![]() |
#81 | |
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
A żeby nie było offtopu: Kreator simów urzekł mnie jeszcze bardziej, niż wcześniej! Pasemka i te różne rodzaje koloryzacji włosów (że na końcu i że na początku itd...) bardzo mi sie spodobały. A plastelinowa cera bardzo mi się podoba ![]()
![]() |
|
![]() |
#82 |
Guest
|
![]()
Bzdura. Nic w samym działaniu gry się już nie zmieni, wg mnie. Beta miałaby wyjść bez animacji? Nie ma mowy.
|
![]() |
![]() |
#83 |
Guest
|
![]()
Napisał Illusion.
Wiem że wszyscy o tym wiedzą ale ta z torrent . (Rzekomo the sims 3) Jest to wersja z lutego. Dlatego brakuje tylu animacji. Przecież w Lutym była planowana premiera. Myślę że wersja na cd Zmieni się głównie pod względem animacji. To prawda niestety. |
![]() |
![]() |
#84 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
no i nie ma czego sie czepiac 'nieprzejrzystosci panelu', bo generalnie, jezeli caly czas grasz w sims2 to wiadomo, ze jestes przyzwyczajona do tego w dwojce, ja akurat tu nie mam niczego do zarzucenia. no i jezeli nie chcialo Ci sie przegladac samouczka to raczej nie zaliczaj tego do wad O.o
![]() |
![]() |
#85 |
Guest
|
![]()
@Illusion. nie wprowadzaj ludzi w błąd, a Aguncja nie potwierdzaj głupot i nie rób żadnych nadziei....
Jak ktoś bardziej dociekliwy niech sobie sprawdzi właściwości pliku setup.exe ... Jedna wersja, która wyciekła jest wersją z 23 kwietnia.... druga to final z 30 kwietnia; |
![]() |
![]() |
#86 | |||
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To, że Tobie nie podobają się oryginalne simowe obiekty, nie daje Ci prawa do takich stwierdzeń. Nie wszyscy bowiem podzielają Twoje zdanie. Mi nigdy nie podobały się obiekty z internetu, sztuczne i bez wyrazu, ale nigdy nie powiedziałabym że to "g**no" bo szanuję czyjąś pracę i czyjeś upodobania. Też byś mogła ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o te kategorie, to moim zdaniem są bardzo przejrzyste, tylko trzeba się z nimi oswoić, bo faktycznie bardzo różnią się od tych, które znamy z poprzednich odsłon gry. Ja zaliczam to do zalet TS3. Co do panelu i nieradzenia sobie w TS3 pomimo doskonałego radzenia sobie w TS2 ... czy chciałabyś, żeby pod tym względem gra była identyczna jak TS2? Ja na pewno nie. I na początku faktycznie miałam problemy z ogarnięciem tego wszystkiego, ale już wtedy mnie to cieszyło, ponieważ oznaczało wiele nowości ![]() Jeśli chodzi o zepsute sprzęty, to trzeba wiedzieć, że te najtańsze rzeczywiście często się psują, jak w życiu ![]() ![]() Już pisałam gdzieś o tym, że tej gry trzeba się nauczyć, trzeba ją poznać,opanować. Im dłużej gram, tym bardziej ta gra mi się podoba i nawet już przymykam oko na jeden kolor roślin w każdym gatunku. Im dłużej gram, tym więcej odkrywam ciekawych zjawisk. Ostatnio przyglądałam się nastrójnikom i jestem nimi zachwycona. To naprawdę świetne rozwiązanie. Sim może mieć zły nastrój i jego ikonka jest czerwona niczym wino, nawet jeśli wszystkie paski potrzeb są zielone. Nastrójniki są różne, jedne związane z codziennym życiem, otoczeniem, domem sima, inne wynikające z osobowości sima. Jeśli chcemy utrzymać naszego sima w dobrym samopoczuciu naprawdę musimy brać je pod uwagę. Wczoraj na przykład moje simy odczuwały niezadowolenie po zjedzeniu resztek z lodówki. W nastrójniku oznaczającym to niezadowolenie pojawiała się informacja, że jedzenie wyjęte z lodówki miało posmak lodówki i że w droższych lodówkach ten problem zapewne jest rozwiązany. To tylko jeden z wielu przykładów urozmaiconego życia naszych podopiecznych, wielkiej zalety TS3. Jeszcze pragnę dodać słów kilka na temat relacji międzysimowych. Ktoś kiedyś stwierdził, że paski relacji maleją powoli, że nie trzeba się za bardzo starać, żeby utrzymać przyjaciela. Otóż nie jest to tak do końca prawda, bowiem na takie niedbanie o przyjaciół mogą pozwolić sobie tylko simowie dobrzy i przyjacielscy. Poza tym jeśli nie pielęgnujemy przyjaźni wygasa ona dość szybko, nawet między małżonkami. Jako przykład podam przypadek Błażeja i Łucji, którymi aktualnie się opiekuję. Otóż przez kilka simowych dni zajmowali się tylko i wyłącznie pracą, on łowił ryby, ona pielęgnowała ogród, widywali się tylko podczas jedzenia posiłków. Kiedy w końcu chciałam, żeby postarali się o dzidziusia nie chcieli tego zrobić, bo okazało się, że za bardzo się od siebie oddalili. Tak więc zamiast bara-bara były rozmowy i wzajemne okazywanie sobie uczuć w celu odbudowania małżeńskich relacji. Nie wystarczy już, tak jak w TS2 jadać posiłków przy jednym stole, aby utrzymać dobre relacje z rodziną. Tutaj naprawdę trzeba o nie dbać. I dla mnie to się właśnie liczy, bo to faktycznie ma wpływ na grę, a nie to jak sim wsiada i wysiada z samochodu ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Pozdrowka |
|
![]() |
![]() |
#88 |
Guest
|
![]()
z tego co widzę to połowa z was chyba domagała się cudów od tej gry
Mi sie bardzo podoba trójka i wciąga tak samo jak TS2 CZY TS1 ale oczywiście ma te wady ale każda gra am wady nie ma gier które w pełni by nam się podobały ![]() ![]() Ciesze się że w końcu inne simy też się starzeją a nie tylko moje ![]() Wiem jedno an 100 % kupie oryginała jak będzie premiera ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Guest
|
![]()
Ja piszę o wersji Multi-17 z 23 kwietnia która prosiła o klucz i dawała możliwość wyboru języka... jak i o wersji z 30 kwietnia która również o key i wybór języka pyta;
O 3-ciej wersji bez tego nic nie wiem; |
![]() |
![]() |
#90 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Podtrzymuje swoja opinie, ze ten edytor choc jakas nowoscia jest, ma sie nijak do szumnych zapowiedzi. Tak jak i cala gra. Dlatego dobrze, ze cos im "wycieklo". Mnostwo ludzi przekonaloby sie co to za cud dopiero po wydaniu pieniedzy. Ja widze kilka wypowiedzi na forum osob, ktore licza na to ze dodatki zmienia co nieco (mysle o tych dodatkach tworzonych przez graczy, nie przez Maxis'a). I proponuje poszukac po stronach czy to angielskich czy niemieckich. Stronach istniejacych juz czas jakis. Owszem istnieja juz "unpackery" podobne do SimPE jak i sam SimPE tez. I to koniec. Cytowalam juz tutaj gdzies wypowiedz z jednej z tych stron. Maxis nie "udostepnil" default mesh, wiec jak na razie nie ma szans na dodatki. Wyglada na to ze tym razem dodatki bedzie sprzedawal Maxis online (hahaha) i beda "plastusiowe" jak calosc. Przypominam, z w przypadku TS2 wspomniana default mesh byla dostepna od poczatku z racji tego ze mielismy edytor dodatkow "poza" gra. Tak wiec mamy juz "uncensor patch" dla TS3 ale wlasciwie ponic skoro nie mozna zrobic skor dla simow (dla tych co sie oburza, ze to gra dla dzieci, od razy zapytam po co dzieciom obsciskiwanie sie i bara-bara ![]() ![]() Nastepna rzecz to kamera w trybie budowania. Myslalam, ze cos z tym zrobia ale gdzie tam. Masz parcele i probujesz budowac dom powiedzmy jedna sciana przylegajacy do krawedzi parceli. Ehhh mozna oczoplasu dostac. Chce sie umiescic okno, cofasz kamere zeby zobaczyc calosc i..... "niespodzianka". Kamera robi co chce bo trafilas na granice swojej parceli ![]() Parcele mozna "edytowac" to znaczy zmieniac nazwe, opis i to czy jest mieszkalna czy pubiczna. Ale nie ma szans na zmiane jej wielkosci. Tak ze w calym miescie sa tylko 3 duze parcele (ja tyle znalazlam) z czego dwie juz zajete przez NPC. Tak, ze jesli stworzysz nastepna rodzine i marzysz o domu z basenem i jakims ogrodem to zapomnij. Dachy w trybie automatycznym sa ok pod jednym warunkiem, ze zbudujesz kwadratowe pudelko. Jesli poscinasz sciany i powiedzmy na dolnej kondygnacji bedzie taras (pod tym dachem) to robiac dach automatyczny jego czesc bedzie w tym tarasie ![]() Obojetnie ile twoj sim ma pieniedzy nie moe posiadac na przyklad dwoch sasiednich parceli (to rozwiazywaloby sprawe ale nic z tego). Jak w TS2 moze posiadac tylko jedna. Co do "praw wlasnosci". Otoz moja simka wykupila prawa wlasnosci salonu spa i restauracji (najpierw udzialy pozniej wlasnosc). Stworzylam nowa rodzine i jakiez bylo moje zdziwieni gdy okazalo sie ze moge ot tak wykupic udzialy a pozniej prawo wlasnosci od mojej pierwszej simki ........ Bez zadnych pytan, potwierdzen , zgody. Czyli wracasz pozniej do gry pierwsza rodzina a to juz slumsy (lol). Aaaa i jeszcze jedno. Jak juz sie zostaje wlascicielem to mozna zwolnic sima.... super, a zatrudnic dlaczego nie mozna ? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|