|
![]() |
#1 |
Reputacja: 12
|
![]()
dlaczego każdy post napisany w "Nowości z simowego świata", zresztą nie tylko, musi być zaakceptowany przez moderatora, to uciążliwe, myślę że wystarczyło by gdyby moderator tam zaglądał i ewentualnie robił porządek niż akceptował czyjąś wypowiedź. troche śmieszne jest wasze podejście.
![]() |
#2 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Nie bardzo rozumiem dlaczego jest to uciążliwe. Jeśli napisałeś post zgodny z tematem i regulaminem z reguły w miarę szybko zostaje on zaakceptowany i po kłopocie.
Moderacja została wprowadzona z powodu sporej ilości spamu w tych działach. Łatwiej jest akceptować i usuwać posty, które jeszcze się nie pojawiły. |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 11
|
![]() Może być to niedogodnością, jeśli w temacie próbuje się prowadzić dyskusję w "czasie rzeczywistym", a moderator akceptuje posty hurtowo, raz na jakiś czas. Na przykład, odpisuje się w temacie jednej osobie i czeka na zatwierdzenie, a w międzyczasie piszą kolejne osoby. A potem zaskoczenie, bo przed nami jakieś nowe, nieczytane posty, więc albo robi się kilka editów, żeby każdemu odpisać (ufając, że autorom zachce się cofnąć w czytaniu do naszej wypowiedzi), albo pisze kolejnego posta i znów czeka... a tu znowu coś nowego przed nami. Taki bałagan myślowy się robi. Albo ktoś odpowiada na jakieś pytanie osoby powyżej, nie wiedząc, że w tej samej chwili zrobiło to już kilka osób. Oczywiście to takie wersje przy temacie z dużą aktywnością, no ale o to głównie się rozchodzi.
Mnie to osobiście ni ziębi, ni parzy, bo w tym dziale nie udzielam się aż tak często, ale jakbym miała wybierać, to też wolałabym wersję bez moderacji. Jeśli wam z tą opcją lepiej, to ok, ale przyznam, że na początku też byłam zaskoczona. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
dział nowości będzie nadal moderowany,bo będzie tak,jak było,czyli drugi offtop,zawsze możesz cytować posta,na którego odpowiadasz
|
![]() |
#5 |
|
![]()
po tygodniowej awarii dalej udajemy że nic sie nie stało i nic nie robimy, czy może w końcu szanowne władze podejmą jakieś kroki w celu ulepszenia, lub stworzenia nowego? (ciągłe tłumaczenie sie właścicielem jest już nudnę, więc błagam, wymyślcie chociaż przyzwoitą wymówkę)
Pozdrawiam, Kenny.
#6 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
Ale jak tak bardzo Cię to męczy to możesz założyć nowe ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Bjork, wiesz, że o tym myslałem? żeby zrobić drugie fts. tylko na założenie pisanie poradników od nowa i w ogóle, pewnie będzie mało chętnych :/ i problem, gdzie założyć serwer :/
#8 | |
Administrator
Reputacja: 33
|
![]() Cytat:
mogę ci przysiąc, ze nowe forum padłoby szybciej niż FTS z awariami. dlaczego? dlatego, że na nowe przeniosłoby się kilka osób, które siedzą w OT i grają w gry. większość, która tu została wypowiada się w tematach typowo simowych raz na ruski rok [o ile w ogóle]. na nowym forum więcej tematów powstało by w stylu 'walnij małym palcem u lewej nogi w klawiaturę', 'co jadłeś przedwczoraj na kolacje' czy inne banowanka. i uwierz mi, że nie daję szans żeby komukolwiek się chciało odtworzyć chociażby 1/4 poradników. chciałabym zauważyć, że to jest forum o simsach, a nie 'forum pogadajmy o dupie maryni, pograjmy w gry i pociśnijmy z kogoś bekę' i celem istnienia tego forum jest odpowiedzieć na pytania i dopomóc ludziom, którzy mają problem z simsami. sprawa jest prosta - ktoś wchodzi na forum i ma z czymś problem. szuka więc odpowiedzi na swoje pytanie i na tym forum je znajdzie, bo było tu już multum różnorodnych problemów i odpowiedzi. powiedz mi teraz szczerze - czy ta garstka osób, która przeniosłaby się na nowe forum potrafiłaby jakoś dopomóc na różnorakie problemy? czy w ogóle osoba, która ma problem trafiłaby na nowe forum? nie, nie trafiłaby. nowe forum byłoby gdzieś na pierdyliardowej stronie w googlach po wpisaniu hasła np "forum simsy", a FTS jest na początku pierwszej. z resztą, po co ja to tłumaczę, skoro mówiło to już kilka osób, kilka razy i ten, kto jest za przeniesieniem po prostu nie rozumie? niektórym się wydaje, że przenieść tak duże forum to jak pierdnąć. już nawet nie wspominam o shootersie, bo widzę, że to tez jest byle jaki argument. ale obiecuje, ze ten, komu uda się cudem z nim dogadać dostanie ode mnie wielką zgrzewę piwska ;p |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
Ja już swoje zdanie na temat nowego/awaryjnego (jak zwał, tak zwał) forum wyraziłam po poprzedniej awarii, więc bezsensem będzie się powtarzać. Dość powiedzieć, że całkowicie zgadzam się z Apocalypsą. Pomysł nowego forum pod szyldem "The Sims" jest całkowitym niewypałem, bo przy takiej ilości for o tej tematyce, zwłaszcza tych o kilkuletnim stażu i mających "ugruntowaną pozycję" w sieci, nikt nie będzie chciał się rejestrować na takim nowym, całkowicie pustym. Chcecie pogaduszek? Dlaczego nie udacie się na fanpage forum na Facebooku? Tamta strona świeci pustkami i nikt się nie udziela, a przecież w razie tych awarii tam możecie śmiało dyskutować. Po co od razu nowe, bezsensowne forum? A co do Ciebie Ken, no błagam Cię, ile razy trzeba Ci pisać jedno i to samo? ;/ Po każdej awarii podnoszony jest ten temat i za każdym razem pisane jest to samo, TE SAME wyjaśnienia. NIKT NIE MA NA TO WPŁYWU, nawet administracja. Dlaczego nie potraficie tego ogarnąć, tylko ciągle wznawiacie i wałkujecie do obrzydzenia ten temat? Sama nie wiem, czy się śmiać, czy płakać, jak widzę nowe posty po każdej awarii ;/ |
|
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() ![]() te awarie mnie zaczynają mocno denerwować. ostatnio była 3-4 dniowa, a teraz już tygodniowa. myślałam nawet, że już koniec forum. szczerze mówiąc, to jestem za przeniesiemiem. można by.spróbować przenieść forum.
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|