Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.05.2009, 18:34   #1
agnieszka130187

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Irbis mnie również przeglądając katalog meble się podobają. Tylko szkoda, że nie ma narożnej wanny. ;] Chodziło mi o to, że inni mogą trochę ponarzekać i nie jest to powód, żeby wyzywać ich od "półgłówków". ;]

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.05.2009, 20:41   #2
Fizzly
Guest

Faktycznie, wanna rogowa byłaby fantastyczna! Opcja wspólnej kąpieli, może dodadzą w którymś dodatku, skoro w żadnej odsłonie jeszcze nie mieliśmy z tym odo czynienia. Fajna byłaby też opcja "trzymaj za rękę". Simowie trzymający się za rękę w parku, rodzice spacerujący z dziećmi za rękę - bardzo fajna, zbędna opcja. xP

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
Otoz moja simka wykupila prawa wlasnosci salonu spa i restauracji (najpierw udzialy pozniej wlasnosc). Stworzylam nowa rodzine i jakiez bylo moje zdziwieni gdy okazalo sie ze moge ot tak wykupic udzialy a pozniej prawo wlasnosci od mojej pierwszej simki ........ Bez zadnych pytan, potwierdzen , zgody. Czyli wracasz pozniej do gry pierwsza rodzina a to juz slumsy (lol). Aaaa i jeszcze jedno. Jak juz sie zostaje wlascicielem to mozna zwolnic sima.... super, a zatrudnic dlaczego nie mozna ?
Pozdrawiam
A jak to sobie wyobrażałaś? Tylko narzekasz... Ja naprawdę współczuję producentom, jeśli takie osoby stają się ich klientami. Nic, dosłownie NIC Ci nie pasuje. A to że automatyczny dach jest kiepski - przecież jest automatyczny. Masz ręce i opcję tworzenia własnego dachu - wykorzystaj, a nie biadol! A to kamera źle współpracuje - nie wiem dlaczego tak uważasz, ale jeśli sobie nie radzisz, to nie bierz się za gry w 3D, bo kamera jest dobra, działa wręcz identycznie jak ta w TS2 i nie sprawia żadnych problemów. W końcu wracając do tego, co zacytowałem powyżej: widzisz do tego jakieś inne rozwiązanie? Czy to, że byłoby jakieś potwierdzenie, coś by zmieniło? Rozumiem, że brakuje Ci okienka potwierdzającego "Program wspiera akcję MÓJ-MÓZG-SIĘ-WYŁĄCZYŁ i prosi o potwierdzenie wykupienia udziałów od rodziny, którą grałaś wcześniej! Czy na pewno jesteś pewien, że się zgadzasz?". Z całym szacunkiem, ale jak już mówiłem - nic, tylko narzekasz.

Ostatnio edytowane przez Fizzly : 30.05.2009 - 20:51
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 20:51   #3
Nadine

Reputacja: 10

a jakoś się pojawiają jakieś komunikaty, że chudnie/tyje/nabiera muskulatury ? bo ja moge byc ewentualnie ślepa ;o

[img]http://i41.************/34tajvd.gif[/img]
Nadine jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 20:52   #4
Fizzly
Guest

Cytat:
Napisał Nadine Zobacz post
a jakoś się pojawiają jakieś komunikaty, że chudnie/tyje/nabiera muskulatury ? bo ja moge byc ewentualnie ślepa ;o
Nie. Ale widać to po sylwetce sima. Swoją drogą, zły jestem, bo sim wybrał się na jogging do lasu, a po powrocie wyglądał jak jakiś napakowany Ken. ;d
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 20:54   #5
cassant
Guest

nie pojawiaja sie ;p
jak sim je caly czas, jak nie jest glodny to stopniowo tyje, to samo z cwiczeniami jak duzo cwiczy to stopniowo chudnie i robia mu sie miesnie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 00:12   #6
unnami
Guest

i pojawia się "Szczytowa forma" tam po środku obok obietnic, zapomniałem jak się to nazywa.

No ale brakuje wielu "smaczków" z The Sims 2". Windy mi brakuje na przykład. Rozbudowanych interakcji z The Sims 2 (tak gdyby połączyć je z tymi z trójki.. cudo!)

A tak propo to dzisiaj rozejrzałem się po mieście... Przyjrzyjcie się domom nieopodal morza/oceanu... CUDO! Piękne, nowoczesne domy. Jestem pod wrażeniem. Jeden nawet sobie przygarnąłęm, taki na skarpie, no naprawdę jestem pod wrażeniem.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 03:57   #7
marandile

Reputacja: 14

mnie strasznie denerwuje, że nie ma sceny w trybie budowania
I nie ma kodu maxmotives <wiesza sie> T___T

Podoba mi sie grafika na pełnych obrotach, podobają mi się meble, okna, drzwi, kolumny, dach, budynki w mieście, możliwość rozwijania zainteresowań, zbieranie owadów, miejsca pracy (swoją drogą, mogli dać kariere nauczyciela, skoro jest szkoła <foch>). Podobaja mi sie stroje, brak ładowania, maxisowskie domy sa moim zdaniem o niebo lepsze od tych w dwójce.

Ogółem jest kilka wad, ale przy ogromnej ilości zalet to sa one praktycznie bez znaczenia
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 12:07   #8
Krimii

Opiszę co ja wiem (opyla się mieć ojca w EA Hi hi).
The Sims 3. Można odwiedzać sąsiadów, pracy i tak nie widać.
Wg. mnie największą wadą jest, że gdy chcemy stworzyć "przeznaczone" simy z różnych domów to... Jest to b. trudne... I tą osobą nie można kierować...

Wielkim + są osobowości. Zły, brak poczucia humoru... To b. wielki +...
Dla osób które uwielbiają tworzyć simy. Nigdy nie było takiej dokładności, detale skóry,
dopracowane stroje.

Pozdro
Lidka
Krimii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 12:23   #9
rajaaa92
Guest

Ta wersja, która wyciekła, na 100% nie jest ostateczna. A to dlatego, że w jakieśtam rodzinie jest kilkoro simów. Imiona mają z kosmosu np. Svetlanja czy coś takiego. A w opisie rodziny czytamy "Przemysław i Barbara cośtamcośtam". Czyli nie wszystko jeszcze spolszczyli, tylko część. A gry z takim błędem do sklepów (chyba!) nie puszczą.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 12:55   #10
Altaria

Dobra, widzę że znalazłam się w mekce piractwa (nie potępiam jakoś specjalnie, żeby nie było! Sama nawet zagrałam). I właśnie widząc że mam do czynienia z profesjonalistami mam też pytanie. Miałam przyjemność zagrać w te osławione Sims 3 (niestety niedługo, bo nauka goni i po godzinie usunęłam, coby nie korciło). I tu mam pytanie... godzina gry, z czego około połowa to czekanie podczas gdy sim spał, był w pracy etc. Tryb superszybki (3) prawie wcale nie był szybszy od trybu 1. I teraz mnie zastanawia, czy to wina mojego komputera (nie ukrywajmy, nie należy do najlepszych i wymienić go planowałam specjalnie z okazji Simsowej Trójki) czy tak jest normalnie? Bo jeśli to jest normalne... to chociaż cała gra wielce mi się podoba (co z tego że simy są nieco plastusiowe? Drobny brak realizmu jest ich nieodłącznym urokiem i bardziej bym się martwiła gdyby go nie było. Tak samo jak nie przeszkadza mi brak wyboru wielkiego mebli, wystarczy że można je kolorystycznie dopasowywać, i wszystkiego innego na co ciągle widzę skwierczenie, może dlatego że ja gram tylko dla gry, a nie dla budowy, kręcenia filmów etc, więc patrzę na te niedociągnięcia nieco łagodniej ) to jeśli te tryby się nie różnią, nie kupię jej, żeby nerwów sobie nie szargać.
Tak wiec wracając do meritum jaką Wy macie różnicę miedzy trybem szybkości 1 a 3? (gdyby ktoś był np. tak kochany i nagrał mi maleńki, króciutki filmik z prędkości przewijania minutek - będę wdzięczna wielce, ale wystarczy odpowiedź słowna )
Altaria jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania