Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.04.2008, 00:09   #21
*miki2207*
Guest

Domyślnie Odp: Laptop a Simy?

Ale już niemal topoff zrobił się całą gębą.

Gra na tym laptopie będzie chodziła tak sobie, bez jakiś specjalnych "zacięć" ale też nie będzie "śmigała". takie 3+ no może 4-.
Ale to do momentu jak nie rozubujesz za mocno otoczenia. Jak postawisz dużo domów i będzie w nich mieszkało dużo simów laowanie takiego otoczenia będzie trwało.
JAk wybudujesz duży (np.5x6) dom napakujesz sporo dodatków z neta i wprowadzisz do tego domu 8 osobową rodzinę z psem i kotem to obrócenie widoku (kamery) będzie trwało.... Spokojnie zrobisz sobie herbatkę w tym czasie
Podsumowując: musisz się zastanowić do czego komputer jest ci potrzebny. Jak gry będą tylko dodatkiem dla ciebie to wybór nie jest taki zły. Choć może jeszcze poszukaj czy inny model może będzie lepszy w tej cenie.
Jeśli zaś głównym zadaniem tego laptopa będą gry to zdecydowanie odradzam. Komputer stacjonarny o tych parametrach kupisz za 500-800zł.
ZA te 2200 jakie chcesz przeznaczyć kupisz taki stacjoonarny na którym każda gierka będzie śmigała jak rakieta w porównaniu z tym co reprezentuje laptop.
Pozdro
*miki2207*
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.05.2008, 17:11   #22
perslyy
Guest

Wprowadzam błąd ? Czym ?
Twierdząć, że GF8400 jest bardzo słabym układem graficznym (co prawdą jest) ? I że obsługa DX 10 na nim to marketing ?
Gry obsługujące DX10 potrafią zagiąć grafy klasy wyższej (8600GT/9600GT) czy najwyższej (8800,9800), a co dopiero niszowego 8400...

Sory bardzo ale mu tu mówimy o Simsach 2 a nie oniewiadomo jakich grach które żrą multum wszystkiego...żal...

Ostatnio edytowane przez perslyy : 06.05.2008 - 15:14
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.05.2008, 19:10   #23
Pingwin
Guest

Co nie zmienia faktu, że w dalszej części posta piszesz o Sims3...

Naprawdę wierzysz, że pograsz komfortowo w Sims3 w domyślnej dla laptopa rodzielczości?
Życzę szczęścia...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.05.2008, 12:01   #24
miracle
Guest

Tamtego laptopa sobie darowałam.
Co sądzicie o tym:
http://sklep.vobis.pl/oferta/noteboo...msung_r60.aspx

[oczywiscie nadal biorac pod uwage Simy ; ) ]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.05.2008, 12:40   #25
Ilona
Guest

laptopa uzywa sie jako dodatkowego kompa np. jezeli mieszkasz w akademiku,ja Ci moge doradzic z wlasnego doswiadczenia,ze rowniez chcialam laptopa,bo zajmuje mniej miejsca,ale moj brat mi odradzil i dzisiaj mu dziekuje za to,ze go posluchalam.Jezeli zamierzasz duzo grac,to stacjonarny komp jest do tego lepszy,a za te pieniadze,ktore chcesz przeznaczyc na laptopa,to poszukaj lepiej wsrod znajomych dobrego informatyka i niech Ci zlozy dobry komputer,pamietaj,ze czesci i naprawy laptopa sa duzo drozsze od komputera stacjonarnego
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.05.2008, 14:58   #26
miracle
Guest

Tzn. u mnie gry to raczej dodatek. Więcej czasu spędzam w internecie. A stacjonarnego też będę miała. Tylko takiego 4 letniego jak teraz. ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.05.2008, 15:55   #27
Pingwin
Guest

Lepszy procek, bardziej udana karta graficzna zintegrowana... reszta podobnie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.05.2008, 18:38   #28
Ilona
Guest

lepiej wyposaz za te pieniadze komputer,ktory juz masz,lepiej na tym wyjdzeisz,bo jeszcze Ci z tego sporo zostanie,a wydawac 2000zl na to ,zeby siedziec w necie.....ale jezeli koniecznie chcesz laptopa,to naprawde kup go z kims,kto sie dobrze na tym zna,a sprzetu nie ocenia sie po zdjeciu
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.06.2008, 23:54   #29
Gootek
Guest

Excl Odp: Laptop a Simy?

Cytat:
Napisał perslyy Zobacz post

Sory bardzo ale mu tu mówimy o Simsach 2 a nie oniewiadomo jakich grach które żrą multum wszystkiego...żal...
Dziecinko, od razu widać, iż raczej nie znasz się na sprzęcie. 8400 to dość słaba karta, z pewnością uciągnie dwójkę, ale o trójce raczej bym na Twoim miejscu zapomniał. Jak już ktoś wcześniej wspomniał Dx10 to tylko markteting - karta o takim taktowaniu GPU w życiu nie uciągnie The Sims 3. Cytując Ciebie - "żal" ^^.
__________________________________________________ __________________

Swoją drogą - też mam pewne pytanie, a nie chcę zakładać nowego topicu. Do grających w sims 2 na kadłubkach (głównie chodzi mi o Compale JHL90/JFL90/FL90). Z lektur paru forów (nie tylko polskich) wyczytałem, iż GF 8600M GT ( z drr2) ma problemy z wyrenderowaniem TH2 - gra niekiedy się nie włącza, wywala się z errorem na pulpit, ewentualnie pojawiają się błędy w grafice. Rzecz jasna nie chodzi o moc obliczeniową GPU (ta z pewnością jest wystarczająca), ani o sterowniki (rzekomo nawet na najnowszych się wywala)- to chyba raczej kwestia architektury karty - więc - czy ktoś grał na kadłubku z 8600MGT w sims2? I czy gra w ogóle się uruchomiła?

No i druga kwestia - GF9600M GT z JHL90. Ta karta jest niewiele silniejsza od poprzedniczki 8600MGT (raptem paręset punktów więcej w 3dmark06), jednakże - z tego co wiem - różni się od niej architekturą. Co prawda, premiera gf96mgt dopiero w połowie lipca - jednakże - myślicie, iż ta karta rozwiąże dość powszechny problem z gf86mgt? Ja spekuluję, iż może rozwiązać większość problemów z graniem na kadłubku, chociaż - im dłużej się zastanawiam, tym bardziej powątpiewam...

Waham się między JHL90, a FL90, więc ta kwestia jest dla mnie dość ważna.

Ostatnio edytowane przez Gootek : 24.06.2008 - 08:39
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.06.2008, 08:03   #30
Kroffka
Guest

Powinno być ok. Ale też według mnie zależy jakie oprogramowanie. Mój qmpel ma Viste i mu sie simsy scianaja
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania