Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.10.2004, 12:14   #21
Sim_Dara
Guest

Domyślnie

Ohho...naprawde co za schizy A co tu chodzi :> ? Mam lepszy komputer od moich gumpeli którym gra działa bez problemów. A mi albo zdjęcia wychodza czarne albo ikonki z postaciami są puste itd . .Komputer mam od roku więc sterowniki na karcie sa chyba w miare nowe.Czy powinam zainstalować starsze?Jak to zrobić?
p.s.oczywiście sterowniki zainstalowane z tej płytki wcale mi nie pomogły w prawidłowym odbiorze gry TS2
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.10.2004, 12:20   #22
Pingwin
Guest

Domyślnie

wchodzisz na www.nvidia.pl jeżeli karta nvidi lub www.ati.com jeżeli ATI
tam downloads wybierasz karty graficzne, model i jaki system i masz najnowsze dostępne dla danego systemu
ściągasz
po scianieciu kasujesz poprzez dodaj/usuń stare stery i restart kompa, po restarcie wykrywa karte i chce szukac sterów(w 98, w xp normalnie wszystko wygląda). Odpalasz instalke nowych sterów, potem zaś restart lub 2(ja miałem 2) i jak nowe stery nie pomogą to znaczy że albo z grą albo z twoją kartą

Ostatnio edytowane przez Pingwin : 16.10.2004 - 12:24
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.10.2004, 12:46   #23
Eveline
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Sim_Dara
p.s.oczywiście sterowniki zainstalowane z tej płytki wcale mi nie pomogły w prawidłowym odbiorze gry TS2
A zainstalowałaś je jeszcze raz? Bo ja też miałam z tej płyty, a po zainstalowaniu gry zainstalowałam je jeszcze raz. Dopiero wtedy zadziałało. Ale nie gwarantuję, że tak będzie u wszystkich, mówię tylko, jak było u mnie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.10.2004, 12:55   #24
Pingwin
Guest

Domyślnie

najlepiej mieć zainstalowane najnowsze, powtarzam, one obsługują wszystko
mi nowe gry p benchmarki zawieszały się z powodu sterów, z cd. zainstalowałem najnowsze dostępne dla mojego systemu (win 98) i wsie gry chodzą i benchmarki, zero błędów
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.10.2004, 12:59   #25
Eveline
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pingwin
najlepiej mieć zainstalowane najnowsze, powtarzam, one obsługują wszystko
mi nowe gry p benchmarki zawieszały się z powodu sterów, z cd. zainstalowałem najnowsze dostępne dla mojego systemu (win 98) i wsie gry chodzą i benchmarki, zero błędów
A widzisz mi akurat właśnie najnowsze sprawiały, że zamiast zdięć w simach miałam czarne pole i nie widziałam simów w tych okienkach. Dopiero kiedy znowu wgrałam stare to wszystko było ok. A u córek mojej znajomej było tak, że miały stare sterowniki z płyty, wgrały grę i im nie działało, zainstalowały jeszcze rzaz te z płyty i już było ok. One mają Win 98, ja mam XP. jak widać każdy komp jest inny
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.10.2004, 13:05   #26
XenoN
Guest

Domyślnie

a ja mam jakoś najnowsze stery ( seria ForceWare 5.x ) i działa
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.10.2004, 13:15   #27
Sim_Dara
Guest

Domyślnie

Zgadzam sie że kazdy komputer jest inny Mój to chyba jakiś mutant
Ok.Zainstalowałam ponownie sterowniki z płytki.A figa!Nic sie nie stało.
Mój problem pojawił sie mój dużo wczesniej.Postanowiłam zrobić reinstalacje mojego XP.Myślałam ze rozwiaze to wszystkie problemy.Nieprawda.Problemy pozostały w niezmienionej formie ech.marze o tym by wreszcie właczyć TS2 i krzyknąc z radości :,,Udało sie juz wszsytko działa''.Pózniej podziękowac wszytstkim za pomoc i grac całymi dniami!
I co teraz?Czy mam szukać naj-najnowszej wersji sterowników?A moze raczej skompinowąć skąds płytke ze starszą wersją? :\
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.10.2004, 13:18   #28
Pingwin
Guest

Domyślnie

spróbuj najnowsze, one mają obsługe dx9.0b a w wersji dl xp 9.0c
www.nvidia.pl lub www.ati.com
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.10.2004, 14:17   #29
Sim_Dara
Guest

Domyślnie

KOCHAM WAS WSZYSTKICH DZIAŁA!! :*
Mam Windows Xp i karte graficzną GeFOrce4 MX/Ti VGA . Na stronie nvidi sciagnełam odpowiedni sterownik.Pokazało mi sie ze nie przeszedł on prob prawdłowego działania z windowsem Xp.Ale to nic - nacisnełam ,,mimo to kontynuj instalecje''.Weszłam do gry.Domki nadal wygladały tak dziwnie(nie miały scian).Weszłam jednek do parceli...robie zdjecie - patrze!Udało się!UDało sie !Słyszycie! Storzyłam nową rodzine- widac ich wizerunki po lewej stronie!
KOCHAM WAS !DZIEKUJE :*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.10.2004, 14:18   #30
kawka_mk
Guest

Domyślnie

podązałam za waszymi wskazówkami tzn ... zainstalowalam stare stery z płyty, ściągnęłam nowe... itd....itp... jednak to nie poskutkowało... ///sim_dara marze o tym samym co ty /// ja mam takie do Was pytanko jak wejdziecie we właściwosci ekranu ===>ustawienia===>zaawansowame====> geforce..............
to w tabelce "informacje o sterowniku" jaką macie napisaną wersję ??
6.14.10.6177-----> to jest moja wersja ....

PS: dodam jeszcze ze podczas instalacji niektórych sterowników wyskoczył mi komunikat o braku certyfikatu z windows xp... na stronie nvidii pisze zeby to zignorowac....no i zainstalowałam ale to też nic nie dało .... ;( :wacko: :\
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania