|
|
Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje FS? | |||
1 - co to w ogole jest?! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 9.72% |
2 - z ledwoscia, ale udalo Ci sie zdobyc pozytywna ocene |
0 | 0% |
3 - popracuj nad nim |
2 | 2.78% |
4 - nawet, nawet... |
18 | 25.00% |
5 - bardzo fajne, przyjemnie sie czyta! |
19 | 26.39% |
6 - kiedy nastepny odcinek??? |
26 | 36.11% |
Głosujących: 72. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
ODCINEK 2
![]() Monika jak zwykle wybaczyła Georginie. Nagle zadzwonił telefon. - Cześć Moniś! - Monika usłyszała w słuchawce głos Clary. - Hej! - Może wyskoczymy gdzieś razem? - Wiesz... Teraz raczej nie mogę... - Dlaczego? - zapytała Clara. - Georgina właśnie jest u mnie, ale jak chcesz to możesz wpaść do nas... - Z przyjemnością! Zaraz będę! - Ok. To do zobaczenia! - Pa! ![]() - Kto dzwonił? - zapytała Georgina - Czyżby nasza kochana Clara przyponiała sobie o twoim istnieniu? - Znowu zaczynasz... Napewno miała jakieś ważne powody, dla których zrezygnowała ze spotkań ze mną. Nie rozumiem dlaczego jej tak nie lubisz. - Jak to czemu?! - wykrzykneła "przyjaciółka" - Monia, zrozum! Ona do nas nie pasuje! My jesteśmy ładne, przebojowe... A ona?! Okropny rudzielec z okularami. Pewnie nawet nie wie jak wygląda dyskoteka! ![]() Po tych słowach Monika zaproponiowała przejście do salonu. Ten pokój kojarzył jej się z ważnymi rozmowami... Nawet nie zauważyła kiedy jej "ważna" rozmowa z Georgina zamieniła się w zwyczajne obgadywanie Clary. - No tak, nigdy nie chciała iść na żadną imprezę. Ciągle się uczy, a włosy moglaby pomalować na jakiś sensowny kolor! - No widzisz! W końcu dotarło do ciebie to, co powtarzałam ci już od pewnego czasu... - powiedziała z satysfakcją w głosie Georgina. ![]() Ktoś delikatnie zapukał do drzwi. - To pewnie Clara, ona zawsze tak puka... Chyba zapomniała o istnieniu dzwonka... Idę jej otworzyć. - Hej! Nie mogłam się doczekać spotkania z tobą! - wykrzyknęła optymistycznie Clara. - Naprawde? Yyyy... Ja też nie mogłam się doczekać. ![]() Monika zaprowadziła przyjaciółkę do salonu. - Zaraz wracam, idę do kuchni zrobić coś do jedzenia! - Ok. Nie spiesz się... - powiedziała tajemniczo Georgina. ![]() Podczas gdy Monia usiłowała zrobić coś do jedzenia Georgina zaczęła rozmowę z Clarą. - Muszę ci coś powiedzieć... - Naprawdę? A od kiedy sie w ogóle do mnie odzywasz?! - Uspokuj się, to bardzo ważna sprawa... Monika wciąż cię obgaduje. Wyśmiewa sie z twoich włosów, okularów. Wyjawiła paru osobom nawet parę twoich tajemnic... - Że co?! - zdziwiła się Clara. - Wiem, że nie możesz w to uwierzyć, ale to prawda... - A ja jej tak ufałam... - Pokaż jej, że jesteś lepsza niż jej się wydaje! Wtedy zacznie cię szanować. - Jak? Zresztą nie obchodzi mnie już jej zdanie. ![]() Georgina wstała i zaczęłą omawiać Clarze pewien plan... - Pomyśl jaką satysfakcję sprawi ci jej niepowodzenie - zasugerowała Georgina. - Ale co ja mam robić? - Hmmm... Pamiętasz może Nick'a? - No taaak... Monika wiele mi o nim opowiadała, nawet mnie z nim zapoznała... Chyba się w nim podkochuje. - No właśnie! Odbij jej go! - powiedziała stanowczo Georgina.
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|