE!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym chciała poza tym wiek przedszkolaka - jakby się tak zastanowić, to brakuje mi go w TS2 ![]() Cytat:
Wolałabym raczej, żeby dopracowali elementy, nad którymi gracze będą spędzać najwięcej czasu - budowanie (CAST!!!), tworzenie sima, rozwój rodziny, interakcje miedzy simami i otoczeniem... Cytat:
Z graczami jest też taka sprawa, że są tacy, którzy grali we wszystkie części - ich trudniej będzie zadowolić, bo wiedzą, jakimi prawami rządzi się marka The Sims, ale jest też cała rzesza nowych, młodszych, których np. w momencie wydania TS1 czy nawet TS2 nie było na świecie (co mnie osobiście trochę już przeraża - stara się czuję ) - oczywiste jest, że oni nie będą tak krytykować gry jak ci doświadczeni.Jedna dopracowana rzeczy pewnie całkowicie zadowoli "nowych" i będą się nią zachwycać, podczas gdy "starym" nie będzie to wystarczać, bo stwierdza, że zamiast tego można było ulepszyć coś innego. Firma powinna się też z tym liczyć. Zresztą czytając komentarze na MTS mam wrażenie, że tam w sumie mało kto tą grę kupi xD |
|||||||||
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
![]() Również źle by mi się grało bez opcji create-a-style, bo właściwie zawsze z niej korzystam, chociażby nawet do samego rozjaśnienia/przyciemnienia jakiegoś przedmiotu albo ubrania. Problem stwarza jedynie ten nowy system emocji, bo gra mogłaby nie rozpoznać własnoręcznie "stworzonych" kolorów, niestety. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ja tam wolę Create A Style niż emocje! Nie planuję kupić tej gry tak czy siak, ale jak nie będzie Create A Style to na 200 % jej nie kupię. Podkreślam wielokrotnie, że mi trójka odpowiada, więc nie będzie mnie aż tak kusiło by czwórkę kupić, a bez własnego kolorowania obiektów już grać nie potrafię!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
@Liv na moim przykładzie można stwierdzić iż kupowanie gier w internecie jest niebezpieczne xd.
|
|
|
|
#6 |
|
|
No ale kurde, te emocje zaczynaja mieć trochę złe wplywy... chociażby jeśli chodzi o 'stwórz styl'. Albo jak ktoś ubierze czarną bluzkę to jest najmsutniejszy człowiek świata...
|
|
|
#7 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Reputacja: 14
|
No oby, bo jeśli będzie taki stereotypowy model: czarny - zły, biały - dobry, to nie kupuję
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
O ile czwórkowy sim będzie miał swój ulubiony kolor
Chociaż pewnie tak, jeśli ma to wpływać na jego nastroje, ale wtedy też powinna być możliwość wybrania znielubionego koloru. Tak, żeby sim czuł się np. szczęśliwy w czerni, zły w różu, a reszta kolorów byłaby neutralna.Cytat:
A przecież jest sporo cech, których po prostu się nie da tak sklasyfikować.
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde Ostatnio edytowane przez Agor-ia : 28.08.2013 - 15:55 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Jeśli sim miałby mieć zapisany kolor którego nie lubi, to zapewne wyglądało bo to, że w pomieszczeniu znajduje się mało istotny wazonik tego koloru, a sim już wielce niezadowolony
Ciekawe czy te emocje w ogóle będą jakieś cudowne czy coś skoro tak o nich często mówią ;p bo może się okazać, że będą się różnić kilkoma detalami od poprzednich części. Zabierając funkcję tworzenia własnego stylu, popełnili spory błąd. Ciekawe czym będą się zachwycać w kolejnych wiadomościach Co do grup wiekowych - bo niektórym wielce przeszkadza etap życia młodego dorosłego - może najlepszym rozwiązaniem będzie dziecko/dorosły jak w 1?
Ostatnio edytowane przez wera963852 : 28.08.2013 - 17:57 |
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|