Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.07.2007, 10:01   #1
sylwia_pam
Guest

ThumbsUp Odp: Wymarzone dodatki

ja bym chciala zeby byly the sims 2 farma z cala gospodarka zeby mozna bylo miec tam jakies zwierzeta np. konie króliki kury i inne takie i zeby bylo ze mozna jak sie wsiada do samochodu to widziec gdzie sie jedzie i samemu prowadzic i zeby mozna bylo chodzic w odwiedziny do somsiadów .
fajne tez by byly simsy w sieci czyli ze uzytkownicy zalogowuja sie tworza simów domy i normalnie zyja w wirtualnum swiecie . popieram wszystkie wymienione pomysly i mam nadzieje ze producenci simsów spelnia nasze marzenia
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.07.2007, 13:49   #2
Neillé

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Wymarzone dodatki

Ja również popieram wszystkie powyższe propozycje, ale najbardziej to chyba propozycję użytkowniczki sylwia_pam, dlatego że bardzo mi zależy na koniach w simsach, odwiedzin do sąsiadów itd. co napisała.
A ja osobiście chciałabym taki dodatek "Więcej Realu", żeby po prostu było więcej interakcji i opcji takich właśnie realnych, nie chce mi się teraz wymyślać jakich, może potem dopiszę
Natomiast co do akcesorii to mogłoby być np. więcej ozdób takich typowo domowych czyli jakieś książki do położenia na półkę, ramki na zdjęcia, chusteczki, jakieś papierki, portmonetka, pieniądze i takie inne duperele :smirk: I żeby też była taka opcja, że można kilka ozdób położyć w tym samym miejscu, np. na biurku, półce, stole itd. Bo denerwujące jest to, jak na kuchennym blacie stoi sobie coś małego i w dodatku na środku i nic tam więcej nie można położyć :con:
No..to chyba wszystko co chciałam napisać.
stare 01.07.2007, 18:32   #3
Bloody_Mary
Guest

mogli by coś dodać do tv
fajnie by było gdyby dodali takie interakcje jak np "oglądaj horror" lub "oglądaj komedie" i wtedy by się śmiali albo krzyczeli ze strzachu
albo w jakimś dodatku wielki ekran żeby zrobić kino
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.07.2007, 00:15   #4
hotohori
Guest

Zgadzam się z wszystkim co tu było wymienione.
Mogli by dodać jakieś fajne fryzury(emo lub z anime), super ciuchy i jakieś fajne ozdoby typu czacha w pokoju itp.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.07.2007, 00:39   #5
semus
Guest

No ja to oczywiście chciałbym gwiazdę żeby zrobili, ale w taki sposób, by filmy nakręcone z danym simem w roli głównej pojawiały się naprawdę w telewizji, podobnie z teledyskami itp. Mogłaby być możliwość (w końcu) posiadania kilku posiadłości na raz, żeby np. w porze wakacyjnej wybierać się do letniej chatki nad morzem. Inny wymarzony dodatek to coś w stylu "miejskie życie", czyli ogółem życie w mieście, w blokach, możliwość wynajmu, np. pokoju u kogoś w domu, odwiedzanie sąsiadów, itp. ale to bardziej pasuje do the sims 2 online.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2008, 20:10   #6
monia12

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał sylwia_pam Zobacz post
ja bym chciala zeby byly the sims 2 farma z cala gospodarka zeby mozna bylo miec tam jakies zwierzeta np. konie króliki kury i inne takie i zeby bylo ze mozna jak sie wsiada do samochodu to widziec gdzie sie jedzie i samemu prowadzic i zeby mozna bylo chodzic w odwiedziny do somsiadów .
fajne tez by byly simsy w sieci czyli ze uzytkownicy zalogowuja sie tworza simów domy i normalnie zyja w wirtualnum swiecie . popieram wszystkie wymienione pomysly i mam nadzieje ze producenci simsów spelnia nasze marzenia
Zgadzam sie ja też bym chciała gospodarstwo, żeby mogli miec krowy itp.
żeby mogli zakładac szkolki jezdzieckie, oprowadzania, sprzedawac mleko, uczyc jezdzic konno itp. (prowadzic stadniny).
i jeszcze wiecej akcersori dla niemowalkow i malych dzieci
monia12 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.07.2007, 21:59   #7
Rainbow
Guest

-akcesoria/nowe opcje związane z dziećmi-właśnie te wózki,wyjeżdżanie z małym dzieckiem do parku na parcelę publiczną
-akcesoria dla zwierzaków + możliwość chodzenia z pieskiem na smyczy po ogródku,domu,parku
-dyscypliny sportowe
-odwiedzanie sąsiadów

Czyli to,co już wymieniono
Co do ozdób w pokoju-czachę np. jako obraz można samemu zrobić
Makijażu i fryzur w necie zatrzęsienie ;D
Najbardziej brakuje mi maxisowych mebelków/meshy -nie świnią gry,można na nich 'polegać'
I Interakcji,Maxis się tu nie stara
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.07.2007, 23:12   #8
Fizzly
Guest

Cytat:
Napisał Rainbow
-akcesoria/nowe opcje związane z dziećmi-właśnie te wózki,wyjeżdżanie z małym dzieckiem do parku na parcelę publiczną
-akcesoria dla zwierzaków + możliwość chodzenia z pieskiem na smyczy po ogródku,domu,parku
-dyscypliny sportowe
-odwiedzanie sąsiadów

Czyli to,co już wymieniono
Co do ozdób w pokoju-czachę np. jako obraz można samemu zrobić
Makijażu i fryzur w necie zatrzęsienie ;D
Najbardziej brakuje mi maxisowych mebelków/meshy -nie świnią gry,można na nich 'polegać'
I Interakcji,Maxis się tu nie stara
Brak ci interakcji? Twierdzisz ze Maxis sie niestara? Ja uwazam wrecz przeciwnie. Interakcjii w TS2 jest od zatrzesienia, jest mnostwo szczegolow, o ktorych tylko mozna bylo w TS1 pomarzyc. Naprawde TS2 to porzadny produkt nawet pod wzgledem interakcjii. Taka jest moja opinia, chociaz mozna by zrobic jeszcze kilka, nie powiem. Ja tam bym chcial dodatek "Farm life", w Polsce moglby sie nazywac po prostu "Farma", czy jak tam kto chce... W kazdym razie byloby oczywiscie mnostwo przedmiotow i gadzetow do tworzenia, budowy i wyposazania farmy
, do tego "domek dla krolikow", "kurza grzeda", tak zeby podopieczni mogli hodowac sobie kroliki-dla zabawy? i kury-dla jajek, ktore dodawalyby jedzonko do lodowki po zebraniu. Do tego barany, moze krowa? XD Mogl by byc tez taki segmentowy "stary plot", na ktorym bylaby opcja "usiadz na plocie" i zakochane pary moglyby tez siadac i tualic sie na owym plocie, w nocy z dodatkowa opcja "patrz w ksiezyc", albo co. xP Dzieci moglyby czasem spadac z owego plotu, zeby ciekawiej bylo. No i kilka innych "pobocznych" interakcjii tez mogloby byc, np.:
- skacz na sianie (kliknij na stogu siana)
- spij na sianie (kliknij na stogu siana)
- baw sie w chowanego (kliknij na dzieciaka w dowolnym miejscu)
- zrob robotke... -> sweter/szalik/skarpetki/rekawiczki (kliknij na simie siedzacym w fotelu i posiadajacym welne w ekwipunku)

Poza tym wprowadziłbym jeszcze minipack "The Sims 2: Family", czyli dodatek "Rodzina", ktory wprowadziłby - już nie tylko meble i gadżety - ale kilka odstawowych rzeczy: Pomiędzy wiekiem małego dziecka a dziecka wprowadziłbym nową grupę wiekową, nie wiem jak to nazwać w Polskiej wersji... ^^" W każdym razie byłby to wiek przedszkolaka. Dziecko byłoby mniejsze od dziecka chodzacego do szkoły, ale bardziej umiejętne aniżeli małe dziecko,tj. wiek 5-6 lat. Takowy dzieciak umiałby już schodzić i wchodzić po schodach. Nadal potrafiłby korzystać z zabawek dla małych dzieci oczywiście, ale mogło by dojść kilka nowych, np. klocki czy kolejka. Potrafiłby już chodzić jak człowiek oczywiście, ale byłby taką grupą pośrednią. Uczyłby się korzystania z toalety-siadania na muszli oczywiście (znaczek do wspomnień: Potrafię skorzystać z kibelka!), uczyłby się samodzielnie jeść-przy stole (znaczek do wspomnień: Umiem juz sam jeść!). Wraz z nowym dodatkiem, możnaby również malca uczyć pielęgnacji ogrodu (znaczek do wspomnień: Jestem małym ogrodnikiem!). Oczywiście najważniejszy jest fakt, że przedszkolak chodziłby do przedszkola - można by zawieźć malucha samochodem-opcja na samochodzie: "kup fotelik dla dziecka" lub skorzystać z autobusu-inny niz szkolny, pani przedszkolanka wysiada pod domem i prowadzi malucha za rękę do autobusu-jak w japoni, nie wiem czy ktoś kojarzy autobusy dla przedszkolaków ^^" Oczywiście również możliwość zatrudnienia prywatnej przedszkolanki/opiekunki do domu. Co najważniejsze, takowe dzieciaki mogłyby się przemieszczać już pomiędzy parcelami, mam tutaj na myśli to, że sąsiedzi mogliby przychodzić z takimi dzieciakami "za rączkę", tak i możnaby takiego dzieciaka zabierać poza obszar swojej parceli mieszkalnej-w.w. fotelik samochodowy. xP Każda sim-TAXI też by musiała się wyposażyć, hyh. Do tego opcja dla nastolatków przy roznoszeniu gazet - wtedy zamiast pani/pana gazeciarza owy sim by przychodził. To samo w pizzeri i na poczcie oraz rola niani naturalnie. W domu możnaby otworzyć "Domowe przedszkole", wtedy sąsiedzi sprowadzają dwójkę czy trójkędzieci, odbierają je wieczorem i płacą za twój ciężki dzień ^^ Z gadżetów koniecznie piaskownica i ślizgawka oraz basen dla dzieci. Dla starszych dzieci opcja "graj w piłkę", "baw się w chowanego". Oczywiście mnóstwo interakcji do tego, jak np. przedszkolaki ciągnący rodziców za rękę podczas przygotowywania posiłku, czy siedzenia na kanapie. Do tego przy jedzeniu, przed nauczeniem się- rzucanie jedzeniem, a wraz z tym nowe zadania dla simów, w tym wypadku "wyczyść stół"-blaty by się brudziły z czasem, jak szafki. Z gadżetów lampka nocna z wyświetlanymi elementami na suficie. Dla nas niewidoczne coprawda, ale lapmka z melodyjką, do usypiania dzieci. xP Zmianki tym samym w zachowaniu dzieci - małe dzieci początkowo bałyby się ciemności. Zakończeniem lęku byłyby znaczek do wspomnień: Nie boję się już ciemności! A żeby takowy znaczek mały sim otrzymał, opcje (kliknij na małego sima w łóżku, który grymasi) "zostań na chwilę", "utul do snu", "opowiedź bajkę" i "zaśpiewaj kołysankę". Dla mniej grymaśnych wystarczyłoby to drugie, ale dla innych - nie koniecznie. xP Fajny byłby teżkonik na biegunach, dla małych dzieci (pod okiem rodziców) i dla przedszkolaków jednocześnie. Cóż, chyba wszystko. xP Może to za dużo na minipack....? ^^"

Ostatnio edytowane przez Fizzly : 07.07.2007 - 23:38
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.07.2007, 13:14   #9
Aleks
Guest

Ja to bym chciała (oklepane, wiem) żeby:
- simowe nastolatki miały jeszcze kilka własnych karier, np. Wyprowadzanie psów; Roznoszenie gazet, Opieka nad dziećmi i.t.p.
- można było robić różne rzeczy jednocześnie, np. słuchać mp3 (czy jak to tam oni nazwali) i jeść obiad...
- nowe aspiracje...ale nie wiem jakie
- możliwość upicia się
- z większych 'pack-ów' to napewno coś ze wsią, coś ze sportem, coś z ninja ^^ i napewno coś takiego...nowe interakcje między simami :smirk: .
To chyba tyle...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.07.2007, 13:23   #10
Alatáriël
Guest

Mój wymarzony dodatek to the sims 2 fantasy
Mogłyby tam być duże smoki, elfy, nimfy i inne różne magiczne stworzenia.
Fizzly - rozpisałeś sie xD Ale ciekawy pomysł
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania