Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.10.2008, 14:46   #1
Woltuwa

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Sacrum by vibratoria

Vibruś (słowo zastrzeżone tylko dla mnie!) odwaliłaś kawał dobrej roboty. Moja ocena nie będzie ani trochę tendencyjna

Domek od samego początku skojarzył mi się z zajazdem. Udało Ci się doskonale nadać klimat tego miejsca.
Ciekawa bryła. Nawet udały Ci się te kombinacje z kątem nachylenia dachu
Hall główny: Urządzony ze smakiem, stanowi cudowny łącznik pomiędzy wejściem a dalszymi pomieszczeniami...
Kuchnia: Lodówka wygląda trochę jak prostopadłościan. Co to jest to za kuchenką? Szklana ściana z "ozdobnikiem"? I czy półeczka wisi na tym czymś?
Jadalnia: Mniam.. Smacznego. Zaciekawił mnie tutaj kominek częściowo ukryty za łukiem
Salon: Fajny pomysł miałaś z pokazaniem dachu od wewnątrz a nie sufitu z OŻ
Sypialnia gościnna: Z wysokim standardem
Sypialnia gospodarzy: aaa.. Znowu ten sam kominek, co w jadalni...
Niemienia to jednak faktu, że z całą pewnością można tu wypocząć od całodniowej pracy
Łazienki: co tu dużo mówić: Cudo!

Mam pytanie: Czy dom jest odcięty od elektryczności? Bo nigdzie nie widzę żyrandola, lampek, tylko same świece. Nie zauważyłem także telewizora, a więc chyba mam rację!

Ocena: 10/10 100%
Zamiast punktacji wystawię wniosek: Osiągnęłaś z całą pewnością szczyt możliwości w projektowaniu i dekorowaniu pomieszczeń w grze The Sims 2! Mówię to ze szczerości, nie jestem teraz ani trochę tendencyjny! Gratuluję! Wolcik.

Pozdrawiam
Woltuwa
Woltuwa jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.10.2008, 15:04   #2
vibratoria
Guest

Oj Wolcik*, co ja z Tobą mam.
Wolcik* zastrzeżone dla mnie. Inni użytkownicy proszeni o nie używanie tej formy w kontaktach z Woltuwą.

Cytat:
Napisał Woltuwa Zobacz post
Kuchnia: Lodówka wygląda trochę jak prostopadłościan.
Lodówka wygląda tak a nie inaczej, ponieważ wzorowałam się kształtem Pudełka.

Cytat:
Co to jest to za kuchenką? Szklana ściana z "ozdobnikiem"? I czy półeczka wisi na tym czymś?
Tak, półeczka na tym wisi, ponieważ są to żelbetonowe klocki podwieszone na niewidzialnych stalowych linach i pokolorowane na ładny drewniany kolor.
Można by tam jeszcze powiesić słonia i kilka Pudełek.

Cytat:

Sypialnia gospodarzy: aaa.. Znowu ten sam kominek, co w jadalni...
Co? Nie lubisz kominków? A Niedopałki simy niby gdzie mają wrzucać?

Cytat:
Mam pytanie: Czy dom jest odcięty od elektryczności? Bo nigdzie nie widzę żyrandola, lampek, tylko same świece. Nie zauważyłem także telewizora, a więc chyba mam rację!
Jest elektryczność. Czyżbyś nie zauważył w każdym pomieszczeniu włączników i lamp dyndających z sufitów? Świece też są na prąd, tylko że są bezprzewodowe. Telewizora nie ma, bo i tak nie ma nigdy nic ciekawego.

Cytat:
Zamiast punktacji wystawię wniosek: Osiągnęłaś z całą pewnością szczyt możliwości w projektowaniu i dekorowaniu pomieszczeń w grze The Sims 2! Mówię to ze szczerości, nie jestem teraz ani trochę tendencyjny! Gratuluję!
Mylisz się mój drogi. To dopiero początek. I owszem. Jesteś tendencyjny.

stare 24.10.2008, 15:18   #3
Woltuwa

Cytat:
Napisał vibratoria Zobacz post
Co? Nie lubisz kominków? A Niedopałki simy niby gdzie mają wrzucać?
No jak kto gdzie? Przed blok, by inna sąsiadka mogła zawracać głowę Kasi Nowackiej
Woltuwa jest offline  
stare 02.11.2008, 01:02   #4
haughton

Po pierwsze dziękuję za dedykację, bardzo miło mi się zrobiło.

Po drugie - na chwilę obecną ten projekt to mój faworyt na Forum.

Bryła jest co prawda duża, ale wbrew Twojej opinii wcale nie wygląda jak kapliczka i bardzo mi sie podoba. Zarośnięty ogród stanowi idealne tło dla budynku i widzę, że zadbałaś o wszystkie możliwe szczegóły, łącznie z drewnem na opał.

Wnętrza są bajkowo piękne. Mistrzowskie aranżacje, zabawa kolorami, dbałość o szczegóły i spójność wyzierają z każdego kąta. Bardzo podobają mi się Twoje kontrasty: w otynkowanym na biało salonie brązowe meble i czerwone dodatki wprowadzają miłą atmosferę, a ogień w kominku dodatkowo ogrzewa to pozornie chłodne pomieszczenie; gładkie panele na ścianach w głównej sypialni zestawiłaś z miękkimi, przytulnymi pokryciami na łóżku i futrzastym dywanikiem...
Dekoracja ścienna w małym hallu mnie urzekła, podobnie jak zestaw masek w jadalni, pomysł z kominkami i obrazy na ścianach w całym domu. Sypialnie (zwłaszcza ta gościnna) są wyjątkowo realistyczne a dobór dekoracji nadaje im tajemniczości. Łazienki z kolei trącą dobrym gustem i luksusem, a kuchnia i jadalnia są wesołe i idealnie pasują do reszty.
Jak już mówiłem - masz wyjątkowy talent do dekorowania wnętrz i robisz to z prawdziwym wyczuciem - nie ma się do czego przyczepić. Dom ma wyjątkowy klimat i swego rodzaju tajemniczość. Po raz kolejny jestem zachwycony i pełen zazdrości.

Ostatnio edytowane przez haughton : 02.11.2008 - 01:09
haughton jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania