|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
Morgana źle zrozumiałaś jego bana,on naruszył moja prywatność + prywatność korespondencji, ponieważ umieścił na FB prywatna wiadomość ode mnie, oczywiście bez mojej zgody,na pewno tez byś nie była zadowolona,jak by ktoś postąpił tak w stosunku do Ciebie
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 14
|
O jejku, co tu się dzieje...
Najpierw do administracji: nie potrafię ogarnąć, dlaczego tak bardzo chcecie "pogrążyć" Rudzielca. Wiem, zaraz (albo trochę później, zważywszy na godzinę) napisze mi ktoś, że łamie regulamin. Ale na litość boską, co takiego było na tym screenie, żeby zasługiwało na bana PERMANENTNEGO? Co do "tajnych" treści, po pierwsze nikt nie ma pewności, że Ruda ma tego więcej. Tak sano można stwierdzić, że np. Apo, albo Kędziorek (celowo wymieniłem takie osoby, które cenię na ich stanowiskach, coby nie było, że kogoś nie lubię) ma screeny. Idąc tym tropem, one też ppwinny dostać perm bany. I tak sano każdy, kto kiedykolwiek wcześniej pełnił jakąś funkcję. Bo nie zaprzeczycie, że te osoby też MOGŁY zrobić screeny. Skoro zatem za podejrzenie daje się bana, to proszę wlepić go każdemu. Może jeszcze zrobicie nalot na jej dom. Tylko pamiętajcie, że mogła zniszczyć dowody, więc bana lepiej zostawić NA WSZELKI WYPADEK. Druga kwestia to taka, że jeśli nawet miała by coś takiego (wco wątpię, bo widzieliśmy screena z dyskusji, a nie listę naszych numerów IP albo raportów) to dlaczego miałaby to ujawniać? Przecież ona nie userom chce dopiec, a niektórym z Was. Nie mówię już o całkowitym braku kary, bo jednak nie powinna ujawniać niczego, co zostało tam napisane (to samo mamy w redakcji, z tym, że u nas nie ma aż tak "tajnych" rzeczy). Wciąż jednak uważam, że szkodliwość społeczna tego czynu jest tak żałośnie niska, jak poziom wypowiedzi Maqcośtama. Tym sposobem płynnie przeszedłem do części drugiej. Nie wiem chłopie, co zażywasz, ale jedna dziesiąta tego czegoś to już może być za dużo. Do pewnego momentu byłem nawet w stanie Cię zrozumieć, ale w tym momencie (tak naprawdę nie w tym, tylko nieco wcześniej) przeginasz i to nie trochę, ale porządnie. I jeśli ktoś z tej dwójki wypowiadających się ktokolwiek powinien zarobić bana perma, to nie byłaby to Ruda. Pomijając zerową argumentację, po prostu otwarcie i bez zahamowań obrażasz innych ludzi. Tak, ci czerwoni, obrośnięci legendami, choć aktualnie pozostający w niełasce, starający się, lepiej lub gorzej, o przywrócenie sobie dobrego imienia, to wszystko są ludzie. I choćbyś ich nienawidził z całego serca, musisz (nie mylić z "powinieneś") traktować ich z szacunkiem. Tak samo, jak każdego człowieka. To nie jest zasada tego forum, to obowiązuje przez całe życie. Inna sprawa, że ne zgadzam się z twoim zdaniem na temat niektórych (zamurowało mnie, jak przeczytałem o Bjork), ale tutaj nie o zdanie chodzi, lecz o ton wypowiedzi, który woła o pomstę do nieba. Miłego dnia
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
Mroczny Panie Skromności - być może powinnam spotykać się z każdym nowo przyjętym moderatorem osobiście, w towarzystwie CBA i policjantów, legitymować go, przypilnować podpisania lojalki, weksla inblanko i setki innych rzeczy. Do głowy mi nie przyszło, że ktoś sobie robi screeny w dziale, który nie bez powodu jest dostępny tylko dla wybranych osób (zresztą podobnie, jak dział redakcji), bo "może się kiedyś przydać". Nie mam jeszcze rozwiniętej w pełni paranoi. Ale teraz wcale się nie dziwię braku zaufania do obecnej ekipy. Skoro kilkoro ludzi dowiedziało się, jak łatwo można wynieść informacje dostępne dla nielicznych. Sam to zauważyłeś - skąd wiadomo, że Apo albo Charionette, albo ja różnych spraw nie wynosi, chciażby po to, by się pośmiać z innych? Pewnie akurat robienie tych screenów było ściśle powiązane z dopieprzeniem administracji. Ale skoro ktoś jest zdolny do czegoś takiego, to skąd mogę mieć pewność, że jak coś jej odbije, to wyciągnie coś innego, na osobę, która jej podpadnie? Akurat ten screen jest konkretnym dowodem. Pewnie - mogło się zdarzyć, że akurat tak ją tknęło, że pomyślała sobie "a zrobię sobie screena na pamiątkę". Ale dochodziły do mnie informacje, że rozmawiała z innymi o tym, co się dzieje w dziale dla modów. Sorka, ale z tego screenów nie robiłam. Choć coraz poważniej się nad tym zastanawiam, bo to chyba równie modne, jak jechać po administracji.
Nadal wychodzę z założenia, że powinniśmy okazywać sobie choć trochę zaufania. Ale trudno mieć zaufanie do kogoś, kto obgaduje ludzi na fb, albo robi screeny, bo się mogą przydać. I tak - bałam się banować rudzielca. Biorąc pod uwagę to, jak bardzo jest lubiana na forum, jak wiele się udzielała. I brałam pod uwagę jaka może być z tego burza. Nie dziwię się Maqrylowi. Ale dałabym takiego bana każdemu, kto wyniósł by jakiekolwiek informacje, które nie powinny wydostać się poza określonych ludzi. Edit: i pewnie niektórzy z Was uznają - eee, nic się nie stało, to nie było nic aż tak ważnego, by od razu dawać bana. Może dla Was nie. Ale rudzielec przystępując do ekipy, wiedziała, że żadna informacja z działu dla modów nie może się wydostać poza ten dział. Bo właśnie między innymi przez takie coś - zaufanie do moderatorów spada do zera. Czy chciałby ktoś, kto raportuje posty - zostać nazwany skarżypytą i rzucony na pożarcie innym forumowiczom? Przypuszczam, że nie. Dlatego potraktowałam to tak poważnie. Ostatnio edytowane przez Björk : 06.10.2013 - 09:03 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Bjork- Dobrze rozumiem, ale ona nie była zwykłym userem, który od tak chciał sobie złamać zasady. Ona już długo udzielała się na tym forum, pomagała i tworzyła (o ile się nie mylę, a się nie mylę bo sprawdziłem
) konkursy. Więc ja myślę, że absolutnie jej się to nie należy, patrząc jaką była osobą i jak się zwracała do innych userów....
Ostatnio edytowane przez Słodki Pan Ciastek : 06.10.2013 - 09:21 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
|
Słodki Panie Ciastku - nie śmiem zaprzeczać. Ale Starlight też się przyczynił do rozwoju forum, zrobił porządki w działach, a jednak bana dostał.
A właśnie dlatego, że nie była zwykłym userem, tym bardziej sprawa jest przykra, bo pokazuje, że nie można mieć zaufania do ludzi nawet tych z moderki. Ostatnio edytowane przez Björk : 06.10.2013 - 09:33 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
U Starlighta wina była oczywista - tutaj jedyną rzeczą jest ten nieszczęsny zrzut ekranu, który nie ujawnił nam żadnych Waszych tajemnic.
Rozumiem doskonale Twoją argumentację. I uważam, że najlepiej byłoby to załatwić polubownie. Zaufać sobie, jak sama stwierdziłaś. Nie wiem, czy Rudzielec chce w ogóle się z Wami dogadywać, ponieważ nie miałem okazji z nią rozmawiać, nie wiem też, jak Wy sądzicie - ale ja uważam, że można w tym przypadku spróbować się dogadać w ten sposób, że ona zobowiązałaby się do usunięcia wszelkich screenów z działu i nie rozmawiała z nikim o tym, co działo się "wewnątrz", gdy miała do niego dostęp, a zamian jej konto zostałoby odblokowane. Zanim przeczytam Wasz ewentualny kontrargument, że przecież może Was oszukać, od razu dodam jeszcze jedno spostrzeżenie: jeśli się z nią nie dogadacie, musicie liczyć się z tym, że ona nie ma już nic do stracenia i w wypadku posiadania jakichkolwiek informacji może je rozpowszechnić. Wiem, że Ruda taka nie jest i tego nie zrobi, ale wiem też, że to osoba, która na forum wnosiła coś więcej, niż przeciętny użytkownik. Podsumowując, dla Was to nie ma już żadnego znaczenia, bo jeśli Rudzielec jest w posiadaniu jakichkolwiek informacji, to zbanowanie jej nie zapobiegnie ich upublicznieniu. Natomiast dogadanie się może przynieść same korzyści
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Szczerze? Nie widze roznicy pomiedzy tym, ze ktos napisze "odeszlam z moderki z wlasnej woli" a wstawieniem screena o takiej samej tresci. Zmienia sie jedynie forma. Idac tym tropem, mozna powiedziec, ze Ilona tez zlamala regulamin bo powiedziala, ze ona sama zrezygnowala z funkcji super moda(bo to tez bylo wyciagniete z wazych tajnych komnat, czy sie myle?).
Pozostaje jednak sprawa kompletowania screenow z waszego dzialu. Trudo jest powiedziec czy rudzia notorycznie sobie cos "pstrykala", czy moze to byl jeden jedyny raz (chyba, ze wam powiedziala). Pozostaje jeszcze sprawa zaufania, o ktorym sie tutaj teraz mowi nad wyraz czesto ![]() Ja mam nadzieje, ze przemyslicie swoja decyzje raz jeszcze, bo ban w tym przypadku byl moim zdaniem niepotrzebny. Chociaz nie wiem, czy Ruda po czyms takim bedzie chciala tutaj w ogole wrocic. Na koniec jedynie dodam, ze smutno mi bedzie bez ciebie Rudzinko i bede tesknic </3
Ostatnio edytowane przez Malfurion : 06.10.2013 - 11:38 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
Don "prawie",to nie to samo
![]() a jeżeli chodzi o jej wkład na forum, własnie dlatego została wybrana na moda i nawet sama na nią glosowałam,ale jak już sami kilkakrotnie wspominaliście,takie stanowisko do czegoś zobowiązuje,a ten screen,to nie jest jej pierwsze przewinienie,ale tak to bywa,jak się najpierw mówi-działa,a nie myśli,nie zapominajcie,ze na screenie jest również post Björk, której ma prawo to przeszkadzać. Przecież wystarczyło napisać,"nie zapominajcie o tym,ze sama odeszłam", zresztą nikt temu nie zaprzeczał.W temacie o trollach udowodniła,ze ma jaja,ups przepraszam,my kobiety mamy jajniki,no wiec jajniki,,gdzie napisała,ze sama nim jest i dobrze jej z tym.Ale niestety,jej wyskok ze screenem ja pogrążył,jak już wspomniałam,a nie był to pierwszy tego typu. Jeżeli chodzi o to,czy posiada więcej informacji poufnych i czy je wykorzysta,to już zależy od jej charakteru. Chciałabym Wam tylko powiedzieć,ze jako mod miała dostęp do Waszych danych:email,adresy IP....i dlatego proszę o uszanowanie decyzji Björk,nie musicie się z nią zgadzać,ale jest nieodwołalna |
|
|
|
#9 |
|
Administrator
Reputacja: 103
|
Innymi słowy rudzielec nie dostała bana za to, co zrobiła, ale za to, co może zrobić?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
Trafiłem tu przypadkiem.
Czy dobrze rozumiem, Rudzielec dostała perm bana tylko dlatego, że wystawiła screena z Waszej tzw. "rzeźni" ? Którym dodatkowo żadnych niesamowitości nie ujawniła? Upomnienia, warn, ban tyg. Rozumiem, ale to już lekka przesada. Nie zachowujcie się od razu jak rząd USA wydając nakaz ścigania interpolu na Snowden'a. Ostatnio rozdajecie te bany jak cukierki w halloween.
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|