|
![]() |
#1 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Noo.. Też by bym była za tym, żebyś dał to do pobrania
![]() Budynek prezentuje się świetnie, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. Lamp jest o połowę za dużo, z tym się zgodzę, a co do tego bluszczu.. Gdybyś o nim nie wspomniał na początku, to bym nawet nie zwróciła uwagi, że nie pasuje do środka ![]() ![]() Urządzony apartament też mi się podoba. Bardzo przytulne mieszkanko z tego wyszło ![]()
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 12
|
![]()
Świetnie wykonana parcela, fajnie że użyłeś oryginalnych mebli, a obiekty z internetu są bardzo spójne z resztą. No i dobrze zaprezentowana parcela na zdjęciach
![]()
#3 |
Reputacja: 12
|
![]()
Świetna! Majestatyczna!
![]() Cudowna. Wcześniej już wszystko zostało wspomniane, a bluszcz jest spoko ![]() aż mi się zachciało zagrać w jakimś apartamencie ![]()
![]() |
#4 |
Reputacja: 21
|
![]()
Dziękuję za komentarze
![]() @Libby - tak, obiekty z parcel publicznych (czyli np. stoiska sklepowe) działają normalnie, można ich używać, mają swoich NPC (co zresztą widać na fotkach). Minus jest tylko taki, że na parcelę nie będą przychodziły simy z otoczenia tylko po to żeby tych obiektów publicznych użyć. Będą to robili tylko mieszkańcy apartamentu, ich goście i nasi simowie jeśli im rozkażemy. Generalnie to nie zauważyłem, żeby którykolwiek z NPC (czy to mieszkaniec czy gość) używał tych obiektów, ale są one w pełni funkcjonalne, więc jak nam się nie chce gotować to możemy sobie sima do restauracji na parterze wysłać na przykład ![]() W sumie na tej parceli nie ma znowu tak wiele CC, oprócz okien, drzwi, pokryć ścian i podłóg i elementów dekoracyjnych. Reszta to recolory maxisowych obiektów. Tylko nigdy nie wrzucałem żadnej parceli do pobrania, więc nie wiem jak się do tego zabrać tak naprawdę... ![]() I mam już pomysł na kolejny projekt :3 Nawet zacząłem już go robić, ale komputer mi się zresetował przez jakieś aktualizacje i wszystko straciłem -,-. Ale już wiem jak to ma wyglądać ![]() Ostatnio edytowane przez Shiver : 16.02.2014 - 19:27 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Ostrzegam, komentarz będzie długi...
Zacznę od tego, że bardzo podoba mi się ten budynek z zewnątrz! Zdaje się, że to styl art deco? Osobiście nie przepadam za tym zamiennikiem terenu otoczenia (wolę oryginalną, soczystą zieleń ![]() ![]() ![]() To samo tyczy się 2. zdjęcia. "Podziwiając" "trójkę" zastanawia mnie, czy masz tego moda od Javiery na zmianę tekstury nieba? Patrzę na tego screena i aż mi brakuje tych chmurek! ![]() Tak z ciekawości - skąd masz biały recolor parasoli? Powiem Ci, że ja bym tam dała jakiś inny, niekoniecznie eaxisowy, ale przydałoby się jakoś "ożywić" tamtą okolicę ![]() ![]() Bardzo ładne ujęcie części "spożywczakowej"! A korytarz swojej prostocie jest wręcz uroczy ![]() Po obejrzeniu zdjęć nocnych stwierdzam, że kafejka powinna być bardziej oświetlona xD A teraz poszczególne lokale... Bistro - inaczej przełamałabym biel i czerń tutaj, bo np. za dużo jest białych ścian. Zaczęłabym od tej ścianki przy barze... Dlaczego na reszcie stolików nie ma przypraw? :< Przesadziłeś z bluszczem na białej, ceglanej ścianie przy stolikach ![]() ![]() Spożywczak - tak, przesadziłeś ![]() Apartament - noooo, to teraz się pozachwycam :> Pierwsze zdjęcie - po prostu cud, miód i malina ![]() ![]() Fotografia numer dwa pod tym względem prezentuje się już dobrze, bo mamy drewnianą podłogę ![]() ![]() ![]() Na tej czarnej ścianie w korytarzu brakuje mi obrazu czy czegoś... Sypialnie są bardzo w moim stylu i na tym stwierdzeniu poprzestanę ![]() Łazienka, mimo swojej surowości, też wyszła dość dobrze ![]() Za nowoczesny rozkład pomieszczeń (a szczególnie za otwartą przestrzeń) masz ode mnie ogromne brawa! ![]() ![]() Musze Cię też pochwalić za wykorzystanie eaxisowych dodatków i "normalnego" CC - wyszło świetnie i bardzo stylowo, w żadnym momencie nie miałam wrażenia pomieszania stylów! Każda część tego kompleksu ma swój własny, oryginalny klimat, ale tym samym nie jest oderwana od reszty, chociaż w przypadku spożywczaka odbiegłeś od głównej palety barw. 10/10 mimo drobnych niedociągnięć, bo w gruncie rzeczy nie mogę wyjść z podziwu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 23.02.2014 - 09:47 |
|
![]() |
![]() |
#6 | |||||||||
Reputacja: 21
|
![]()
Komentarz długi, to i odpowiedź długa
![]() Nie. A w każdym razie nie wzorowałem się na żadnym stylu, budowałem jak mi się podobało ![]() Ja też się do tej trawy nie mogłem przyzwyczaić, ale potem całkiem mi się spodobała :3 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Okna i drzwi są stąd: http://amovitamsim.tumblr.com/post/5...rom-the-sims-3. Generalnie to lubię konwersje przedmiotów z trójki, niektóre są bardzo fajne. Tylko zazwyczaj są tylko w oryginalnych recolorach, tak jak tutaj. Brakowało mi czystej bieli albo czerni, ale wygląda w miarę okej ;3 Cytat:
A bluszcz tak mi się spodobał, że go napakowałem sporo ![]() Cytat:
![]() ![]() Z bluszczem taka sama sprawa jak w bistro - nie miałem co położyć na ścianę ![]() A z tymi lampami to miało być tak, że miały oświetlać każdy z tych ''straganów'' osobno. Brakuje mi w dwójce regulacji natężenia oświetlenia tak jak w trójce, fajna rzecz. Nie znałem, ale sprawdziłem i się zakochałem ![]() ![]() A ja właśnie za nim nie przepadam. Nie podobają mi się jakoś te kwiaty. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję bardzo za komentarz i tyyyyleee pożytecznych wskazówek ![]() E. I właśnie zauważyłem, że na rzutach jest w mieszkaniu mój sim. Całkiem fajnie to wygląda ![]() Ostatnio edytowane przez Shiver : 23.02.2014 - 15:24 |
|||||||||
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|