Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 10.09.2014, 15:34   #11
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - wrażenia z gry, recenzje

TheBlackSheep w czwórce też można sobie zrobić tyle rodzinek ile się chce, oczywiście mieszcząc się w ilości dostępnych parcel mieszkalnych
A poważnie, właśnie wczoraj grając zastanawiałam się nad tym, jak szybko jedna rodzina simów będzie mogła zasiedlić całą okolicę. Teoretycznie, jeśli moje simy mają troje dzieci i każde z nich wyprowadzi się do swojego domu i będzie miało troje dzieci, z których każde wyprowadzi się i będzie miało troje dzieci, to już 13 parcel mieszkalnych będzie zajętych, jeśli dziadkowie umrą to 12. A ile jest ich w jednym świecie? 16? No tak czy inaczej z miasteczka zrobi się mała wioska zasiedlona przez jedną rodzinę
Tak jednak być nie musi i jedyne co chciałabym zmienić w czwórkowych miastach to wygląd mapy, żeby nie przypomniała krainy skutej lodem. Ostatecznie jednak, nie wpływa ona bezpośrednio na jakość gry, a wiadomo, że tego nie zmienią, więc nie ma sensu się nad tym rozwodzić.
Dlatego pomimo niektórych drobnych (dla mnie) wad gry będę w nią grała, bo jest w niej to, czego brakuje mi w dwójce (wspólny upływ czasu dla całego świata) i nie ma tego, co przeszkadzało mi w trójce (irytujące zacinanie się gry). A że dużo grałam w TS2 pomimo posiadania trójki, półotwarty świat kompletnie mi nie przeszkadza, bo i tak możliwości są większe niż w dwójce, okolice naszej parceli wyglądają lepiej, a ekrany ładowania są znacznie krótsze. Oczywiście dwójka to klasyka, ale myślę, że czwórka może być równie świetna
------------------------

Mój sim dzieciak całe dzieciństwo uczył się grać na skrzypcach i sądziłam, że gdy stanie się nastolatkiem będzie już tę umiejętność posiadał. Niestety okazało się, że musi wszystkiego uczyć się od nowa. Bez sensu

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania