Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.07.2009, 19:28   #1
niepokorna

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: 'Why me?'

ptasi komentarz?

ŚWINTUCHA!

D.girl, no cóż, każdemu odpowiada co innego.
ale pokaż mi chociaż jedno fs z realistycznymi postaciami.
helloł, to jest forum o the sims 2?
niep edit : przestać mi grzebać w sygnie!!
mod edit: ok, już nie będę ;]

niepokorna jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.07.2009, 10:13   #2
Vicky
Guest

Oki, to ja też skomentuje Czytam fs od początku, a że sie niedawno zarejestrowalam, koment sie należy ;]
Mi się bardzo ten odcinek podobał, jeden z najlepszych (jak nie najlepszy). Jedyne co mi sie nie podobało to zachowanie Iana - hmm.. mogl jeszcze troszke powyzywac Jasona, a potem dopiero w plape A ogólnie to super.
Co do D.Girl, czytalam wiekszosc twoich komentarzy, i jak różne nie byłyby postaci(e?) zawsze są nienaturalne (bynajmniej Niepokorne Giovánni'ego). Moglabys podac przyklad naturalnej, twoim zdaniem, postaci?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.07.2009, 13:20   #3
Volturia

Cytat:
Napisał Vicky Zobacz post
Co do D.Girl, czytalam wiekszosc twoich komentarzy, i jak różne nie byłyby postaci(e?) zawsze są nienaturalne (bynajmniej Niepokorne Giovánni'ego). Moglabys podac przyklad naturalnej, twoim zdaniem, postaci?
Dziękuję Vicky, cieszę się, że mam nadzieję, dołączyłaś do grona czytelniczek Właśnie również to zauważyłam. Wyraziłam już swoja opinię na ten temat u Gio. Także chciałabym uzyskać odpowiedź.

postaci jak i postacie - to są prawidłowe formy
stare 11.07.2009, 11:26   #4
Vicky
Guest

Cytat:
Napisał Volturia Zobacz post
Dziękuję Vicky, cieszę się, że mam nadzieję, dołączyłaś do grona czytelniczek Właśnie również to zauważyłam. Wyraziłam już swoja opinię na ten temat u Gio. Także chciałabym uzyskać odpowiedź.
Wiadomo, dolaczylam i czekam na nastepny odc z niecierpliwością (kiedy bedzie? <podskakuje na krześle>) xD A dla mnie postacie sa indywidualne, a nie nienaturalne, i bardzo to w nich lubie

Cytat:
postaci jak i postacie - to są prawidłowe formy
Aha, dzięki A mialam dylemat, tak jak kiedys z rękami i rękoma xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.07.2009, 16:51   #5
Diamond^^Girl
Guest

Z tą nierealistycznością postaci to jest tak:

- opisowe: No po prostu, że po mimo tego, że są to simy to w opisie mogą przecież przypominać prawdziwych ludzi i zachowywać się jak oni. W Niepokornych to wszystko wydaje się dość dziwne. Czytając to mam wrażenie, że simy ani trochę nie są podobne do ludzi. A myślę, że powinny wtedy dopiero fs nabiera prawdziwej sytości.

- fotograficzne: Tutaj to już tylko kwestia gustu. Chyba nikt mi nie zabroni uważać, że ta postać mi się nie podoba. Jest wolność słowa. No trudno, że dla mnie są sztuczne. Najbardziej czasem przerażają mnie oczy,są takie błędne, a z opisów są całkiem przyziemne. Dlatego uważam te postaci za nierealistyczne. Swoją drogą jedyną postacią, która wg mnie jest ludzka to Lily z Szansy- autorka bardzo się postarała. Wygląda jak człowiek. Jeżeli moje wypowiedzi o sztuczności simów was irytuje to sorry, ale chyba mam prawo wyrażać swoje myśli i poglądy, prawda?
Pozdrawiam i mam nadzieję, że już wyjaśnione, bo zrobiła się z tego niezła dyskusja
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.07.2009, 22:56   #6
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

@up: OMG, co za wyróżnienie! <zszokowana>

Swoją drogą też uwielbiam realistyczne rzeczy, ale w porównaniu do postów ww. userki nie zarzuciłabym Czarnulce braku realistyczności (chociaż nie da się ukryć, że gdy "dostałam" Iana i zobaczyłam jakie ma oczy, pomyślałam co innego).
Z drugiej strony Simy wg założenia autorów nie muszą wyglądać dokładnie tak jak ludzie...To już zależy od upodobania twórcy Sima
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.07.2009, 09:03   #7
Volturia

Dzięki D.Girl za wyjaśnienie i Livce za obronę
Warto było poruszyć tę dyskusję. ; > Swoją drogą, możliwe, że to cię pocieszy Liv, ale w tym odc. Ian został pozbawiony zbędnego makijażu ^^ Ian - to chyba najbardziej nierealistyczna postać w takim razie . Nie ma dla mnie bardziej pięknego, ale też sztucznego sima na świecie! pozdrawiam

Co do odcinka - myślę, że dopiero za jakieś 2 tyg. dopiero wyjeżdżam na obóz żeglarski, za 3 dni. Także proszę uzbroić się w cierpliwość
stare 12.07.2009, 09:23   #8
Vicky
Guest

Ok, to juz wszystko wyjasnione Dzięki D.Girl za wyjasnienie na spokojnie o co dokladnie chodzilo. Co do Lily masz racje, jest bardzo naturalna i przy okazji śliczna, chociaz ja lubie rowniez te bardziej `simowe` postacie. No ale wolny kraj mamy
Cytat:
Co do odcinka - myślę, że dopiero za jakieś 2 tyg. dopiero wyjeżdżam na obóz żeglarski, za 3 dni. Także proszę uzbroić się w cierpliwość
Co? <chlipie> xD A moze jakiś mały bonusik?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.07.2009, 22:36   #9
Volturia

Cytat:
Napisał Vicky Zobacz post
A moze jakiś mały bonusik?
Hym hym.. Może coś jutro wykombinuję, kto wie? ; D mam duużo tych zdjęć.
stare 13.07.2009, 09:36   #10
Dida
Guest

Tak tak bonusik napewno nie zaszkodzi Odcinek przyznam szczerze <tylko nie bijcie> trochę nudnawy był, te wspomnienia można było wpleść w teraźniejszy tekst, moim zdaniem nie potrzebny był na to osobny odcinek, ale mimo wszystko tekst bez zarzutu i zdjęcia również miodzioooo

P.S Kiedy c.d ????
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania