Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.08.2008, 00:56   #21
Callineck
Guest

Domyślnie Odp: Old Victorian House by Seraf

To dobrze, że nie liliowy Odrzucałoby mnie
Ładny dół tylko jakoś nie widzi mi się ta tapeta.
Fajny korytarz na piętrze i łazienka (nie wiem, czemu sie nie podobała).
Mam jedno "ale" - tapeta w sypialni Dana - paski, pościel - kwiatki. Trochę się gryzie

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.08.2008, 14:31   #22
Nordin
Guest

Domek jest świetny. Na prawdę mi się podoba, bardzo lubię taki styl. Wielka szkoda, że nie jest do ściągnięcia. Jest duży, przestronny i funkcjonalny a do tego jeszcze wygląda trochę jak pałacyk.

stare 16.08.2008, 14:55   #23
cassant
Guest

Skąd masz kanapy z 7 i 9 zdjęcia?

stare 16.08.2008, 20:17   #24
Seraf
Guest

Cytat:
Mam jedno "ale" - tapeta w sypialni Dana - paski, pościel - kwiatki. Trochę się gryzie
Właściwie masz rację, ale niestety nie miałem pod ręką żadnej pościeli która lepiej by pasowała

Cytat:
Skąd masz kanapy z 7 i 9 zdjęcia?
Modthesims2.

Dziękuję za opinie, są dla mnie naprawdę ważne

stare 17.08.2008, 17:37   #25
asiolek
Guest

Podoba mi się. Domek jest stylowy ;p i dużo inny od większości domków na forum.
Nie chciałabym napewno w takim mieszkać, ale z wyglądu mi się podoba. Szczególnie bryła i altanka za domem.
Jak już jednak ktoś powiedział, w niektórych miejscach trochę pustawy :/
ocena 9/10

stare 23.08.2008, 12:23   #26
haughton

Reputacja: 10

Bryła domu, pomimo małej ilości fotek które ją przedstawiają wygląda interesująco i podoba mi się (urzekły mnie zwłaszcza balkoniki od frontu). Drażni mnie natomiast rozmieszczenie niektórych okien - np. na ścianie widocznej na 3 zdjęciu wyglądaja one, jakby były wstawione zupełnie przypadkowo (albo pod kątem meblowania pomieszczeń). Ogród skromny, ale czego innego spodziewać po facetach zamieszkujących posiadłość?

Po obejrzeniu wnętrz dochodzę do wniosku, że właściciele domu mają niecodzienny gust. Poszczególne pomieszczenia wyglądają na urządzone kobiecą ręką (pastelowe kolory, kwiaty, delikatne firanki, itd.) i nie pasują mi do Marka i Dana. Być może mam zbyt mało otwarty umysł, ale sypialnia, gdzie stoi łózko z baldachimem i pościelą w kwiaty moim zdaniem absolutnie nie nadaje się dla faceta.
Kilka rzeczy nie pasuje mi do wiktoriańskiego stylu: współczesne kanapy w salonie i przy schodach, elektroniczny alarm przy wejściu, drzewko bonsai w sypialni Marka, czy nowoczesna lodówka i kuchenka. Brakuje mi też przepychu tak charakterystycznego dla tej epoki - poszczególne pomieszczenia miejscami świecą pustkami. I z technicznych spraw - wszystkie fotele na piętrze domu mają zbyt bliski kontakt ze ścianami

Po raz kolejny stwierdzam, że masz do dyspozycji za małą ilość dodatków/mebli/dekoracji w stosunku do tego, co chciałbyś pokazać.
haughton jest offline  
stare 23.08.2008, 12:43   #27
Seraf
Guest

Cytat:
Napisał asiolek
Nie chciałabym napewno w takim mieszkać, ale z wyglądu mi się podoba.
To chyba najważniejsze

Cytat:
Napisał haughton
Drażni mnie natomiast rozmieszczenie niektórych okien - np. na ścianie widocznej na 3 zdjęciu wyglądaja one, jakby były wstawione zupełnie przypadkowo (albo pod kątem meblowania pomieszczeń).
Akurat o rozmieszczeniu okien na 3 ścianie, decydowało to że dom stoi u wylotu Cl. Jakoś nie pasowała mi tam duża ilość okien Ucieszyłbym się gdybym znalazł winorośl, większą niż ta dostępna w grze

Cytat:
Napisał haughton
Ogród skromny, ale czego innego spodziewać po facetach zamieszkujących posiadłość?
Pamiętaj że wcześniej mieszkał tu starszy pan Starsi ludzie, często po prostu już nie mogą, zajmować się ogrodem

Cytat:
Napisał haughton
Po obejrzeniu wnętrz dochodzę do wniosku, że właściciele domu mają niecodzienny gust. Poszczególne pomieszczenia wyglądają na urządzone kobiecą ręką (pastelowe kolory, kwiaty, delikatne firanki, itd.) i nie pasują mi do Marka i Dana. Być może mam zbyt mało otwarty umysł, ale sypialnia, gdzie stoi łózko z baldachimem i pościelą w kwiaty moim zdaniem absolutnie nie nadaje się dla faceta.
Dom nie jest nowo wybudowany, a więc ma swoją historię Przedstawię ja w swoim VS

Cytat:
Napisał haughton
Kilka rzeczy nie pasuje mi do wiktoriańskiego stylu: współczesne kanapy w salonie i przy schodach, elektroniczny alarm przy wejściu, drzewko bonsai w sypialni Marka, czy nowoczesna lodówka i kuchenka. Brakuje mi też przepychu tak charakterystycznego dla tej epoki - poszczególne pomieszczenia miejscami świecą pustkami.
W historii już pisałem o tym że dom ma sprawiać wrażenie odnowionego

Cytat:
Napisał haughton
I z technicznych spraw - wszystkie fotele na piętrze domu mają zbyt bliski kontakt ze ścianami
Tak, ale niestety nie jestem w stanie nic na to poradzić

Cytat:
Napisał haughton
Po raz kolejny stwierdzam, że masz do dyspozycji za małą ilość dodatków/mebli/dekoracji w stosunku do tego, co chciałbyś pokazać.
A ja po raz kolejny, jestem zmuszony przyznać Ci rację

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania