Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.08.2014, 18:07   #2861
adamo030

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Na tym filmiku co jest w newsach nawet nie widze jakichś interakcji. No sory, ale jak za każdym razem będzie się do niego schylać bo coś tam i lecieć do niego, a co gorsza nie będzie na to wpływu, to chyba wywale grę w cholere. Za 200 złotych (słownie: dwieście złotych) można sobie kupić jakieś nie wiem spodnie, bluze, czy buty czy coś. I przynajmniej człowiek będzie mieć radochę, a nie się uwkurza, że dostał kota w worku.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.08.2014, 18:22   #2862
anie_1981

Ja powiem tak, poród wyglądał średnio, ale ujdzie, najbardziej podoba mi się poród w dwójce (jak dzieci i cały system wychowywania ich). Sama kołyska mi się podoba, dzieciak też. Zdecydowanie dzieci są ładniejsze i bardziej ruchliwe niż w trójce, bo te trójkowe mumienki wyglądają strasznie. Jednak co mi nie pasuje, to brak możliwości noszenia dzieci na rękach tak po prostu. No i w związku z tym, że nie ma małych dzieci, animacja ich dorastania do wieku szkolnego pewnie będzie słaba. Podrzucanie dziecka i łapanie go w wersji starszej jest słodkie, a tak właśnie jest w dwójce. W trójce dziecko musi leżeć na ziemi i po prostu się powiększa, podejrzewam, że w czwórce będzie podobnie, chyba, że cała kołyska zmieni się w dziecko, jak w jedynce... No nic, trzeba czekać na premierę, żeby to zobaczyć w praktyce. Mi się nie podoba traktowanie dziecka jak przedmiot, jak w jedynce. W jedynce to nawet można było skasować kołyskę i nie ma dziecka, przy przeprowadzce z niemowlakiem, po prostu go nie było, nie przenosił się z resztą rodziny. Ja byłam zakochana w noworodkach jak tylko zobaczyłam je w dwójce pierwszy raz... Pamiętam nawet moje zaskoczenie, że całusy już nie zapładniają Simek
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 18:38   #2863
Tenebris

Przecież nikt wam nie każe kupować gry za 200 zł do razu. Chodziło mi o to żebyście nie oceniali gry aż tak negatywnie przed premierą. Poczekajmy aż ktoś będzie miał grę, zda relację albo napisze recenzje, da zdjęcia i wszystko opisze dopiero wtedy oceńmy w ostateczności czy jest godna kupna . No ale jak ktoś się zawziął to okej niech tak będzie. Po prostu wyrażam swoją opinię bo nie podoba mi się ta burza miesiąc przed premierą.
Tenebris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 19:09   #2864
Piwusia

Poród wygląda słabo... Wokół Simki pojawiają się gwiazdki, a kiedy znikają postać nie ma już ciążowego brzucha i trzyma w rękach dziecko... Co to ma być? Jakie czary mary? Najlepiej wyglądało to w dwójce. Szkoda też, że w tej części nie ma już filmików towarzyszących ważnym wydarzeniom. Kołyska wygląda jak z jedynki, fajnie, że nawiązali do tej części. Mam tylko nadzieję, że niemowlę nie będzie traktowane jako obiekt, tak jak w The Sims 1. Karmienie piersią to jakieś jaja; ja rozumiem, że cenzura może się pojawić, ale po co taka duża pikselowa plama, zasłaniająca cały tułów Simki? Wystarczyłby mały kwadracik w miejscu piersi, a tak nawet nie wiadomo co ta Simka z tym dzieckiem robi. Interakcje z niemowlęciem wydają się być bardzo ubogie, ale to było do przewidzenia, że będzie można tylko je tulić na rękach, karmić i przewijać... No a potem oczywiście niemowlę przeskakuje od razu w wiek dziecka w wieku szkolnym... Ktoś napisał o EA pod tym filmikiem "their motto is remove don't improve" i w sumie trudno się z tym nie zgodzić.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 19:15   #2865
TheBlackSheep

No ale przecież zasugerowałaś że można będzie ocenić wtedy jak się ją kupi. Ostatecznie. Ja tego nie potrzebuję, bo po tych wszystkich informacjach i filmikach, widzę że ta gra nie wywołuje we mnie ekscytacji, przedstawia się w moich oczach jako mało atrakcyjna i nie muszę wydawać na nią x złotych, żeby się o tym przekonać. Jak mi się jakaś bluzka nie podoba, to jej nie kupuję "a bo może będzie na mnie ładnie wyglądać". Można przymierzyć, ale skoro mi się nie podoba...
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 19:59   #2866
NaNiKo

Źródło: http://gamedium.com/?article&id=25

Tak. Tak to widzę.
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 20:04   #2867
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

@up: prawda!

Filmik z porodu - simka sobie rodzi, sim (mąż? chłopak? sąsiad?) stoi obok i nie reaguje ("a co mnie to, niech sobie krzyczy!").
Nie pamiętam jak było z tym w TS3, ale w "dwójce" uwaga wszystkich, którzy akurat nie spali () albo nie byli poza domem, skupiała się na simce!

O co chodziło z tą nagłą cenzurą w kołysce? Bo chyba nie o przewijanie dziecka?
Nie można przytulać maluszka? Wtf EA?!

Nawet w TS1 były fajniejsze interakcje z bobasem!!!
Cytat:
Chodziło mi o to żebyście nie oceniali gry aż tak negatywnie przed premierą.
Hm, 27 dni przed premierą to trochę mało czasu na zmiany...

Sama kołyska też mi się nie podoba... Swoją drogą gdzie takie rzeczy jak okno wyboru imienia dziecka i mówiące, jaka jest jego płeć? Mam nadzieję, że nie zabrali tego!
(różowy to kolor bardzo dziewczęcy... no chyba że można się dowiedzieć w czasie ciąży, czy urodzi się chłopiec czy dziewczynka xD)

I ona nie jest wcale podobna do tej "jedynkowej"! W tej z pierwszej części gry przynajmniej maluch nie miał prawa zmarznąć

Ostatnio edytowane przez Liv : 05.08.2014 - 20:08
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 20:16   #2868
adamo030

Negatywna burza jest wywołana jajami jakie twórcy sobie zrobili z graczy i fanów. Trójka byłaby super, gdyby nie ścinanie się i jakieś niewydarzone cuda na kiju. Czwórka? Trawa z kwiatkami wygląda jak zielony dywan z plamkami białej farby, którą ktoś z nudów sobie ciapał. To miało iść w przód, a poszło no wiadomo gdzie.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 20:31   #2869
anie_1981

Chciałam zwrócić uwagę, że na tym filmiku w ogóle nie ma interfejsu, czyli ktoś nagrywał filmik wbudowaną w grę kamerą, przy uprzednim wyłączeniu nagrywania z interfejsem. To by tłumaczyło brak okienek, ale klasyczne klikanie myszką było słychać, czyli nie bałabym się o brak okienka z imieniem. Uważam jednak, że skoro to miał być filmik do pokazania w internecie, odnośnie nowej gry, to nie powinni wyłączać widoku interfejsu.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2014, 20:36   #2870
Chloé

Reputacja: 11

Im bliżej premiery, tym szanse że kupię grę gwałtownie spadają, zwłaszcza w obliczu ostatnich newsów. Jako simsomaniaczka na początku byłam na tak, już miałabym zamówiony preorder gdyby nie ważniejsze wydatki.
Obejrzałam filmik z porodu i wcale nie wygląda "zupełnie inaczej niż dotychczas", raczej zmiany są niewielkie. Cóż, wracam do Dwójki.
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania