Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.11.2008, 17:53   #1
olka1945
Guest

Domyślnie Odp: Mój 2 dom "Samotna matka z dzieckiem"

legolas to zabardzo nie było miłe

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.11.2008, 18:10   #2
olka1945
Guest

Najpierw sie zastanów prawie kazdy dom tu ma dodatki z netu a ja mam takie domy tyko z przyczyny domu bez dodatku ja nie moge pobierac dodatków

stare 29.11.2008, 18:16   #3
Souris
Guest

Cytat:
Napisał olka1945 Zobacz post
Najpierw sie zastanów prawie kazdy dom tu ma dodatki z netu a ja mam takie domy tyko z przyczyny domu bez dodatku ja nie moge pobierac dodatków

Popatrz chociażby na domy Bjork, czy nie są robione z samego maksisa? Wiesz co ci powiem? Jej domy to przykład, że można robić naprawdę dobre projekty bez dodatków z internetu.

stare 30.11.2008, 07:09   #4
Flavour
Guest

Bosch, ludzie spokojnie! Rozumiem zdenerwowanie:
Olu1945 - wstawiłaś koszmarny dom na forum - nie da się ukryć,
zgadzam się z Souris, że Bjork jest przykładem świetnych domów Maxisa, ale nie tylko ona. Nawet Legolas robi lepsze maxisowe domki od Ciebie, a moje bryły są mniej nudne (sorki Legolasie, ale sam wiesz jakie mamy oceny)
Przykro mi, ale mimo prawie niezauważalnych dodatków z innych części gry, ja tu widzę prawie same TS2 (główną wesję), a nawet jeśli widzę rzeczy z innych części, są strasznie niedobrze połączone. Salon to tylko meble ma ze stylu tiki, a tapeta i podłoga to z innej bajki w ogóle.

Pzdr, ale jednak w przeciwności do innych mówię: Nie pracuj dalej, bo mam wrażenie że jak znowu coś ci nie pójdzie, a ktoś to zauważy to będzie taka kłótnia jak tu.
3maj się Olu!

stare 30.11.2008, 09:07   #5
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

BRYŁA
Tak właściwie to widać ją tylko na dwóch zdjęciach i tylko od frontu ale po tym mogę stwierdzić że nie należy do udanych i tak właściwie każdy element bryły należy chyba do innej epoki np. futurystyczne schody zaraz obok metalowe ogrodzenie niczym z starego dworku .
Ogólnie bryła jest prosta w swej budowie i niczym nie przyciąga wzroku.

OGRÓD
Kilka chaotycznie ustawionych krzaczków , palm i kaktusów co prawda masz alibi z tego powodu że dom znajduje się na pustyni i trudno tu o bujny ogród ale mogłaś/eś bardziej się postarać.
WNĘTRZE
Ogólnie można przyjąć że prawie żadne meble do siebie nie pasują , pomieszane style , co szczególnie widać w salonie . Nie wiem co tam robią te meble niczym z chatki z tropików .
Ogólnie wstawiałeś/aś pierwsze lepsze meble byle było bez żadnego pomysłu i stylu architektonicznego .
OCENA
BRYŁA 3\10
OGRÓD 3\10
WNĘTRZE3\10
OGÓŁ 3\10
Co prawda + za to że dom jest clean ale i bez tego można zbudować coś ładnego polecam prace Bjork i Irbis .
Pozdrawiam
Wielebny jest offline  
stare 30.11.2008, 09:15   #6
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Dajcie spokój z tą kłótnią... Po części racje ma Olka, ale Souris też ma trochę racji... Też kiedyś kłóciłem się z Souris, ale teraz wiem, że nie miałem racji bo moje pierwsze domy były niezbyt dobre. Nie wiem po czyjej stanąć stronie dlatego postaram się zignorować tą sprawę i ocenię dom.

Dom jest za duży i bardzo źle zagospodarowany. Niektóre okna są białe a niektóre czarne. Kuchnia jest ciemna i nie ma do niej dzwi. Nie będę wypisywał dalej bo to nie ma sensu. W skrucie: źle dobierasz meble, okropnie łączysz podłogi i pokrycia ścian, budujesz za duże bryły i później masz problem z zagospodarowaniem ich...
Vanitas jest offline  
stare 30.11.2008, 09:44   #7
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Tym razem wzorem Kowalina wypiszę co konkretnie mi się nie podoba, żebyś przy następnych domkach miała punk zaczepienia:

BRYŁA: Za duża, zbyt ciemny kolor, dach mógłby być bardziej płaski i w ogóle jakiś inny, raz okna są białe, a raz czarne, brak ścieżki prowadzącej do wejścia
OGRÓD: Widzę, że zastosowałaś się do mojej rady i postawiłaś drzewka pustynne . I reszta: ogród nieuporządkowany, basen (SAM BASEN) mi się nie podoba, w szczególności jego miejsce na parceli, w dalszym ciągu budujesz na zbyt dużej parceli. Poza tym, na pustyni chyba nie rosną truskawki, pomidory czy ogórki, no nie?
Pomieszczenia są ŹLE widoczne. Naucz się robić zdjęcia.
POKÓJ MATKI: Meble nie pasują do siebie, chciałabyś mieszkać w takim oczoje**** czerwonym pokoju? (nie mówię już o tym, że pokój jest za duży)
POKÓJ DZIECKA: również za duży, a przez to pusty. Gdzie się podziały dekoracje?
KUCHNIA: Staraj się dobierać meble tak, by ładnie współgrały z kolorami ścian i podłóg. Jest za dużo niebieskiego i za ciemno. Jak zwykle brak dekoracji.
ŁAZIENKA: Za duża. Źle zagospodarowana, meble nie pasują.
SALON: Za duży, brzydka tapeta, złe rozmieszczenie mebli...
I OGÓLNIE: Dom bez smaku i pomysłu. Nie przyłożyłaś się zbytnio.

Tyle. Mam nadzieję, że uwagi moje oraz innych oceniających PORZĄDNIE weźmiesz sobie do serca i 100 razy się zastanowisz zanim wstawisz kolejny domek.
4/10
Liv jest offline  
stare 30.11.2008, 11:23   #8
olka1945
Guest

Taraz was wszystki przepraszam a szczegulnie Souris . taeraz chyba wziełam sie do pracy bo jak pokazałam ten mój nowy dom to ... Teraz postanowiłam ,że moze pobiore jakis dodatek z netu

stare 01.12.2008, 15:21   #9
kubuss

Reputacja: 10

Nie podoba mi się, pusto ciemno, ogólnie brzydko. Ocena: 2/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania